Reklama

Reklama

Orphan Black

(seriál)
všechny plakáty
Trailer 1
Kanada, (2013–2017), 36 h 39 min (Minutáž: 43–46 min)

Hudba:

Trevor Yuile

Hrají:

Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy, Kevin Hanchard, Kristian Bruun, Skyler Wexler, Evelyne Brochu, Dylan Bruce, Ari Millen, James Frain (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Sarah se stane svědkem sebevraždy ženy, která vypadá přesně jako ona. Začne se za ni vydávat a ponoří se do světa plného tajemství. (Netflix)

Videa (90)

Trailer 1

Recenze (78)

Ihuj 

všechny recenze uživatele

Je to poměrně napínavé, scénář neoslní, ale způsob, jakým Tatiana Maslany hraje, vytahuje tenhle seriál hodně vysoko. Dostává mě, jak divák pozná, která postava je zrovna na scéně, přestože je právě převlečená za nějaké své alter ego. One woman show, ačkoli vedlejší postavy taky potěší. Postupem času bohužel opravdu začíná vadit scénář. Je něco ve stylu posledních epizod Prison Breaku, možná ještě slabší. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Pěkné a vtipné herecké etudy, a to nejen mimikou a vizáží, ale i po stránce jazyka (anglická vs. americká angličtina, angličtina s celou řadu přízvuků, angličtina vyšších vrstev, plebejců, policajtů, punkerů, sociálních živlů, akademiků, studentů, slušňáků z předměstí, gayů atd. atd.), je tam narážka i na slečnu Doolittlovou, neváhala bych konceptem tohohle seriálu prubovat herce na konkurzech, divadelních i filmových. Dělají si z toho srandu, seriál je na tom postavený, a čistě kvůli tomu, jak se i herecky pracuje s rolemi a záměnami dál (když jeden klon hraje druhý a podobně), jsem se na celou první sérii ráda podívala až do konce. Všechno ostatní je nevyužitý potenciál (scénář příběhu, logika děje a zvratů, kamera, hudba, střih... jen ještě scéna a kostýmy jsou fajn, ale to souvisí), a i když je to pochopitelné, je to škoda - nelze si neříkat, jak boží jízda by tohle musela být, kdyby nezůstalo u prvního plánu, ale použilo se to k výstavbě echtovního a brilantně scénáristicky promyšleného detektivního případu s esteticky i myšlenkově dechberoucí syrovou scifi-socio-politickou kritikou. Ráda si počkám, jestli to někdo využije a přetaví. Řekla bych, že to po tom přímo volá. *~~ ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

Maslany je sympatická tím, jak vůbec sympatická není. A vážně to fantasy postnoir béčko dává hodně tak, aby se o ní vědělo. Hudební doprovod je natolik zajímavej, že se často přistihnu jak zapekám do muziky a příběh kolem mě plyne.... Ono totiž příběh Orpha Black, je Banshee pro 14 letý rebelky a 45 honibrky v tričkách brutální Nikita, ale ten vizuál je skvělej a já k téhle prapodivné etice, která koluje mezi hlavními hrdiny a vůbec celým seriálem, mám zkrátka slabost. Vedlejší postavy my přišli skvělý, nejvíc ten zateplenej teeenyQueeny bráška, což jsem sám překvapenej. Do doby než jsem zjistil o co vlastně pujde, jsem doufal v neukázněnou Bravogirlijádu a nakonec jsem s otevřenou tlamou lapal po dechu. Pilot kurevsky našláplej, nejslepčí atmo béčko, za hodně dlouho...... Takže zatím poctivý tři plnou plný hvězdy. 70%. Často po pilotu nehodnotím, ale tady to asi nešlo jinak. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Hrátky s identitou, černý humor, supr charaktery (u mě vede gay brácha Felix a vědátorka Cosima, časem i čím dál tím víc upjatá housewife Alison), naprosto úžasná Tatiana Maslany v životní(ch) roli(ích), na hranu 3 a 4 hvězd to sráží občas slabší scénáře a občas vyšší koncentrace klišé než by mi bylo milé, za nedostatečný prostor pro Teddyho (ve třetí sérii chybí úplně, skandál!) a znatelně slabší druhou sérii Orphan (is the new) Black prozatimně zaokrouhlen dolů. ()

West 

všechny recenze uživatele

Maslany je chameleon. První dva díly jsou jen takové,.. seznamovací, ovšem od třetího to nabírá neskutečnej drive a pálí to až do závěru první serie, která mě nadchla hlavně originalním příběhem, svou hravostí a bez nejmenších slabších, či nudných míst. Má to akci, drama, tajemno a dokáže to být i celkem vtipné, což jsem vůbec nečekal. Po herecké stránce naprosto skvělé. Tatiana je talent - každá její postava má svůj styl, gestikulace, slangu, mimiky, nářečí a osobitého charakteru.. Pokud to nespadne do nějaké rutiny (což se u seriálů stává) řadím ho do svých oblíbených. 1.Serie - 80% Druhá je rozhodně slabší, začali si pohrávat s pár postavami - Ti co byli v první serii zlý přehodili jako spojence do týmu Sarah a spol. Ale některé díly byly povedené (např: S02E05, 6, 9, a záverečný). Četl jsem, že třetí sezóna zatím naprosto vede, tak uvidíme.. 2.Serie - 70% ()

Galerie (1 496)

Zajímavosti (19)

  • Režisér John Fawcett uvedl, že jeho velkou inspirací byl film Memento (2000). (aknamor)
  • Každou sérii se mění barva telefonů, které vlastní klony (Tatiana Maslany). V první sérii mají růžovou barvu, ve druhé sérii zelenou, ve třetí modrou, ve čtvrté fialovou a v konečné červenou. (ICTS)
  • Natočit jednu scénu, ve které jsou tři hlavní klony Alison (Tatiana Maslany), Sarah a Cosima, zabralo 17 hodin. (aknamor)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama