Reklama

Reklama

VOD (1)

Lucky Luke (Terence Hill), najrýchlejší pištolník Divokého západu. Iba on by dokázal dôkladne vyčistiť Daisy Town od všetkých zloduchov, ktoré v ňom doslova kazia vzduch. Teraz však mestu chýba vzrušenie. Aspoň to si myslia jeho obyvatelia. Z nevďaku sa rozhorčený Lucky Luke rozhodne ukončiť šerifstvo. Môže ho hoci aj kôň prehovárať, neostane tu už ani minútu navyše. Lenže sotva stihne opustiť mesto, už sa k mestu blížia iní. Starí známi bratia Daltonovci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

mira007 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem byl ohromný fanda Terence Hilla a zároveň komiksů v čele s Asterixem tvůrců Uderzo a Goscinny, který je i autorem Lucky Lukea, takže moje očekávání ohledně filmu byla příliš přehnaná. Film je zábavný, vtipný, má nápad a spád, ale bohužel úplně nenaplnil moje očekávání, která byla příliš neskromná. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Lucky Luke je pravda sympaťák, ale ta nuda, ta nuda. Snahy o vtipnost vyšly z 90 procent spíše v úsměvnou trapnost. Kdo mě naopak dostal byl Luckův kůň. Bělouše sice moc nemusím, ale to co koník předváděl, bylo opravdu skvělé a děravý kloubouk dolů. Hill natočil pěkné exteriéry, ale scénář zůstal trestuhodně prázdný a scéna oči alá Leone to fakt nezachrání - jen vynikne propastný rozdíl. Z předchozího je "poměrně jasné, že volím radší animové Lucky Luky. ()

Reklama

Ezis 

všechny recenze uživatele

Jak znám indiány, tak si ty bláznivé scény s válečným malováním v podobě fotbalového dresu a značky "Netroubit" neskutečně užívali :-D Je dokonce možné, že si je sami vymysleli. Většina z nich je podle vzhledu odněkud z jihu, nejspíš jsou to Navahové. ---- Teda jak Terence Hill jezdí tryskem na koni a bleskově střílí od pasu, klobouk dolů... A na ty dlouhé pohledy do krajiny a klasické westernové oční souboje se taky perfektně hodí. ---- Nechápu ty komentáře tady, že film není ani moc vtipný. Vždyť je vtipy úplně nabitý. Nebo ve filmech běžně vídáte, jak pistolník dává umělé dýchání koni a soutěží se svištěm ve žvýkání fazolí? ---- Není to ani tak film jako komiks. Působí trochu kostrbatě a scény na sebe tak zvláštně navazují a nenavazují, jako by každá scéna byla čtyři políčka komiksu. A film je to takový nepopsatelný, něco mezi komiksem, komedií, westernem, romantikou a ekologií. Už jenom to, že vypravěče dělá kůň... Prostě pohodová, svérázná komedie, která vám buď sedne, nebo ne. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Lucky Luke ("Šťastný Luke") je komiksová postava, ktorú v roku 1949 stvoril belgický výtvarník a animátor Mauriece De Bevere, známy pod umeleckým menom Morris. Sympaťák Lucky Luke je osamelý pištoľník, ktorý sa túla po Divokom Západe a prenasleduje zločincov a desperádov. V roku 1991 zrežíroval Terence Hill filmovú adaptáciu tohto komiksu. Sám stvárnil aj titulnú úlohu. Podarilo sa mu natočiť vtipnú westernovú komédiu. *** ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Přepisovat skvělý kultovní komiks do filmové podoby je hodně hloupý nápad a výsledek tomu zcela odpovídá. Samozřejmě ano, obsahuje to spoustu skvělých vtipů, ovšem v komixu i v jeho animovaných převyprávěních najdete totéž a to v daleko lepším podání. Fakt, že si můžeme užít slavného kresleného pistolníka bez bázně a hany takříkajíc "na živo" a se všemi detaily kalí fakt, že podobných filmových superhrdinů už jsme samozřejmě všichni viděli řadu. Ostatně komiks je do značné míry založen právě na parodování westernů. Přirozeně nejen literárních ale i filmových... Celkový dojem: 65% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • V záběru, kde se plíží puma poblíž spícího Lucky Luka (Terence Hill), se jednalo o divokou pumu. Vedle Terence Hilla umístili flákotu masa a poradili mu, aby se nehýbal. Puma si ho díky tomu nevšímala, nicméně později zaútočila na kameru. (NiaWolf)
  • Ve filmu si měl zahrát i adoptivní syn Terence Hilla, Ross. Tehdy ani ne sedmnáctiletý mladík se vracel do školy, když jeho auto dostalo smyk na náledí a narazilo do stromu. Ross byl na místě mrtvý. (ČSFD)
  • Jedná se o pilotní díl seriálu Šťastný Luke (od r. 1992) a zároveň o samostatný film. (mar48)

Reklama

Reklama