Reklama

Reklama

Blb a blbec

  • Česko Průseráři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můj milý synu Travisi, dlouho jsme se neviděli, Vánoce se blíží a my bychom se měli zase sejít... Všechno začíná tímto dopisem s maminčiným přáním a zmínkou o tajemném pokladu. Informace o pokladu se stává veřejným tajemstvím a všichni si dělají plány. Začíná western plný divokých jízd, přestřelek a nezvládnutelných situací. Jak dopadne honba za pokladem, se všichni dozví až o slavnostní vánoční noci. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kdo umí, ten nekouká a nepomlouvá. A tady ti dva pánové prostě umí. Jeden se může na druhého spolehnout v každé scéně, když si trochu nerozumí, tak si to vysvětlí a frčí dál za dalším dobrodružstvím. Jsou koediální, akční, westernově ladění, ve filmu si i pospí, odpočinou, aby v další scéně ztropili zase pěkné alotrium. Průserů není nikdy dost, ale mohlo jich být ve filmu ještě víc. (7.3.2011) ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jsou to sice slabé tři hvězdy, ale přesto jsem nemohl jinak. Terence Hill mě jako režisér rozhodně nepřesvědčil, scénář byl špatný a herecké výkony podprůměrné, ale při závěrečných titulcích jsem měl takový hřejivý pocit a ani nevím proč. Možná je to tím, že film Průseráři (nevím, který blbec vymyslel český překlad jako Blb a blbec) nebyl myšlen jako nějaký velkofilm, ale spíše jako pocta dlouholeté spolupráce dvojice budyhill. Zejména jsem měl pocit, že tímto filmem chce Hill poděkovat svému spolupracovníkovi a kamarádovi, že byl takovým skvělým parťákem. Jinak moc nechápu, proč jsou na CSFD vedeni Průseráři jako související s filmy Pravá a levá ruka ďábla a Malý unavený Joe. Kromě toho, že jsou v těchto filmech bratry,nemají filmy zase tak moc společného. Průseráři jsou spíše poctou všech westernů, kteří tito dva, ať společně nebo zvlášť natočili. Jsou tam známky nejenom už výše zmíněných, ale i trilogie Cata a Doca, Lucky Lucka nebo filmu Buddy míří na západ. Na závěr, pokud máte rádi budyhillovky, tak si film určitě užijete a zažijete pár dojemných chvil, ale pokud jste k těmto dvoum nenašli ještě cestu, tak bych tímto filmem určitě nezačínal. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Důstojné rozloučení s legendární filmovou dvojicí. Bud a Terence se dali po deseti letech znovu dohromady, aby ještě jednou naposled stanuli společně před kamerou v netradičně vánočním westernu. Nechybí klasická závěrečná bitka při které ozdobí vánoční stromeček. Některé vtipy jsou velmi vydařené, ale trochu nedotažené, chybí tomu ta pověstná "třešnička na dortu." ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Príjemný oddychový film. Aj keď tu už tomu do lepšieho hodnotenia niečo chýbalo. Na tých dvoch týpkov a duplom, keď sú bok po boku sa dobre pozerá, vždy vyvedú nejakú chujovinu. Na ľahkú komédiu to ale občas trochu zaváňa hovadinami. Tak napr. štrkáč, čo pokúše Budovho synátora alebo tlupa magorov, ktorí sú tak dojatí koledami, že mimovoľne pustia zbrane a pochodujú ďalej bezducho ako zombies, tak to je trochu moc. Ale dobre. Na spravenie nálady je to celkom dobrý film. Ale Bud a Terence si mohli na rozlúčku zmáknuť aj o niečo lepší film. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Film, který nevyniká téměř ničím. Obyčejná komedie, která sází na popularitu známých tváří Terence Hilla a Buda Spencera. Neurazí a příjemně se na to kouká, ale nic více v tom nehledejte. Zajímavější informací je to, že je to rozlučkový film s touto slavnou dvojicí. Bavil jsem se, ale není to záležitost k popukání. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o poslední snímek, ve kterém se bok po boku sešla dvojice Terence Hill a Bud Spencer. (korbitch22)

Reklama

Reklama