Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 9

Recenze (572)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi sice zježily všude chlupy jak jsem uslyšel Český dabing a viděl produkci Walt Disney, ale nakonec film předčil má nízká očekávání a bavil jsem se nadprůměrně. Do první půlky jsem byl lehce dezorientován kvůli retrospekci, ale poté jsem si zvykl a přistoupil na tvůrčí hru, že se jedná o Teen Sci-fi, nikoli o temný trhák, v kině převažovaly děti. Slušné efekty, úchvatný svět zítřka ( Obdivuhodné atrakce a nápady), poměrně neokoukaný námět, příjemní herci a slušné tempo. Highlightem byl definitivně útok robotů na Georgeův dům, který svými vynálezy a vychytávky všechny přechytračil. PS: Potěšilo cameo Keegena Michaela Keye. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když jsem byl kluk, budoucnost byla jiná." Jsem optimista, takže věřím, že to se Zemí dopadne skvěle a to ve všech myslitelných časech i prostorech. Mně se zkrátka na Zemi zítřka líbilo, pobavil mne zejména ignorační protokol Atheny, Caseyino bloudění s odznakem po polích, Frankovo zabezpečené bydlení a křečovitý úsměv robotického agenta taky stál za to. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Moderná rozprávka, ktorú si neužijú ani deti ani dospelí. Vidno to už na začiatku, kde uvedenie do deja vyznieva dosť ťažkopádne, nevýrazne, ako keby autor ani nevedel, ako dejovú linku uviesť. Dosiahol sa tým len zbytočný chaos a bordel, ktorý môže mnohých odradiť už na samom začiatku. Ako dej postupuje, príbeh síce naberá na tempe a divák sa dozvedá stále nové a nové informácie, ale absencia akéhokoľvek záporáka (okrem myšlienky, že je to ľudstvo samo sebe) nám na konci privodí len sklamanie (odhliadnuc od toho, že som sa často nudil). K technickej stránke. Nie je najhoršia, ale v dnešnej dobe to nie je ani niečo, z čoho by som padol na zadok, aj keď niektoré scénky sa vizuálne nadpriemerne vydarili. Z hercov prekvapili možno všetci, vrátane Clúnyho, ktorý je u mňa zafixovaný ako maximálne nudný herec produkujúci iba tony čírej nudy. Tu ale naproti tomu podal celkom slušný výkon, dokonca vyvinul aj akú-takú rýchlosť, čo sa u neho vidí iba zriedka. To však aj tak nie je nič oproti obidvom dievčatám, ktoré ho s prehľadom strčili do vrecka. Suma sumárum, snímok ma veľmi o svojich kvalitách nepresvedčil. Keby lepší celkový dojem svojim osobitým hereckým šarmom nezachraňoval Dr. House, tak by to nebolo ani na ten priemer. Tých pár scénok s ním, hlavne ku koncu, nebolo zlých, aj napriek tomu, že boli obsahovo nevýrazné a slabé. 50/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chvíľami úchvatné, chvíľami veľmi rozpačité sci-fíčko pre mládež. Problém je tak trochu v scenári, ktorý je tak trochu bordel a tak trochu aj v réžii, ktorá nevie, ako scenár uchopiť. Vznikol tak príťažlivý svižný miš maš, kde som na konci vlastne ani nevedel, prečo sa hrdinom podarilo to, čo sa im podarilo. Prvá polovica, kedy ešte nevieme o čo ide je lepšia, od momentu vystúpenia na Eiffelovku ale film zmení atmosféru a stáva sa z neho už definitívne a nenávratne spomínaný bordel. Nič by s tým neurobil ani stroj na predpovedanie budúcnosti a hrdinovia, schopní meniť osud. Našťastie ale koniec filmu neznamená koniec sveta. Iba koniec nádeje na konečne výborné mládežnícke sci-fi. Až nepatrične tlačúce nám do hlavy svoje moralistické posolstvo a jeho celková rozpačitosť mi pripomína relatívne podobný projekt After Earth. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Toto mohlo a malo byť úžasné. Papierovo dokonale postavený projekt (teda až na toho jedného zo scenáristov) pri ktorom sa niečo divné muselo stať. Réžia, kamera, herci, hudba. Všetko je ako má byť ale každá zložka ide iba na pol plynu. Akokeby sa všetci báli, že ak predvedú niečo mimoriadne tak to pokazia a rozhodli sa ísť na autopilota. Výsledkom je, že tomu filmu strašne chýba srdce, čo je základ pre podobný druh filmov odkazujúcim k minulým éram (napr. White House Down alebo Super 8).Aj napriek tomu ma to bavilo. Ten zabudnutý 60 ročný námet je z toho (v dobrom) cítiť. V jednotlivostiach je to totiž báječné. Roboti, atomová hrozby, roztomilá naivita, technické blbinky... Milujem tieto sci-fička z 50. rokov a som rád, že som sa ho dočkal v takto vysokorozpočtovom aj keď bohužiaľ matnom balení. Za mňa aj napriek sklamaniu, že to nie je tak úžasné ako som chcel, relatívna spokojnosť a kľudne si to dám podruhýkrát. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (12)

  • V scéne, keď prinesie Casey (Britt Robertson) odznak do obchodu so sci-fi predmetmi, položí ho na časopis s názvom "Black Hole". Jedná sa rovnako o film z produkcie Walt Disney z roku 1979. (fefee)
  • Společnost The Walt Disney přinutila pořadatele Tomorrowland festival přejmenovat festival v USA na TomorrowWorld. Pořadatelé Tomorrowlandu festival vrací úder a tak podali k belgickému soudu návrh na zastavení distribuce filmu v zemích Beneluxu, protože společnost Walt Disney použila značku festivalu pro svůj film bez jejich souhlasu. (Yorkcz)
  • Natáčení probíhalo ve Valencii ve Španělsku, v Enderby a ve Vancouveru v Kandě a v Titusville v USA. (willy1)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama