Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď začiatok mi prišiel že tento film bude mať lacný look.Dva páry mali nehodu na lodi a jedna žena je zranená a muž zostáva s ňou a ten druhý pár ide hľadať pomoc do najbližšej dediny,len na ich prekvapenie tá dedina vyzerá prázdna ale to bolo len zdanie až nájdu pomoc v kostole ktorý ale nieje typickým kostolom.Pochmúrna atmosféra sa vlečie celím filmom a ta depresívna krajina bola veľmi dobre znázornená.Prekážal mi hlavný hrdina nielenže bol stále mimo a aj riadne nešikovný ale nebol mi ani dva krát sympatický.Originalita tomuto snímku nechýba,len škoda že odvšadiaľ cítiť nízky rozpočet a aj dej bol veľmi rozpačitý a môžem povedať žiadna sláva.Masky sú na dobrej úrovni ale to nemôžem povedať o chabých trikoch.A niekto mi chce nahovoriť že taký ťulpas môže vzdorovať takej presile morských oblúd.Tak zhrniem to-Originalita-áno,prevedenie-nie,atmosféra-áno,napätie-nie,herecké výkony-nie,triky-nie,masky-áno,gore-áno hlavne posledných 30 minút,morbídnosť-áno a koncová pointa väčšie klišé už nemohlo prísť.Za tu ,,úžasnú "pointu dávam ešte o jednu hviezdu menej. ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Ako Lovecraftov prívrženec tento film rešpektujem už len z toho hľadiska že filmy podľa jeho predlohy by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky sústružníka.Každý kto však čítal predlohu si tu určite nájde svoje.Jediná a to zásadná chyba filmu bola v zobrazení doby kde sa odohráva a to konkrétne súčastnosť.Fakt nechápem čo tvorcov nútilo k tomu natočiť film v súčastnosti a hlavné dejstvo zasadiť do prístavnej dediny štýlovo ladenej do začiatku 20.storočia.Keby sa celý film odohrával v tej dobe bol by oveľa príťažlivejší a mal by väčšie šance na úspech(to mestečko je k tomu ako stvorené!).Takto sa tu akokeby zbytočne byjú dve časové línie pričom jednoznačne lepšie je zobrazená ta starodávna.Ale aj tak slušný pokus. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od filmárov Stuarta Gordona a Briana Yuznu nepatrím medzi nadšených obdivovateľov tvorby amerického spisovateľa Howarda Phillipsa Lovecrafta. Videl som však viacero adaptácií jeho diel, ktoré majú na svedomí práve títo dvaja páni. Nedávno som si pripomenul ich snímok "Dagon". Lovecraft túto poviedku napísal v roku 1917, publikovaná bola o dva roky neskôr a filmovej verzie sa dočkala v roku 2001. Ja som ju prvýkrát videl niekedy v roku 2008, po viac ako desiatich rokoch som si tento titul pozrel znova. Som rád, že som sa ku nemu vrátil. "Dagon" je celkom dobrý horror. Tri hviezdičky si zaslúži. *** ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že Howarda Philipse Lovecrafta považuji za nejatmosféričtějšího spisovatele horrorů ( Barkera zase v umění imaginace ). U nikoho jiného se mi nestalo, že při příchodu mátinky do pokoje, kde jsem si četl "V horách šílenství" jsem zařval jako tur. To samé o 10 minut později, když vešla do koupelny, kde jsem si čistil chrup. Měla mě za debila, co řvu, když čtu "nějaký nesmysly". O 15 let později kouknu na Dagona a ... Fragmenty Lovecrafta tam jsou, ALE je jich tak málo, že dokoukám, jen kvůli své ženě, kterou jsem po půl roce přemluvil ke společnému sledování. A ani jednou se nelekla. Atmosféra s hodně malým a. Herci průměrní. Velmi dobří byli pouze obyvatelé Imbrocy. A závěrečná rada - k Lovecraftovi notebook rozhodně nepatří. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Postava kněze, u něhož si jeden z hrdinů všimne, že má žábry, naopak v mnoha záběrech žábry postrádá. (Megalomaniac)
  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama