Reklama

Reklama

Desperát Bull Schmidt si hraje na němého a prozatím pracuje v hospodě. Dozví se, že kamarád přezdívaný Anglán je na pravdě boží. Setká se s kumpánem Joem, jinak též Kazatelem, a společně se rozhodnou vysvobodit z vězení třetího do party – Opičáka Smithe. Tak budou zase pohromadě, aby se mohli volně prohánět divočinou a sem tam si vydělat nějakou loupeží. Ve vězení vytasí pistole a Opičákovo propuštění je pak už jen otázkou několika minut. Na své si přijde i dozorce, kterého všichni vězni nenávidí. Pak trojice přepadne dostavník. Jsou maskovaní a ani netuší, kdo je mezi cestujícími. Zmocní se nějakých peněz a malého psíka, kterého si Bull hned přivlastní. Mezitím přicestoval na Západ mladý anglický šlechtic, Sir Thomas Fitzpatrick Phillip Moore – Anglán, jehož otec mu po smrti zanechal srub uprostřed divočiny. Zatím v něm nikdo není, kouří se ale z komína. Zanedlouho se tu objeví trojice lupičů. Když Tom řekne své jméno, tři drsní kovbojové se málem rozpláčou: jsou šťastní, že mohou přivítat syna svého kamaráda Anglána. Ten se ovšem otci vůbec nepodobá, je příliš uhlazený, stále jen čte básně a romány, hovoří spisovně, podivně se obléká, je vybaven síťkou na motýly, houslemi a zcela nepochopitelnou věcí – bicyklem. Něco takového zálesáci ještě neviděli. Tom jim předá vzkaz od otce s jeho přáním, aby z něj udělali chlapa. Trojice si hned pomyslí, že to nebude snadné. Ale co je opravdu čeká, to si zatím nedovedou představit ani v nejdivočejších snech... (TV Prima)

(více)

Recenze (456)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Westernová komedie, která je sice poněkud dlouhá a její příběh nepřekvapí snad nikoho, kdo kdy viděl třeba jen jeden jediný film s Terrencem Hillem, ale přesto je příjemná. Humor ovšem obstarává hlavně původní dabing s Vladimírem Brabcem v hlavní roli - s tím novým dabingem (ani v původním znění s titulky) to vůbec není takové. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Terence Hill tentokrát bez svého vousatého parťáka, ale přece jen na Divokém západě. Podle mne však jde o nejnudnější jeho film. Jak mám ty dva kluky, a samozřejmě Terence Hilla, rád, tady se modroočko pěkně seknul. Chtěl natočit jakousi nostalgickou spgahetti western komedii o konci období zlatého Divokého západu a nástupu vědy a techniky. Jenže celé je to prostě nudné. Kde dříve zachraňoval některé situace jeho kumpán, zde jsou kumpáni hned tři, avšak natolik nevýrazní, že Buda Spencera nenahradí. Stejně tak příběh je na dvouhodinový snímek hrozně jednoduchý - na farmě a jednom pozemku žijí tři pistolníci, k nimž dorazí syn jejich čtvrtého, nedávno zemřelého kumpána. Jenže syn z Anglie chodí v oblečcích, nosí holiny, bičík, sáčko, koupe se často a jedině ve vaně... S podobným postojem zde na drsném Západě má jistý problém. A navíc se zamiluje a ještě ke všemu po něm jde pistolník konkurence. Musí se tedy naučit vše, co neuměl - prát se i střílet. Což odbyde ve zhruba deseti minutách a dalších deset minut je věnováno závěrečnému souboji a konec filmu... Mezitím kecy, vata jako výplň, a humoru minimálně. Ani ta kamera nijak nekouzlí. Nu a DVD nekouzlí vůbec - krabička je sice v papírovém kartonu, ale disk načne protipirát, trailery na úvod, v hlavním menu na pět jiných filmů, ale jinak lautr nic. Ještě že film je v původním anamorfním formátu 2,35:1, i když český dabing je jen stereo a anglický dabing v mono. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Filmů, kde hrál pouze Terrence Hill bez Buda Spencera , jsem viděl upřímně jako šafránu, ale Podivné dědictví je z nich jasně nejlepší. Příběh je jako vždy velmi jednoduchý, ale na druhou stranu disponuje výborně napsanými postavami, kterým dominuje se sladkým úsměvem, odporem ke zbraním a jízdním kolem namísto koně právě Hill. Není to také tolik o rvačkách( i když pár pěkných se tu najde) a člověk si užije větší množství inteligentního humoru. Ale i když ten netypický Hill, který se ani neuměl prát, mě také hodně bavil, nejlepší byl stejně ten závěr, kdy z něj tři zkušení přátelé konečně udělali chlapa. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Buď jsem blázen já nebo všichni ostatní co dali víc jak dvě hvezdičky. Fóry naprosto trapný, film nuda a scenérie Plitvických jezer byly lepší ve Vinetuovi. Tady byla vidět spíš jen voda. Ve své době za komančů,když v kinech byly většinou samé sovětské filmy typu jak se pěstuje obilí a jaká bude úroda dal bych za 5, ale dnes? Ze zvědavosti kvůli vysokému hodnocení jsem na to po letech zkoukl na Nově a výsledek? Trapárna. Snad pro děti do 12 let dobrý. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Evidentně nejsem sám, koho překvapilo umístění Podivného dědictví v žebříčku nejlepších filmů. Pro zajímavost uvedu, že v době, kdy se tady pyšní 85%, tak na IMDb má pouze 6,7. Zajímavé, ale naštěstí tady žádný uživatel nemá takovou moc, aby ovlivnil hodnocení ostatních. Každopádně děkuji golfistovi za tip, ale ty vole, už to fakt stačilo. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • V čase 6:30 je Bull Schmidt (Gregory Walcott) neozbrojen, v následujícím záběru je však již opásán pásem s náboji a pistolí. (sator)
  • Film se natáčel v okolí Plitvických jezer chorvatského Národního parku. (Landauer)
  • V úvodních titulcích a následných přechodových záběrech je úzkorozchodná železnice Durango Silverton. Jedná se zcela zjevně o záběry z úvodních a závěrečných titulků filmu Podporujte svého pistolníka! (1971). Úzkorozchodná železnice Durango and Silverton, často zkracovaná jako D&SNG, je úzkorozchodná historická železnice, která funguje na 45,2 mílovém úseku trati mezi Durangem a Silvertonem v americkém státě Colorado. (sator)

Reklama

Reklama