Reklama

Reklama

Superpolda

  • Česko Superčmuchal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Terence Hill tentokrát v roli ochránce zákona, omylem obdařeného nadpřirozenými schopnostmi... Příběh mladého amerického policisty Dava, u něhož se po náhodném radioaktivním ozáření začnou objevovat nadpřirozené schopnosti – vidí za roh, je schopen zabránit dopravním nehodám, pohybovat biliárovými koulemi, posunovat nákladními auty a skákat z horních oken mrakodrapů bez jediného zranění. Tyto netradiční vlohy ho však dostávají spíše do problémů: nikdo jej nechápe a jeho vnuknutím nevěří. Síla jej navíc opouští vždy, když vidí červenou barvu. V takových chvílích se David dostává do vskutku nezáviděníhodných situací, které obvykle přivádějí k nepříčetnosti jeho nadřízeného Willyho Dunlopa... Terence Hill se v bláznivé komedii Sergia Corbucciho představil bez své druhé polovičky, bručouna Buda Spencera. Společně si dvojici policistů zahráli v podobně laděných snímcích Dva výtečníci (1977) či Superpolicajti z Miami (1985). V Superpoldovi byl Hillovým parťákem Ernest Borgnine, známý například z westernu Divoká banda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Terence Hilla a Buda Spencera moc nemusím a ani mě ty jejich filmy, kde padají rány a ozývají se takové zvuky, že to ani není možné, moc nemusím. Ale tenhle film je snad to jediné co se mi s Terencem líbilo a bylo to velmi zábavné. Z ozářeného policajta se stal superpolicajt. Jedinou jeho nevýhodou bylo to, že nesnášel červenou barvu. Jen lituji, že tenhle film jsem už hodně let neviděl a doufám, že se brzy dočkám. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně jsem se bavil, a to je přece u komedie nejdůležitější, proto nemohu hodnotit níže, i kdybych chtěl, a já ani nechci, Terence Hill je totiž sympaťák, radost pohledět na ty jeho akčně-komediální kreace (tato poznámka se vztahuje ke všem jeho filmům, s kterými jsem měl tu čest, a které jsem tu dle všeho neohodnotil, přece jen je to notná dávka let, a já nechci nikomu nadržovat). 70% ()

Reklama

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Vítězný tým se vrací! No ne tak úplně, jelikož Bud Spencer zrovna zase jednou šel svojí vlastní cestou a tak jemu napsanou roli převzal Ernest Brognine.. Spolupráce Corbucciho s dvojí Pedersoli a Girotti přinesla pro mě nejlepší film jejich komediální slávy - Sudá a lichá, kterou i po tolika letech považuji za nejlepší komedii všech dob. I proto jsem neměl důvod nevěřit, že by Superpolda mohl nějak zklamat.. Na první pohled by mohlo jít o jeden z těch snímků, v nichž Terence Hill hraje zase policistu v uniformě, které jsem většinou právě považoval za ty slabší především pro nutný důraz na kriminální linku a až přílišnou serióznost, která mi zkrátka k herci tolik nesedí. Ale Superpolda nakonec dodá mnohem víc! Policista Dave Speed je asi nejlepší strážník, všech dob.. Vidí skrz objekty, dokáže přežít každý náraz, ovládá telekinezi, takovému strážci zákona chcete zavolat, když se něco pokazí. Jenže vždy musí být nějaké ALE, jinak by to přece nebylo fér. A tak obdobně jako Superman má i Superpolda svoji slabinu - červenou barvu.. Naprosto jedinečná variace na superhrdinské téma, která svojí roztomilou naivitou snad namůže urazit. Nádherná podívaná, které ale ustupuje příběh, aby pokaždé mohl Speed kontrastně zazářit a ukázat svoje schopnosti.. Barvitá hudba, let na žvýkačce, to jen tak neuvidíš. V rámci herecké kariéry Terence nešlo odolat.. Krása! 70% ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobře spojené "komiksové hrdinství" a Terenc Hill. Přišlo mi to svěží, zábavné. Nepřišlo i to kýčovité ani směšné. Terence to umí podat takovým.. naivním stylem. Vtipným, nevtíravým, důvěřivým. To bude tou jeho andělskou tváří. :-) Dle mého rozhodně typický humor Terence Hilla v originální zápletce. Proč ne. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Spojení Terence Hilla a Floridy, pokolikáte už? Na konci 70. a na počátku 80. let točili T.Hill a B.Spencer většinu svých filmů právě na Floridě. Tentokrát se z Terence stal superhrdina v roli policisty a místo Buda dostal za parťáka E.Borgnina. Je to stále vtipné, jen už to trochu zestárlo. 3 hvězdy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Film byl během osmdesátých let pravidelně zařazován do programu kabelové televize HBO. (henrycruel)
  • Když Dave (Terence Hill) a seržant (Ernest Borgnine) vyletí z moře na žlutém balónu, jsou jejich šaty za pár vteřin naprosto suché, a to i přesto, že se právě vynořili z vody. (henrycruel)
  • Film se natáčel v Miami na Floridě. (henrycruel)

Reklama

Reklama