Reklama

Reklama

Superpolda

  • Česko Superčmuchal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Terence Hill tentokrát v roli ochránce zákona, omylem obdařeného nadpřirozenými schopnostmi... Příběh mladého amerického policisty Dava, u něhož se po náhodném radioaktivním ozáření začnou objevovat nadpřirozené schopnosti – vidí za roh, je schopen zabránit dopravním nehodám, pohybovat biliárovými koulemi, posunovat nákladními auty a skákat z horních oken mrakodrapů bez jediného zranění. Tyto netradiční vlohy ho však dostávají spíše do problémů: nikdo jej nechápe a jeho vnuknutím nevěří. Síla jej navíc opouští vždy, když vidí červenou barvu. V takových chvílích se David dostává do vskutku nezáviděníhodných situací, které obvykle přivádějí k nepříčetnosti jeho nadřízeného Willyho Dunlopa... Terence Hill se v bláznivé komedii Sergia Corbucciho představil bez své druhé polovičky, bručouna Buda Spencera. Společně si dvojici policistů zahráli v podobně laděných snímcích Dva výtečníci (1977) či Superpolicajti z Miami (1985). V Superpoldovi byl Hillovým parťákem Ernest Borgnine, známý například z westernu Divoká banda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem si to prostě jenom pamatoval zábavnější, ale na druhou stranu se tomu nemůže vzít, že je to narvané nápady, že se pořád něco děje a dokáže to celou stopáž udržet vaši pozornost. Terence Hill je tady ve výborné formě a ukazuje, že i bez Buda Spencera dokázal utáhnout celý film, ale pravda Ernest Borgnine mu tady přicmrndává výborně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je muj oblibenej film s Hillem, v kterem vubec nevadi, ze tu chybi Bud Spencer, coz je jedna z mala vyjimek. Jednak proto, ze tohle neni ten typ pribehu, kde by se uplatnil a taky proto, ze tu Hill dostal jineho partaka a to Ernesta Borgninea, kterej si s roli pritroublyho tlustyho poldy poradil velmi dobre a spousta vtipu je tu jen diky nemu. A i kdyz ve filmu neni moc bitek, vubec to nevadi, protoze film tahnou Hillovi superschopnosti, ktery jsou s ohledem na dobu vzniku filmu velice nadprumerne trikove udelany. Film je nejvic vtipnej zhruba prvnich 75 minut, pote uz se tvurci moc soustredili na kriminalni zapletku a tudiz ubyva foru, ale nastesti ani pribeh neni uplne nejhorsi. U tohohle filmu se vzdycky dobre pobavim. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výborné vtípky, velmi dobré tempo a Terence Hill. Člověk se smyslem pro humor se musí pobavit a pro mě stále zůstává Superpolda osobní záležitostí viděnou kdysi v mládí, kdy mě bavila ještě o drobek více. Nepamatuji si na slabší moment filmu, který s 97 minutami uteče jako voda hlavně díky neustálému ději a policejním záležitostem, které postavy řeší. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Ten film je tak špatně natočen, že ani naivita komedie nezakryla nedostatky. Bytky u kterých je vidět půl metru mezera mezi pěstí a obětí vidí i dítě se zánětem spojivek. Superpolda je ozářen a má super schopnosti = výborný námět, ale bohužel nebyl moc dobře využit. Naivita ve filmu je ale tak naivní, že filmy s Bud Spencerem a T. Hillem jsou oproti tomu na úrovni Shakespearských dramat ! ()

Riker 

všechny recenze uživatele

Tak jako Bud Spencer v některých sólo projektech umí bavit bez svého parťáka, tak v tomto snímku to umí Terence Hill ještě o něco lépe. Na to o jaký se jedná film je zde nadprůměrně dobrý příběh a velmi dobré triky. Vedle Hilla září nedoceněný Ernest Borgnine jako pološílený (z Hilla, jak jinak :-)) policejní oficír. Celkově slušná zábava ke které stojí za to se čas od času vrátit. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • V scéne, v ktorej Dave zachraňuje seržanta z potopenej lode na nafúknutej žuvačke, je detailný záber na seržantovu tvár. Steká z nej voda. A to aj napriek tomu, že sa nachádzali pod vodnou hladinou. (Hudino)

Reklama

Reklama