Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

Han22 

všechny recenze uživatele

O něco slabší, ale stále zábavné pokračování příbhu Bambina a Trinityho. Tenhle díl je už čistá komedie a scény jako rodinná večeře nebo návštěva nóbl restauraci se servisem ala "kostka ve skluzu" mi přišly geniální. Ovšem chybí tu pořádný příběh i záporák a bitek taky moc není - je závěrečná ve stylu amerického fotbalu a to je trošku málo. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

"Mmmmm..." "Mmmm." Bud 'Zaříkávač mul' Spencer. "Začal si najednou povídat sám pro sebe." Tohle je až z druhé poloviny, ale má to tak deset slušných momentů a to není, na dnešní poměry, málo. Jedna z těch povedenějších kolaborací slavného dua, které by ale přeci jen slušelo trochu střihu, ale už úvodní scéna, kdy se divákům představí napřed Spencer a pak Hill tím, že vyjebou s pistolníkama, okradou je a sežerou jim fazole ("Odhoďte fazole... eee. opasky!"), což je jako nekonečný a opakující se vtip ve variacích nejen tohohle filmu, je true comedy gold, stejně jako klasický trademarkový styl, kdy udělají z Hilla trickstera, co švejkuje a trollí, zatímco Spencer je popichovaný ubručený medvěd. Má to všechno, co člověka na dvojici S&H baví a je to v jejich nejsilnějším období. "Nemůžeš nás přece jen tak zabít." "Upřímně ti řeknu, že nevím... já teprve začínám. Co se obvykle dělá v takových případech?" "Na tvým místě bych šel a na všechno zapomněl. Dělali jsme si srandu." "Jo! Jasně." "To nejde. Víte co, začněte se prát a vítěze pak nechám naživu. Tak dělejte. No do toho. Do toho, hoši." (...) ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná, sice primitivní, ale milá komedie bez nároku na vyšší cíle. Kupodivu nevadí ani dabing, hlavně pan Záhajský je dobrý. Film asi nebude nominován na Oscara, ale zábava je zaručena, a protože já jsem jen plytký konzument, dávám tři a půl, bez debaty… Mimochodem by mne velmi zajímalo, jak by ti co určují názvy filmů (nepřekládají - určují) vysvětlili název filmu, když v jiném dabingu se hrdinové jmenují zcela jinak. To by se podle nich asi film jmenoval "Malý unavený Trinity" 2013071511315tns.Nova Cinema--------Souhlas s předchozím komentem. Další klasika od známé herecké dvojky. Domnívám se, že z westernové série asi nejlepší. Chtělo to opepřit větší akčností. 2015022410701/10709 ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Otec povedal, že keď bol mladý, toto patrilo k najakčnejším a najvtipnejším filmom. Teraz to už však pôsobí ako spomalený film... Tempo je síce pomalšie a zábery na jedno miesto možno dlhšie, ale je to stále veľmi vtipné. Chcem aby sa točili takéto filmy aj teraz, chcem znovu podobne ladené komediálne westerny. Pre Terence Hilla a Buda Spencera mám slabosť a na ich filmoch som vyrastal. 8/10 ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Skutečně jedna z lepších komedií této dvojice. Ať už počítám filmy vsazené do současnosti nebo westerny. Skutečně velmi zábavné. Navíc mě potěšil děj, protože držel linku a neodbočoval, ani se neztratil. Sice na konci byla opět nekonečná bitka s velmi známou choreografií(jeden by řekl, že si to vymýšlí sami), ale to k tomu patří. Prostě dobré. v tomto žánru jeden z lepších. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Film měl mimořádný komerční úspěch především v Itálii a Německu, kde se dostal na první příčky v návštěvnosti kin (v obou zemích je dohromady vidělo v kinech přes 26 miliónů diváků). Překvapivý je výrazně menší zájem ve Španělsku, kde přitom podobné filmy patřily k oblíbeným.Tady, stejně jako ve Francii, vidělo film něco málo přes tři milióny diváků. (argenson)
  • Natáčelo se v Itálii, v oblasti Abruzzo, konkrétně v okolí náhorní planiny Campo Imperatore v provincii L'Aquila. (Stocki)
  • Ve východním Německu byl film uveden pod názvem “Der Kleine und der müde Joe“ a v západním Německu pod názvem “Vier Fäuste für ein Halleluja“. V Americe potom jako “Trinity Is Still My Name“. (Stocki)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama