Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tady půjdu trochu proti proudu. Tohle volné pokračování se mi zas až tolik nelíbilo, jako Pravá a levá ruka ďábla. Bohužel byla citelně znát absence většího počtu humorných scén (tvůrci své esa vytáhli z rukávu již na samotném začátku) a konec filmu byl v mých očích již utopie. Přece jenom ti mniši neměli takové kouzlo, jako minule farmáři a navíc se mi tu nelíbili ani záporné postavy. Jedno se však musí nechat – Terence Hill měl vážně velké štěstí – skoro v každém filmu se na něj lepí samé „dvounohé kočky“, které by vskutku stály za hřích. Bud tu navíc tentokrát tahal za kratší konec, což mě mrzelo asi nejvíc. Takže ve finále jde sice o „lehce nadprůměrný“ kousek, ale víc jak 60% tomu prostě nedám. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že pokračování není ani lepší ani horší. Opět jsou tu dost vtipné scény, jako třeba ta z restaurace, a dvojice Hill a Spencer spolu řádí. Ale kupříkladu anabáze s mnichy zase tak zábavná nebyla, přičemž závěrečná naháněčka a hromadná bitka ano. Je to velmi zdařilé pokračování, při kterém se do děje zapojí i rodiče obou hrdinů, což je mj. také dost úsměvná část. Ostatně režisér Enzo Barboni spojil s Terencem Hillem a Budem Spencerem většinu svého filmařského života, přičemž těch úspěšných filmů s touto dvojicí bylo víc než těch méně známých. Ještě by měl někdo poupravit informaci ze zajímavostí. Herečka Jessica Dublin by skutečně nemohla být matkou Buda Spencera, ale ne proto, že je mladí, nýbrž proto, že jí v době narození obloustlého herce bylo jedenáct let. Za to matkou Terence by klidně být mohla! ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Bratři Trinity (Terence Hill) a Bambino (Bud Spencer) přijíždí navštívit své rodiče. Ti Trinityho přesvědčují, aby se stal zlodějem koní, stejně jako jeho bratr. Trinity nakonec souhlasí a odjíždí do města společně s Bambinem. Ve městě se jim podaří vyhrát slušnou sumu peněz v pokeru a tak sí koupí luxusní oblečení, načež je všichni začnou považovat za federální agenty... Pokračování snímku Pravá a levá ruka ďábla se nese ve stejném duchu jako první díl. Nechybí tak rvačky, trefné slovní přestřelky, ochrana nevinných, skvělá melodie bratrského dua De Angelis, věrný Ricardo Pizzuti a fazole. Trinity a Bambino jsou zde prostě sympaťáci, kteří sice nejsou žádní svatoušci, ale nakonec se postaví na stranu dobra. Dvorní režisér a scénaritsta v jedné osobě Enzo Barboni poprvé (a ne naposledy) použil zápletku se záměnou, kdy jsou oba hrdinové považování za někoho jiného, což má za následek spoustu zábavných situací. Maly unavený Joe je tak natočen přesně v duchu klasických komedií dua Hill-Spencer a stejně jako v případě Pravé a levé ruky ďábla o filmu mohu napsat, že se jedná o sympatický, vtipný a příjemný snímek. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Děkujeme, pane kapitáne !! Kéž by byl každý takhle štědrý !!" - "Jo, a z toho dítěte by byl alkoholik !!" ;) Výtečný sequel výtečného spaghetti westernu Pravá a levá ruka ďábla subžánrového klasika Enza Barboniho, jemuž se nedá upřít velmi vtipná a zajímavá zápletka, když se Bud Spencer s Terencem Hillem vydává za tajné agenty, ani že tvůrcům opravdu není doslova vůbec nic svaté.. Nemůžu se však zbavit dojmu, že Malý unavený Joe působí poněkud, jakkoli symbolicky, utahaně a zejména by mu slušela lepší hudba, protože tohle se bratrům De Angelisovým vůbec nepovedlo.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pokracovanie filmu Pravá a ľavá ruka diabla ma bavilo ovela menej. Zapletka je menej zaujimava. Väcsinou sa sklada len z epizodiek, ktore su pospajane dost nezazivne. A aj tie epizodky nie su dvakrat zabavne. Oproti jednotke film postrada tu skvelu pohodovu atmosferu a aj hudba je ovela horsia. Uvodna pesnicka je doslova hnusna. Bitiek tu znova nie je vela a ked uz na ne dôjde, tak su iba priemerne. Tuctove fackovacky, ktore nenadchnu ani choreografiou ani humorom. Vysledkom je priemerny film, ktory sa oplati vidiet jedine ak mate radi tuto sympaticku dvojku, ktora to svojou charizmou cely cas drzi aspon na hrane pozeratelneho priemeru. 5/10. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Scéna, ve které Trinità a Bambino obědvají v restauraci, nebyla předem napsána. Režisér Enzo Barboni jen zvolal “akce“ a Bud Spencer a Terence Hill improvizovali. (Stocki)
  • Po tom, čo sa Trinity (Terence Hill) a Bambino (Bud Spencer) nechali podplatiť Parkerom, vrátili sa do San Jose. Scéna ich návratu ukazuje ako sa nesú na koňoch a niekoľko metrov pred nimi kráča staršia žena v tmavomodrom oblečení. V ďalšom prestrihu, keď ich kamera sníma oveľa bližšie, vidieť, že žena v tmavomodrom oblečení kráča nelogicky za nimi, navyše po pravej strane vidieť muža ako ide na koni, hoci v scéne predtým žiadny iný muž na koni nešiel. (AxelWers)
  • Matku Buda a Terence zde ztvárnila herečka Jessica Dublin. Ve skutečnosti by ale nikdy nemohla být jejich matkou, protože když se Jessica narodila, Budovi již bylo dvanáct let a Terencovi tři roky. (Stocki)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama