Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

lekr 

všechny recenze uživatele

O trochu horší než předchozí díl ale zase velká porce staré dobré filmové akce šedesátých let......bohužel ta zakrývá jinak ne moc dobře zpracovaný výběr který oproti knížkám vypadá jako výmysl....tři hvězdičky ale zase za dobrou akci, dnes již kultovní herecké výkony Barkera a Brice a skvělou hudbu... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tiež sa mi páči aj keď odklon od literárnej predlohy je značný, ale čo narobíme. Jediné, čo mi vadí, je obsadzovanie rovnakých hercov do rôznych rolí v rôznych dieloch. Asi filmári šetrili. Za starej doby sa snáď ani iné westerny nevysielali ako Vinnetou takže už som to videl toľkokrát, ale celkom sa na to stále dá pozrieť, je tam dosť dobrých ako dobrodružných tak celkom vtipných scén, v tomto diele sa navyše objavili aj iné herecké tváre ako mladý Terence Hill a zloduch K. Kinski takže aj po päťdesiatich rokoch sa to dá. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

"Ribanno!!" "Vinnetou!!!" Nezapomenutelné volání v jeskyni, když jde Vinnetou osvobodit Ribannu. A taky nezapomenutelný záporák Klaus Kinski v roli Luca, jenž se vyrovnal dokonce i hlavnímu padouchovi Forresterovi. V roli poručíka Roberta se objeví Terence Hill, který se tehdy ještě jmenoval Mario Girotti. V dětství mě to ani tak nepřišlo, ale tady se masakruje, vraždí oštěpy nebo tomahawky v jednom kuse! Začíná to hned úvodní scénou, kdy medvěd napadne Rybannu a Vinnetou ji zachrání. Klasika mého dětství, na kterou se vždycky rád podívám a nikdy mě nudit nebude. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Když jsme si jako děti hrávali na indiány, lítali jsme a hulákali to svoje huahuahua! v lese kolem zatopeného lomu. Já (vždycky nemusí být hezká nevinná tvářička výhodou) jsem často musel hrát Ribannu ... A navíc nějakýho pitomce (na štěstí pro něho si už nepamatuju kterýho :-) napadlo nám hru ozvláštňovat uměleckou scénou, jak se Ribanna koupe a pak smyslně vylejzá z jezírka. O letních prázdninách to ještě šlo, ale řeknu vám, že při uhelných prázdninách v zimě jsem si to teda moc neužíval... ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Pro mně osobně učebnicový případ správně zpracované mayovky. Charakterní hrdina, přesně obsazení ti na vedlejší straně a krásná příroda přímo stvořená pro hrdinství, do něhož občas prosákne i nějaké to odlehčení... Zcela pochopitelně to chce enormní nadhled, jenže ten příběh stojí zato. A mimochodem je to jediný díl, kde Pierre Brice skutečně (čistokrevně) hraje. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (36)

  • Během natáčení se jugoslávští kaskadéří poprali s německými techniky. Ti totiž při popíjení v motelu, kde byli ubytovaní, začali zpívat píseň "Lili Marleen". V Jugoslávcích tato píseň i devatenáct let po válce probudila bolestné vzpomínky, což Němcům vysvětlili ručně. (Terva)
  • Súdiac podľa americkej vlajky v pevnosti Niobrara, dej filmu sa odohráva v období medzi 4. júlom 1863 a 3. júlom 1965, keď sa v modrom kantóne vlajky nachádzalo 35 hviezd symbolizujúcich vtedajších 35 štátov Únie. (tiradentes)

Reklama

Reklama