Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyové se vyrovnávají s krachem na burze v roce 1929 a Tommy čelí novým hrozbám od mladších členů rodiny a fašistických konkurentů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (66)

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě asi opravdu nejhorší série z celého seriálu. Hospodářská krize mě vůbec nebavila, nástup fašismu je docela zajímavý, ale podle mě z toho nevytěžili maximum. Poslední díl je nejlepší z celé páté série, navodí tu pravou napínavou atmosféru a představa, že si počkáme bůh ví jak dlouho na pokračování mě ubíjí. Bylo to i dost takové utahané, až moc psychologické, chybělo tomu pořádné tempo, co bylo v předchozích dílech. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70%. Jednoznačně nejslabší série. Náměty zajímavé, ale zpracování takové nijaké. Bylo to utahané, bez napětí, takové jiné než předchozí série, bez šťávy. Poslední díl, ten se povedl, ale jinak... Nevadí mi politická témata, ba naopak, ale tady mě to teda moc nebavilo. V rámci vývoje stojí za shlédnutí, ale doufám, že šestka zase naváže na první čtyři série a bude to radost pohledět. I přes to se na to kouká dobře a má to atmosféru. Howgh! ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nejleslabší díl. Technickou preciznost hravě překryje unylá politická zápletka, kde se spíše než na činy hraje na kecy, které po několika hodinách začnou působit monotónně a po dalších pár přímo rušivě. Hlavní hrdinové zřejmě zcela záměrně působí vyčpěle a unaveně, ovšem těžko se v tom hledá racionální opodstatnění. Jinými slovy dramaturgicky se pětka rozhodně moc nepovedla a dávat vysoké hodnocení primárně proto, že se jedná o Peaky Blinders není na místě. Po pětce už doufám, že šestka nepřijde a zůstane vše tak nějak otevřené a nejednoznačné, jak bych očekával. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"May You Be In Heaven A Full Half Hour Before The Devil Knows You're Dead" Pátá řada na rozdíl od čtvrté ubrala značně na násilí a brutalitě, ale naopak nešetří zvraty. Do Birminghamu přišly nový Billy Boys a dostaly neskutečně málo prostoru, což je za mě veliké zklamání, protože jejich crucifiction metody vypadaly opravdu špičkově. V druhé části se k ním přidalo ztělesnění zla v podobě fašismu. Opět se budu opakovat - studování psychiky Thomase Shelbyho mne pořád baví a nejspíš ani nepřestane, takže slibuju, že u další série nebudu zmiňovat tuto frázi. Steven Knight sepsal scénář chytře, ale zároveň trochu přitrouble, jelikož všichni čekali další výhru ze strany Peaky Blinders, která se nezdařila, a tak dává celé téma páté série do prostoru nadcházející a řekl bych, že to není úplně špatný tah. Jenže to, co se děje ve 3,4,5 epizodě, mi přišlo spíše takové repete z těch předešlých, takže skoro žádné nové nápady nevidíme. Poslední epizoda, je určitě nejlepší z celkového počinu, o tom není pochyb! Opět pár postav přibylo, pár postav zmizelo, jak už to tak chodí s každou sérii. Pochopím, že fanoušci seriálu dají i této řadě plnej kotel, ale já prostě nemůžu, protože vím o té čtvrté, která se ukázala, jako čistá dokonalost. I tak si čtyři silné zaslouží. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zatím poslední série sice vypadá zdaleka nejlépe,ale odklon k politice mi k Peaky Blinders upřímně až tolik nesedí.Není tu sice opět nouze o zvraty a to včetně ne úplně očekávaného konce,ale i nadále bude platit,že nejblíže k tomu co jsem od PB od začátku čekal bude mít druhá řada.Co se týká postav,tak tam je ten vývoj možná překvapivější než všechny zvraty dohromady.Žádná z nich sice od samého začátku není úplně kladná,ale Tommy se postupem času přeměnil na absolutního egomaniaka,který si myslí,že má za všech okolností vše pod kontrolou a na paty mu teď začíná šlapat "nová generace",přičemž z Michaela se stává extrémní slizák a táhne sebou i doposud nevýrazného Finna.Nejsympatičtější tak nakonec zůstává skoro stále stejný Arthur a to bych na úplném začátku netipoval.Závěr každopádně připravil slušnou půdu pro šestou řadu,kterou si nenechám utéct...80% ()

Galerie (132)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě si zahrál menší roli slavný irský fotbalista Robbie Keane. (Punisher)

Reklama

Reklama