Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Teda něco takhle příjemného, zábavného a oddychovém se dá natočit jen ve Francii. V ideální zemi, kde si lze vzít policii na mušku a udělat si z ní legraci a nevypadá to trapně. Prakticky jediné co mě Taxíku mrzelo je to že dělají z Peugeota raketu co válcuje Mercedes (tedy země co neumí dělat auta vůbec - a nejhorší je zrovna Peugeot - si dělá legraci ze země co dělá nejlepší auta v Evropě). To je ale jen můj problém a můj osobní vztah k Francouzům jako výrobcům aut. Vše ostatní je na 200% v pořádku a funguje. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočené, pořádně našlapané, solidní soundtrack, super rychlý taxík, prototyp auta (ninja, ňak) komisař Gibert a ulice Marseille (Need for Speed, ti co hráli tak vědí). Všechno je zkombinované tak, že to do sebe perfektně zapadá a vytváří nanapodobitelně vtipnou komedii. Já se skvěle bavil a to i podruhé a potřetí. ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Pohodova franc. komedie o neuspesnem detektivovi, ktery i ridicak (neu)dela 8x, a naopak byvalem poslickovi pizzy, ktery je duchem zavodnik, a svou vasen rad ukazuje coby ridic taxiku. Marseillske policii ale pije krev nemecky gang, ktery v rychlych mercedesech vykrada mistni banky a dela si z chlupatych jen srandu. A tak se ustredni nesouroda dvojka dava dohromady, aby je dopadla. Story je jednoducha, komedialni a docela i pritazena za vlasy co se tyce detektivni prace. Napr. policie z neznameho duvodu nikdy nezasahne primo pri loupezi v bance, i kdyz dopredu vi, o kterou pujde :) Zavodni sceny by dnes mozna taky udelali dynamicteji - (je to spis neco na zpusob Kobry 11 nez velkorozpoctove Fast and Furious) a i humor je misty slabsi - napr. kdyz zustaneme ve Francii, takovy Louis de Funes rozesmeje vic. Ale plusem je, ze to ma specifickou franc. pohodu (vcetne soundtracku) a nenarocnost, takze jako komedie na oddech to ujde. Bohuzel v soucasne dobe uz je spousta lepsich filmu, jak po strance akce, tak vtipu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jo jo, když se má ve Francii natočit současná komedie (to jest ne ze staré školy), musí se scénáře chopit Luc Besson. Taxi je prostě klasa, má to super vtip, super obsazení, super auta (i když je to místy hodně přitažené za vlasy, ale co, u tohohle se člověk má bavit). Co víc si přát? Po zhlédnutí filmu jsem málem nějak začal mít víc rád Němce, ale pak mi docvaklo, že Emma Sjöberg je Švédka:) A pokud máte rádi moderní muziku, ať už trochu taneční nebo hip hop, přijdete si na svoje, podkreslení honiček je prostě výborné...No a pokud nemáte rádi policii, bude se vám Taxi líbit ještě víc;) Mimochodem televizní dabing ani zdaleka nadosahuje kvalit toho z videa...a přitom Taxi, Taxi televize uvedla právě s nedostižným "videodabingem"...tohle nikdy nepochopím... 80% i po všech těch letech (psáno 2014). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jeho tempo je vražedné. Jeho revírem jsou silnice Marseille. Řeč je o taxikáři Danielovi (Samy Naceri), který povýšil své řemeslo poslíčka na taxikáře. Svým speciálně upraveným Peugeotem si s nějakým dodržováním rychlosti nedělá starosti, hlavní je dovézt zákazníka včas. Ale jednou veze policistu Emiliena (Frédéric Diefenthal), který má naopak se získáním řidičáku nesmírné problémy, a na nic netušícím Danielovi si vysloveně smlsne. Aby Daniel neztratil řidičák, souhlasí, že bude nějaký čas dělat Emilienovi osobního šoféra - ve službách policie.. Pokud se řekne Francouzský film, nebo ještě lépe - Francouzský AKČNÍ film, tak jméno, které každému naskočí je Luc Besson. Sice režii Taxi nechal na Gérardu Pirèsovi (a rozhodně neudělal špatně), ale Bessonův rukopis z filmu čiší v každé scéně. Skvěle natočené jsou veškeré akční scény, hlavně (samozřejmě) jízdy taxíkem napříč ucpaným městem. Kromě akce film nabízí i nespočet (no oproti dalším dílům je jich bohužel méně) vtipných scén - hlavně špičkování mezi hlavními hrdiny. Po herecké stránce také nemám co vytknout - Samy Naceri, Frédéric Diefenthal i jejich ženské protějšky - Marion Cotillard, Emma Wiklund - prostě lahoda.. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Pri výrobe filmu bolo použitých 110 áut. (WalterIK7)

Reklama

Reklama