Reklama

Reklama

Jednotka namachrovaných amerických vojáků dohodne utkání v americkém fotbale s partou obyčejných italských kluků. Je jasné, kdo je favoritem, vojáci ani na vteřinu nepochybují o svém vítězství. Jenže trénování jejich protivníků se ujme bývalý špičkový hráč, kterému říkají Buldozer (Bud Spencer). Podaří se mu nemožné? (oficiální text distributora)

Recenze (43)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jak mám hodnotit objektivně, když mám slabost pro Buda Spencera? On to není žádný trhák, tenhle film. Jenže Spencer zase kudy chodí, tudy mlátí své soky. A já si nemůžu pomoci, ale i po těch mnoha letech a mnoha bitkách, mě to baví. A rozhodně mě baví i ten prajednoduchý příběh všech sportovních filmů, kterak slabé mužstvo porazilo samo sebe. Jenže zde se neporáželo s patosem amerických blbofilmů. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z komedi s Budem ,který v podstatě hraje stále to samé ,neustále rozdává facky a pěsti ,vždy je to takový tichý ubručený flegmouš až do chvíle ,kdy se děje náký bezpráví a pod . Pak se do toho vloží. Stejně jako tady ,kdy po nalehání italských mladíků se ujme je trénovat na zápas v americkém fotbale s americkými vojáky. Je předem jasné ,že nemají žádnou šanci vyhrát ,ale o to jim ani nejde ,jejich jediným cílem je uhrát aspoň bod. Buldozér je bývalý skvělý hráč ,který jednoho dne skončil uprostřed zápasu s fotbalem a odešel a už nikdy nehctěl hrát. Jenže jak se ukaže okolnosti ho donutí se znovu obléct dres a vyběhnout na hriště. Ač jsou tyhle filmy stále o tom samém pořád je to dobrá zábava a neokouká jí se. Zajímavé je ,že se všude objevují stejní herci. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nesčetněkrát zpracované téma boje týmu hodných outsiderů proti zlým favoritům uvařené po Spencerovsku, což neznamená nic jiného než okořenění pár bitkami. Na rozdíl od některých jiných Spencerových filmů tu chybí opravdu vtipné repliky. Jediné štěstí, že Spencer vždy hraje nabručené chlapíky, a to neumožňuje obvyklý patos podobných sportovních filmů hnát příliš vysoko. Slabé **. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Klasická spencer-hillovina - jedna hudba pořád dokola, do Spencera všichni buší marně, ten rád dává pěstí shora na hlavu apod. Tentokrát však ze slavné dvojice chybí Terence Hill, tak aspoň jedním z amerických soupeřů je Riccardo Pizzuti, věčný záporák spencer-hillovin. Bohužel, to jediné, co tu má šanci zaujmout - a sice bitky - jsou tady na hraně trapnosti, takže tento film je u mě na hraně odpadu a zachraňuje to jen fakt, že jsem nechtěl film vypnout po prvních pěti minutách. I infantilní příběh o sportovních outsiderech se dá natočit lépe, jak ukazují třeba Šampióni. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna určitě z těch lepších komedií se samostatným Budem Spencerem v roli bývalého výtečného hráče amerického fotbalu, který za záhadných okolností přerušil svou skvělou kariéru a odešel v ústraní a živí se jako rybář. Jednoho dne se však připlete do sporu italských mladíků s americkými vojáky a stane se nově vytvořeného italského týmu, který má za úkol získat proti vojenskému týmu alespoň jeden bod. Že mezi závěrečným zápasem a začátkem filmu bude hodně fackovacích bitek, je jasné. Jejich nápaditost a choreografie je vcelku zábavná, zábavnou hudbu s chytlavými písničkami opět obstarali tradiční bratři De Angelisové, Bud má výtečnou formu a když v zápase ukáže, že se umí i parádně pohybovat, není proč tuto vtipnou komedii neocenit vysokými čísly. PS: ve srovnání s Bomberem je Buldozer o třídu lepší a zábavnější. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Pise v Toskánsku, konkrétně na Marina di Pisa. Natáčelo se od 20. února do 20. dubna 1978. (noelcoward73)

Reklama

Reklama