Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyové se vyrovnávají s krachem na burze v roce 1929 a Tommy čelí novým hrozbám od mladších členů rodiny a fašistických konkurentů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série - (8/10). Pátá série měla nesmírně těžkou úlohu. Nastupovala po impozantní čtvrté sérii, která představila ještě impozantnějšího padoucha. Byl jsem proto velice zvědavý, jak se s tím tvůrci poperou. Nutno podotknout, že pátá série v porovnání s tou předchozí v jistých ohledech ztrácí, ale také dokázala svého staršího předchůdce v lecčem překonat. Vůbec jsem si nic nezjišťoval ohledně zápletky nebo obsazení. Přítomnost Sama Claflina mě nesmírně potěšila. Tento britský sympaťák mi už několikrát ukázal, že hrát rozhodně umí. Nebyl jsem si však jistý, jestli dokáže zahrát polohu, která by divákovi naháněla hrůzu jako italský Adrien Brody. Ve výsledku vidím spíš děsivost v myšlence, kterou zastával než v postavě jako takové. Téma fašismu mi přijde samo o sobě nesmírně atraktivní a děsivé zároveň. Velmi mě potěšilo, že se Arthur přestal motat v kruzích a snad dostane v poslední sérii pěkné završení. Mužské publikum včetně mě nemohla nepotěšit přítomnost Anye Taylor - Joy, která tady hraje poměrně druhé housle, ale myslím si, že v poslední sérii bude společně s mladší generací té starší pořádně zatápět pod kotlem. Vidina takovéto zápletky mi nepřijde natolik atraktivní, aby jí byl završen celý seriál, ale nechám se překvapit a doufám, že se mýlím. Pro mě osobně byla však postava, která mi nejvíce přirostla k srdci ztvárněna Aidanem Gillenem. Na druhou stranu takový Brian Gleeson mě nechal naprosto chladným, protože jako herec byl pro mě velkou neznámou. Bavil mě jeho skotský přízvuk a těšil jsem se na konfrontaci s hlavními postavami. Celkově je tady kladem velký důraz na psychický rozklad postavy Tommyho Shelby, kterému už očividně zvoní hrana. Jsem nesmírně zvědavý, jak to tvůrci celé zakončí, protože Peaky Blinders jsou naprostým fenoménem v seriálové tvorbě a Britové na něj mohou být patřičně hrdí. Hodně jsem váhal, kterou epizodu celé série vyzdvihnu, jako tu úplně nejlepší. Váhal jsem mezi čtvrtou, kde bylo fenomenální baletní vystoupení umocněné brilantním hubením podkresem Maxe Richtera. Nakonec jsem to však musel dát infarktovému finále, kdy pro mě bylo 10 sekund jako celá věčnost. 🔝Nejlepší epizoda: Mr. Jones (S05E06)🔝 ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší dosavadní série. Je to kvalitní filmařina, řemeslně to nemá chybu, ale to poselství, že (materiální) účel světí (jakékoliv) prostředky, ke kultivaci lidstva zrovna nepřispěje. A to tady šel Tommy celkem do sebe. Vadí mi taky ty kvanta vyhulených cigaret, hekťáky chlastu a teď už tuny drog. Vypadá to, že to lidem může projít v podstatě bez následků, není to ale pravda. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nejleslabší díl. Technickou preciznost hravě překryje unylá politická zápletka, kde se spíše než na činy hraje na kecy, které po několika hodinách začnou působit monotónně a po dalších pár přímo rušivě. Hlavní hrdinové zřejmě zcela záměrně působí vyčpěle a unaveně, ovšem těžko se v tom hledá racionální opodstatnění. Jinými slovy dramaturgicky se pětka rozhodně moc nepovedla a dávat vysoké hodnocení primárně proto, že se jedná o Peaky Blinders není na místě. Po pětce už doufám, že šestka nepřijde a zůstane vše tak nějak otevřené a nejednoznačné, jak bych očekával. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zatím poslední série sice vypadá zdaleka nejlépe,ale odklon k politice mi k Peaky Blinders upřímně až tolik nesedí.Není tu sice opět nouze o zvraty a to včetně ne úplně očekávaného konce,ale i nadále bude platit,že nejblíže k tomu co jsem od PB od začátku čekal bude mít druhá řada.Co se týká postav,tak tam je ten vývoj možná překvapivější než všechny zvraty dohromady.Žádná z nich sice od samého začátku není úplně kladná,ale Tommy se postupem času přeměnil na absolutního egomaniaka,který si myslí,že má za všech okolností vše pod kontrolou a na paty mu teď začíná šlapat "nová generace",přičemž z Michaela se stává extrémní slizák a táhne sebou i doposud nevýrazného Finna.Nejsympatičtější tak nakonec zůstává skoro stále stejný Arthur a to bych na úplném začátku netipoval.Závěr každopádně připravil slušnou půdu pro šestou řadu,kterou si nenechám utéct...80% ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70%. Jednoznačně nejslabší série. Náměty zajímavé, ale zpracování takové nijaké. Bylo to utahané, bez napětí, takové jiné než předchozí série, bez šťávy. Poslední díl, ten se povedl, ale jinak... Nevadí mi politická témata, ba naopak, ale tady mě to teda moc nebavilo. V rámci vývoje stojí za shlédnutí, ale doufám, že šestka zase naváže na první čtyři série a bude to radost pohledět. I přes to se na to kouká dobře a má to atmosféru. Howgh! ()

Galerie (132)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě si zahrál menší roli slavný irský fotbalista Robbie Keane. (Punisher)

Reklama

Reklama