Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komisař Rizzo přezdívaný Velká noha odmítá nosit zbraň. V boji proti zločinu si vystačí se svými pěstmi, díky nimž si získal respekt celého neapolského podsvětí. Avšak Rizzovy netradiční metody práce začnou být velmi záhy trnem v oku novému policejnímu náčelníkovi, který se rozhodne, že svého podřízeného předělá k obrazu svému. Jenže na malicherné spory si nevybere právě nejvhodnější dobu. Ve městě se totiž objeví nové smrtelně nebezpečné drogy, jež si velmi záhy vyžádají i prvé oběti. Rizzo se pouští do boje s marseilleským překupníkem, na jehož stopu se dostane díky poslednímu tipu zavražděného informátora Pepita. Naštvaný hromotluk v policejní uniformě chce překupníka dostat za každou cenu. A můžete vzít jed na to, že když si Rizzo něco vezme do hlavy, nezastaví ho ani přesila mafiánských zabijáků, ani jeho nadřízený. A rozhodně to udělá po svém... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Chyběl mi tu nadhled, který Spencerovy filmy mají. Člověk to často očekává, jak silně je to s ním (a s Hillem) spjato. Pár vtipných momentů tu ale bylo. Námět je spíše vážnější, nijak zvlášť mi to nevadí, nijak zvlášť mě to neuspokojuje. Neočekávejte ale typickou komedii Spencer(/Hill). Z Rizzo série mě zaujal snímek nejvíc. ()

topi 

všechny recenze uživatele

První ze série o komisaři Rizzovi, který rozdává rány a facky svým jedinečným způsobem. V tomto případě rozehrává boj s francouzskými překupníky drog a bitky na sebe nenechají dlouho čekat. Trochu chybí nadlehčený humor, který byl naplno zúročen v Policajtovi v Africe nebo v Miliónovém broukovi, ale jako nakopnutí celé série sympaťák Rizzo zaručeně pobaví. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vážné kriminální role předváděl Belmondo a teď už musím dodat že i Bud Spencer touhle výbavou disponuje také. Pro mě velice nečekané. Policajt drábem je naprosto nefalšovaná detektivka, kde teče i krev, sou zde k vidění dvě mrtvoly a Bud není přece jen tak suveréní v bitkách jako v komediích s Terencem. Tentokráte přezdívku Velká noha vyměnilo oslovení Chlupáč. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Někdo odstřeluje ulici ze střechy......... Černoch na počátku příběhu je moc uřvanej, Rico ho sice zpracuje, ale později stává nedílnou součástí těchto příběhů. Policista Rico (Bud Spencer) se snaží udržovat Neapol od grog a jak je jeho zvykem, dělá to podle svého. Je jasné, že pro ránu nejde daleko. Zločin však bují dál. CITÁT - Modrá slepice ztratila košík vajéééééc!!!!!!..... Lodní bitva je "mrazivá", tuňáci z Tunisu jsou pěkně tvrdé ryby. CITÁT - Bude to zábava........ V baru, kde se sejde Rizzo (Bud Spencer) a Manomozza (Mario Pilar) okolo 89 minuty, můžeme vidět plakát Jimi Hendrixe. Hudba od dvojice Maurizio a Guido De Angelis je příjemná a podporuje svižnost příběhu. CITÁT - Já tím nic nenaznačuju....... Následuje Policajt v Hong Kongu. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Za mě ryze průměrný titul z řady italských kriminálek či sedmdesátkových krimi s drogovým tématem, ve kterém opět jako skoro vždy mají prsty francouzští překupníci z Marseille. Atmosféra prostředí italského města se povedla, ale pravidelné rozkolísání filmu mezi vážným a komediálním pojetím zde vnímám spíše jako menší kámen úrazu, včetně velmi solidně natočených akčních scénách prokládaných někdy až primitivním humorem. Napětí a jistá atmosféra krimi žánru zde sice fungují, ale zdaleka se nedokážou udržet na patřičné úrovni po celý čas, předvídatelný děj se poněkud táhne a vyvedeného humoru zde bylo jaksi pomálu. V pasáži z lodního mrazáku přešel film na chvíli až do nechutné sebeparodie, kdy si všichni během několikaminutové rvačky začnou navzájem cpát mražené ryby do úst, ale závěrečnou rvačkou si tvůrci napravili reputaci. I tak ale velmi slabá „trojka“: 50% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Neapol. (Terva)
  • "Pamatuji si, jak jsme natáčeli jednu scénu s Budem Spencerem a čekali jsme, až nám dá režisér Steno pokyn. Byli jsme poblíž jedné banky a okolo jeli policajti. Jeden na nás namířil pistoli, protože si myslel, že tam stojíme a chystáme se banku vyloupit. Já jsem měl uniformu strážmistra a muselo to vypadat podezřele. Asi bylo zábavné vidět všechny s rukama nahoře, včetně velkého a statného Buda Spencera. Potom jsme všechno vysvětlili skutečné policii a pokračovalo se v natáčení," vzpomíná Enzo Cannavale. (GilEstel)

Reklama

Reklama