Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Tohle už s žádnou Mayovou předlohou nemá nic společného. Nicméně indiánka je to pořád pěkná. Tentokrát se zamiluje Vinnetou, ale v zájmu vyššího principu mravního musí ustoupit Terencovi Hillovi. Jo, tady asi najdeme nejvíc pozdějších hvězd. Hill, tehdy ještě Girotti, tu bohužel nemá Spencera, ale zato je tu ještě Klaus Kinski a v malé roli Gojko Mitič. Hlavní padouch není tentokrát až taková třída, ačkoli proti tomu, co přišlo později, je ještě prima, ale Kinski, i když s malým prostorem, vládne. Jinak Olda je proti prvním dvěma filmům poměrně v pozadí, což je trochu škoda. Tady už se to vyloženě soustředí na Brice, který z těchhle dvou byl vždycky ten nudnější (pozor, mám ho rád, to jo! Ale Barkera radši). Pořádně si prohlédněte výbuch naftového vrtu, uvidíte ho ještě mockrát. A i tady už se objevuje pár starších záběrů z Pokladu... Jinak asi jediný film se Shatterhandem, kde není Sam Hawkens. Vlastně mi tu ale ani nechybí. "Ač jsem tělem i duší pravý Skot, koupím si tři tyto klobouky!" ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Ribanno!!" "Vinnetou!!!" Nezapomenutelné volání v jeskyni, když jde Vinnetou osvobodit Ribannu. A taky nezapomenutelný záporák Klaus Kinski v roli Luca, jenž se vyrovnal dokonce i hlavnímu padouchovi Forresterovi. V roli poručíka Roberta se objeví Terence Hill, který se tehdy ještě jmenoval Mario Girotti. V dětství mě to ani tak nepřišlo, ale tady se masakruje, vraždí oštěpy nebo tomahawky v jednom kuse! Začíná to hned úvodní scénou, kdy medvěd napadne Rybannu a Vinnetou ji zachrání. Klasika mého dětství, na kterou se vždycky rád podívám a nikdy mě nudit nebude. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tiež sa mi páči aj keď odklon od literárnej predlohy je značný, ale čo narobíme. Jediné, čo mi vadí, je obsadzovanie rovnakých hercov do rôznych rolí v rôznych dieloch. Asi filmári šetrili. Za starej doby sa snáď ani iné westerny nevysielali ako Vinnetou takže už som to videl toľkokrát, ale celkom sa na to stále dá pozrieť, je tam dosť dobrých ako dobrodružných tak celkom vtipných scén, v tomto diele sa navyše objavili aj iné herecké tváre ako mladý Terence Hill a zloduch K. Kinski takže aj po päťdesiatich rokoch sa to dá. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kniha se stejným názvem, kterou jsem četl v dětství i v dospělosti s radostí několikrát, má v sobě touhu po pomstě na Santerovi, sólové odbočky Old Shatterhanda v přestrojení za detektiva, cestu až k hranicím s Mexikem - a na to všechno je třeba zapomenout. Harald Reinl na to šel od základů jinak a chytil se dějových provázků, které v knihách zůstaly jen v záblescích vzpomínek vedlejších postav. Oproti většině adaptací literárních děl to ale bylo zázračně správné rozhodnutí. I roky poté, co jsem tuhle dvojici plnou ideálů hltal poprvé, jsem pořád stejně přimrazen. Kombinace dobrodružství a romantiky snad nikdy předtím ani potom nebyla takhle dokonale vyvážená. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí klasika. Tenhle díl jsem jako malý měl nejradši. Asi proto, že zde nikdo důležitý nezemře a nikdo se nerozhádá. "Ribanna mluví tiše, ale Vinnetou ji přesto uslyší. Protože už není cizinec." "I Vinnetou má ústa tichá, ale jeho srdce volá." "A co volá jeho srdce?" "Ribannu." (130.) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (36)

  • S návštevnosťou 12 292 884 divákov sa jedná o tretí najnavštevovanejší film v československých kinách vôbec. (Raccoon.city)
  • Vo filme je niekoľko krát vidieť vlajku Spojených štátov amerických v dnešnej podobe, avšak v období vlády Abrahama Lincolna vyzerala inak. (ČSFD)
  • Mezi 73 snímky promítanými v sezóně 1964/65 v Německu obsadil Vinnetou – Rudý gentleman první místo. (hippyman)

Reklama

Reklama