Reklama

Reklama

Batesův motel - Série 1

(série)
Drama / Mysteriózní / Horor / Thriller
USA, 2013, 7 h 10 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(10)

Recenze (15)

anatheman 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná první série. Do děje jsem byl vtažen takřka okamžitě a udržení zájmu i pozornosti přetrvalo až do samotného konce. Co říci o Bates Motelu... jedná se o seriál do určité míry realistický, extrémně napínavý a také vcelku úchylný. Přitom není nijak extrémní. Spíše neustále překvapuje. Takřka každá epizoda obsahuje plot twist, který láká k epizodě následující. Mysteriózní atmosféru do dění přinášejí především postavy. O nich lze říci, že jsou naprosto dokonale napsané. Norma je hysterka konající nelogické činy; Norman psychouš s oidipovským komplexem jako Himálaje; Dylan, ačkoli se nejmenuje Norman, je možná nejnormálnější, byť má ze všech postav snad nejlepší vývoj; Emma se svojí cystickou fibrózou je snad nejikoničtější postavou seriálu; dále zde máme slizkého záporáka; nadrženou učitelku; fotříka, co vycpává mrtvá zvířata; dva poldy - jednoho zkorumpovaného, druhého mrazivě nekompromisního atd. atd. Je jisté, že stačí malá jiskra, aby mezi těmito charaktery zavládlo inferno! Většina postav má temnou minulost a ne zcela předvídatelné chování, což výrazně podporuje výše zmíněné napětí. Zajímavý byl i finální díl. Sice se zdál být na první pohled poněkud odbytý, ale poslední scéna všechno opravila a velmi navnadila na další sérii! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série hned v úvodní epizodě nastavila laťku zatraceně vysoko, načrtla hned několik velkých dějových linií a hlavně se celou řadou nesou skvělé herecké výkony, zejména hlavní dvojice. Všechny epizody jsou dle mého strhující, furt se tam něco děje, děj není zamotaný a nakonec je vše celkem pěkně vysvětleno, takže za mě spokojenost. 90%. Komentář k celému seriálu: Po prvním díle se nebojím dát pět hvězd (klidně se to ještě může časem změnit, ale prozatím prostě tak). Pilotní díl má vše, co má správný moderní seriál mít. Herce: mezi Freddiem a Verou Farmigou to parádně jiskří, obzvlášť Norma je ztvárněná naprosto dokonale, dlouho jsem neviděl lépe zahranou seriálovou postavu. Karlíkovi budoucího psychopata věřím a dost možná je i to způsobeno právě Verou. Psychologie postav je výborná, děj to má parádní, atmošku ucházející, nezbývá než počítat oběti... v prvním díle s tím chlapem naložili parádně, uvidíme, co se vyklube z těch policajtů. Otázek je spoustu, zvědavost velká, tahle podoba Psycha se mi moc líbí, snad až jenom na ty iPhony, ale nevadí... Zatím 90%, ale to je čistě rezervní opatření, kdyby se to náhodou zlepšovalo. Po první sérii 100%. ()

Reklama

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasně nastartované po prvním dílu. Jsem celá natěšená, jak to bude dál !!! Nejlepší seriál dnešní doby. Nakonec to bylo pěkně a přesně řečeno v páté sérii - ,,Někdy matku vidím, i když tam ve skutečnosti není. A někdy se jí i stanu.´´ A scénáristy to bylo dovedeno téměř k naprosté dokonalosti - a to sice, když se lidé v okolí chovali k Normanovi, jako by byl skutečně Norma, a to ve chvíli, kdy my ho vidíme jako Normana. Ke konci 3. série to začínalo být čímdáltím zajímavější. ,,Budeme navždy spolu. Bude to krása"... ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Říkal jsem si, jak bude film vypadat v seriálovém provedení, jestli tvůrci budou schopni vybudovat dostatečně pevné zázemí pro tak kultovní děj na pět sérií a přitom to zbytečně nevláčet a neprznit, ale musím po první sérii usoudit, že se není čeho obávat a že Batesův motel je opravdu vzat za správný, a také možná i nejlepší konec. Postavy jsou více než uvěřitelné, výborně charakterově vykresleny (těším se, jak se budou vyvíjet dál), ale hlavně sympatické - především Norma a Norman, kteří spolu tvoří báječně zvrhlé duo. Krom postav cením i děj, který přesně ví, jak sázet v stopáži nečekané či zvratové obraty. Co se mi také zamlouvá, je širší záběr seriálu, kde se nám dostane pod drobnohled i samotné zkorumpované městečko nedaleko motelu. Tím se vytváří plno zajímavých situací, o nichž v seriálu není nouze, a přidávají nové postavy, které mají co říct. Musím si pochválit i krásně zvolenou stopáž 40 minut, kdy je to přesně tak akorát (žádná přestřelená hodina jak u jiných) a nehrozí nebezpečí v podobě kdejaké zívačky. Za mě se jedná o perfektní mysteriózní thriller/drama seriál s prvky hororu, u něhož se velice těším na jeho další série. Vyhodnocení: Normane, víš, co máš dělat P.S. Pravděpodobně zvýším v blízké budoucnosti hodnocení na 5 ()

to08.net 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně jako chtěl film Vetřelec oživit zájem předskokanem Prométheus, využívá seriál geniálního díla jako inspirace v hypotéze "co bylo před" příběhem z filmu PSYCHO. Postavy jsou skvěle vykreslené ve své temné i světlé stránce. Nikdo není anděl, každý manipuluje, aby byl sám manipulován, je zraněn, aby se bránil. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (1)

  • Ve 29. minutě tančí na plese Norman (Freddie Highmore) s Emmou (Olivia Cooke) ploužák na skladbu „Lady in Red“ od britsko-irského zpěváka Chrise de Burgha, která vyšla v roce 1986 jako druhý singl z alba „Into the Light“. (Trajektt)

Reklama

Reklama