Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Paradni a asi nejlepsi western dvojice Hill Spencer ktere neskutecne doplnuje sympatak Wallach a ke konci jeste Peters. Jo jo kdyby tyhle S & H westerny vsechny vypadaly jako tenhle bylo by to opravdu fajn, ja to porad tvrdim, ze by tehle dvojici lehka vaznost a mirna nadsazka slusela vice nez ciste komedialni duch. Nemuzu nez doporucit a za to, ze jde o opravdu nejlepsi western pro me docela oblibenych hercu (zvlaste pak westernove eso Eli Wallach) tak davam nejvyssi hodnoceni. Mimochodem koukal jsem to v ceskem zneni, ale original by byl asi lepsi. ()

hemul 

všechny recenze uživatele

Už nie klasicky špageti western, ešte nie komediálny western, a práve preto unikátna záležitosť. Bud, Terence a Eli ako fantastická trojka, urobiť uveriteľnú individuálnu postavu je kumšt, urobiť zmysluplnú dvojicu je kumšt na druhú, ale trojica, klobúk dole, každý je iný a dohromady idú ako hodinky, jeden si chytá blchy, druhý spí, tretí zíva, pre mňa oveľa príjemnejšie a zábavnejšie ako nekonečne nudný Leone. Keby Fellini natočil western, bolo by to asi podobné. ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele

Nejprve to vypadlo na klasický průměrný western, plus trochu pomalejší rozjezd, ovšem když se na scéně objevil můj oblíbenech Eli Wallach, film nabral na tempo a zábavu. Osvědčená dvojice Hill + Spencer nezklamala, naopak potěšila vážnějším stylem než je obvyklé, tu roztomilost a vtip tu měl na starosti Eli, jehož postava byla opravdu sympatická a vůbec nevadí, že byla spíše záporná. Druhá polovina filmu bavila skvěle, "fackovací" souboj, a konečná scéna v kasinu výborné. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Tak nebyt Eliho, tak je to hodne spatne - anglickym dabingem pocinaje, zapletkou pokracujic a zbyvajici trojici konce. Snad jenom ty spanelske exteriery jsou fajnove. Spousta typanu, co se snazi vypadat jako ze soudobeho emerickeho filmu, jen aby tam dostali prilezitost. Mno zadna parada ale videt se to da. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Nejepičtější" z celé Colizziho trilogie. Duo Spencer a Hill už v mnohem komediálnějším pojetí, ale pořád ještě přímo nešaškaří.  Bitky už jsou sice řádně ztřeštěné, ale zbytek se pořád odehrává na vážnější notě. Velkou ozdobou je pak Eli Wallach, který se "špinavou elegancí" dodává  i špetku emocí a snesitelného patosu.  Pohodové pokoukání, tak akorát na nedělní odpoledne. Čtyři mezi oči. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)
  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama