Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 10

Recenze (572)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Bohužel trochu zklamání. Efekty jsou pěkné, dále už se nedá nic moc vyzvednout. Zápletka nemastná, herecké výkony také nejsou kdovíjak oslnivé a pramálo akce. Chybí tomu šťáva a nějaký náboj. Potenciál na kvalitní dílo by byl, ale zcela nevyužit. Víc než mírný podprůměr se z toho vyždímat nedá .. 4/10 = 45% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je trošku škoda nepříliš zajímavé dějové linky. Vizuální stránka je totiž naprosto luxusní. Tvůrci prostřednictvím snímku vychvalují snílkovství a kreativitu a je vidět, že jim při tvorbě rozhodně nechyběla. Nápadů stihli ve snímku zrealizovat opravdu hodně a stály za to. Skvěle si svoje role odkroutili George Clooney i Dr. House. S děvčátky jsem měl naopak problém. Obě mi přišla pěkně trapná. Zde bych snesl rozhodně lepší obsazení. Nejsem samozřejmě ani fanoušek obsazování dětí do rolí průvodců. Film poté působí ještě více dětským dojmem, což už bylo zbytečné. Moc nechápu, copak bylo ve filmu nevhodné mládeži do 12 let. Kvůli zdejšímu nelichotivému hodnocení, jsem měl před zhlédnutím ze snímečku nefalšovaný strach. Nakonec to nebylo vůbec zlé. Chvílemi jsem zvažoval dokonce 4 hvězdy. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejfantastičtějších rodinných filmů poslední doby, připomněl mi klasické disneyovské hrané snímky minulých desetiletí a zároveň také současné animáky od Pixaru (aby taky ne, že, Brade Birde). Nevím, co čekali ostatní, ale mám dojem, že šli na film, u kterého nebudou muset zapojit jediný mozkový závit, a zaskočilo je, že by se u Země zítřka měli zamyslet. Je to zábavná propracovaná moralitka s výborně vybranými herci, ohromnou výpravou (burácející Giacchinova hudba a první návštěvy Světa zítřka jsou nezapomenutelné stejně jako scéna s věží) a především s mazanou hrou s divákem, kterého scénář úplně stejně jako hlavní postavy navnadí příslibem místa, kde je všechno možné, ale nezapomene mu připomenout, že musí především něco udělat on sám, aby se do něj dostal. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film, ktory slubuje dobrodruzstvo v neskutocnej Krajine zajtrajska, ale pritom to je o ceste do tej krajiny, pretoze v nej stravime len par minut. To najskôr sklame az nastve vela ludi. Takisto to, ze to stalo 200 mega, ale pritom vysledok ledva vyzera na 100 mega. Proste to ani zdaleka nie je taka audiovizualna bomba aku nam slubovali trailery. Ale to neznamena, ze film nic neponuka. Je to klasicky detsky film v style rodinnych sci-fi ake vznikali v 80tych rokoch. Zaciatok je este trochu vlazny, ale akonahle sa da perfektne ustredne trio dokopy, tak to je zabavna jazda s par spickovymi akcnymi scenami. Z postav ma najviac bavila roztomila Athena. Hned po nej bol skvely frfloš Clooney. U neho ma akurat stvala prilis dlha flasbackova linia z jeho mladosti bez ktorej by film na zaciatku ziskal potrebne tempo, ktore postrada. Tretia hlavna postava je v pohode aj ked je väcsinu casu len zmetena z toho co sa deje. Asi ako divak behom prvej polovice filmu. Dalej ma este potesili kratucke camea viacerych znamych xichtov. Napriklad hned 3 herci zo serialu Stargate. :) Trochu slabsie to je zo zaporakom a jeho planom. Sice funguje ta jeho kritika sucasnej spolocnosti, ale jeho plan je divny rovnako ako cele finale. Tu sa ukazuje, ze najväcsim problemom filmu je miestami dost zmeteny scenar. Nastastie Brad Bird to rezijne zdatne zachranuje a jak postavy tak akcne sceny funguju. Len znova musim spomenut ten velky detail, ze film na svoj rozpocet ani zdaleka nevyzera. Co mi nevadi z toho hladiska, ze som sa nedockal grandioznych trikovych zabrov, ale preto, ze sa film kvôli zbytocne nafuknutemu rozpoctu nezaplati a dalsieho pokracovania sa nedockam. Pritom by som si ho s radostou pozrel. No co uz. Pozriem si znova tento film pretoze si myslim, ze po druhykrat bude fungovat ovela lepsie. Jednak budem vediet, co od neho cakat a zaroven nebudem behom prvej polovice zmeteny. 7/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když jsem byl kluk, budoucnost byla jiná." Jsem optimista, takže věřím, že to se Zemí dopadne skvěle a to ve všech myslitelných časech i prostorech. Mně se zkrátka na Zemi zítřka líbilo, pobavil mne zejména ignorační protokol Atheny, Caseyino bloudění s odznakem po polích, Frankovo zabezpečené bydlení a křečovitý úsměv robotického agenta taky stál za to. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (13)

  • V scéne, keď prinesie Casey (Britt Robertson) odznak do obchodu so sci-fi predmetmi, položí ho na časopis s názvom "Black Hole". Jedná sa rovnako o film z produkcie Walt Disney z roku 1979. (fefee)
  • Natáčení probíhalo ve Valencii ve Španělsku, v Enderby a ve Vancouveru v Kandě a v Titusville v USA. (willy1)
  • V obchode so sci-fi figúrkami je možné vidieť mnoho Star Wars predmetov, ktoré patria pod spoločnosť Walt Disney. Vo viacerých záberoch je možné vidieť okrem Stormtroopera, Dartha Vadera, rôznych SW plavidiel aj známeho robota R2-D2. (fefee)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama