Reklama

Reklama

Podzemní výtah Thomase vyvezl na louku obklopenou vysokými zdmi. Vůbec na nic si nepamatuje, dokonce si zpočátku nevzpomíná ani na vlastní jméno. Hned po příjezdu jej přivítá skupina dalších mladíků, které již dříve potkal stejný osud. Vytvořili zvláštní komunitu, která se na tom podivném místě snaží přežít a zároveň neúnavně hledá únikovou cestu. Možnost utéct mají každé ráno, kdy se ve zdi otevírá obrovská brána. Ta jim však pouze umožňuje vstoupit do obrovského a neustále se měnícího bludiště, které jejich nový domov obklopuje. Nejlepší a nejodvážnější běžci hledají cestu ven a postupně mapují jednotlivé části labyrintu. Mají na to jen čas vymezený denním světlem, večer se brána uzavírá a kdo se nestihne včas vrátit, mezi stěnami labyrintu nepřežije. Zůstane po něm jen přeškrtnuté jméno vyryté na stěně. Labyrint se totiž v noci mění na děsivé místo plné nejrůznějších nástrah, kvůli nimž se pravděpodobnost přežití v jeho útrobách limitně blíží k nule. Thomase přesto bludiště neustále přitahuje. Možná za to může i fakt, že je jiný než ostatní chlapci. Jemu jedinému se zdají podivné sny o minulosti a o záhadné organizaci skryté pod zkratkou W.C.K.D. Navíc právě jeho jméno vykřikne nový pasažér, kterého přiveze další výtah. K překvapení všech to ale není chlapec, ale dívka (Kaya Scodelario). A právě ona možná drží klíč od brány jejich vězení. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 040)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Nalejme si čistého fridexu, na Osmana film pochopitelně nedosáhne, i když by se Lafita nabízel vzhledem k osazenstvu a ač se tlupa Bíbrů snaží a předstírá sebevíc, aby ukázala, že je majitelkou aspoň jedněch erárních varlat, my, dospělci... my jim věříme leda hovno, klecí teleportovaná Transka nepředstírá nic, snad jen hraní. Špatné. No nic. Snad bude aspoň v šestnáctém díle, který se bude točit z čistočiré dobroty, vysvětleno, kam chodili holobrádci k lazebníkovi, zatímco v šedesátém třetím pokračování Hangrgejms bude vysvětlena leda ta nejkyselejší prdel. Ve srovnání se zmíněnou slátaninou pro lobotomované nezletilce, je Labyrint o třináct levelů výš a i přesto ho mohou s klidem pouštět hafům v Jabloneckém útulku, aniž by jim zavařili šedou můru kostkovou. Mně, protože jsem velmi chitrí, tak mně se líbili ti Rmutové, Rmuti... ty kurvy nohatý a hošani si s nima aspoň sporadicky zapíchali. Málo labyrintu, hodně moralizování, to asi aby byla rovnováha mezi pubertálními vzory, na jedné straně píča létající na kouli, na straně druhé Thomas Dušín. Na adolescentní film, který je primárně určen pro dnešní (ouuu) dorost a nás, přestárlé, senilní geronty vcelku pohoda, jasně, bojím se věcí příštích, ale nemůžu vehementně a předrsně tvrdit, že se (pokud nezemřu) na další dílec nemrknu jedním, zeleným zákalem obdařeným vokem, což u hladové chujoviny můžu zaručit... páč by se vlastně jednalo o eutananastázii. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Rozhodně příjemné překvapení. Čekal jsem dětinskou hovadinu, no není tomu tak. Labyrint dokáže od začátku skálopevně zaujmout, přičemž následné odhalování reality spolu s hlavním hrdinou není ani trochu nudné. Naopak! Výlety do bludiště jsou kurva šponózní, audiovizuální zpracování se fakt povedlo, příběh je až do finále fajnové nečitelný, takže nebýt klišoidního závěru a prudiče, ocasníka a kuního xichtu Willa Poultera, uvažoval bych možná i o plné palbě. Ostatní mladí herci jsou talentovaní, celý film podrželi. Bavil jsem se nadprůměrně. 75% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Spoiler alert. Film ma pozitívne prekvapil, aj keď vekový priemer hercov bol asi 18 rokov. Musím však napísať, že som mnohým veciam neporozumel a práve tento fakt ma nabádal hodnotiť o hviezdičku menej. Veci ako napríklad, k čomu je dobré testovať 5 rokov deti, ktoré majú v labyrinte svoje pravidlá a každý deň robia to isté, alebo ako sa Gally dostal na konci k skupine, keď sa všetky dvere zavreli, alebo prečo poslali Thomasa a Teresu do labyrintu.. To všetko sú veci, ktoré akoby mali byť vysvetlené v ďalšej časti, ktorá sa pravdepodobne ani neplánuje. Cez to všetko ma film ale bavil a neboli tam ani minútu nejaké hluché a nudné miesta. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Být metrosexuálním postapo kokotkem s odpovědností za osud celého lidstva rozhodně není pro chlapce žádná výhra. Téměř veškerý čas musí věnovat tomu, aby šel příkladem, byl za všech okolností uvědomělý správňák s posláním, pomáhal slabším a udržoval harmonické vztahy v kdovíproč izolované kokotmunitě Hladových gayů aka tupých ovcí, které nejsou zdaleka tak vyvolené jako On. Nene, je to nesmírně těžký a zodpovědný úděl, nejeden Dárce, Divergent nebo člen obludária kolem Ketnys by mohl vyprávět. Člověk by se po přečtení zdejších pubertálních polucí málem domníval, že se v té zasrané vlně dětských postapokalyptických pičovin konečně urodilo něco s originálním nápadem a hustou akcí uprostřed krutě zákeřného a smrdícího bludiště. Ani hovno! Tři čtvrtě filmu hledá skupina buzniček sveřepě vedená nejkrásnějším a jediným hrdinsky rebelantským hošanem hormonální rovnováhu, poté chvilku pohoní v debilním labyrintu mezi pár lidožravými pavouky, zvítězí a už se můžeme netěšit na pokračování. Docela se bojím, co přijde, až tato vlna vyčpí jako homopýři. Krosouvry? Něco jako Ketnys versus Dárce, Hladový labyrint či Liga vypičenců? Raději nedomýšlet! V tomto případě si kromě nadšenců do nudných, neinventivních a neustále recyklovaných kopírek na jedno brdo jako já navíc přijdou na své i milovníci obskurní logiky. Ale co. Otázky typu „Proč se ta partička bukanýru s kovovými nástroji, provazy, vším možným vybavením a lesem jako kráva za zády nechává decimovat v nějakém trapném bludišti a hraje si roky na skautský tábor, místo aby během chvilky stloukla třicetimetrové lešení a zdrhla vrchem?“ nebo „Proč je k testovací izolaci pár debílků zapotřebí postavit obrovský hájtech labyrint a opíchávat je složitě pěstovaným kyberhmyzem, místo aby je nechali servájvlovat na nějakém pustém ostrově a injektovali pěkně postaru“? si všechny ty otylé děti, hledající v Cinestáru svou identitu při hltání tohoto „ukrutného“ dobrodružství, zajisté klást nebudou! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že som sa takmer celý čas celkom slušne bavil. Kto hľadá nenáročnú oddychovku mal by byť spokojný. Začalo to fajn, hneď tu bola záhada okolo tajomného labyrintu a čudesní pavúčikovia v ňom, čo navodilo tú správnu mysterióznu atmosféru. Pekne sa vykryštalizovali aj vzťahy v skupine. Postupom času však dejová linka začala strácať na zaujímavosti, našťastie stúplo aspoň napätie. Koniec priniesol jedno veľké rozčarovanie, priznám sa, pointu som moc nepobral. Síce došlo na akýsi pokus o vysvetlenie, ale v konečnom dôsledku to bola iba kopa povrchných táranín, ktoré mi nedávali žiaden zmysel. Som zvedavý na dvojku. Silný priemer. 65/100 ()

Galerie (167)

Zajímavosti (20)

  • Dylan O'Brien roli Thomase málem nezískal. Režisér Wes Ball tvrdil, že je Dylanův účes "příliš MTV". Když ale dostal fotku, na které herec neměl nagelované vlasy, změnil názor obsadil jej. (IvcaSammet)
  • Dříve, než mohlo natáčení začít, musela produkce najmout chytače hadů, kteří měli oblast natáčení vyčistit od případných plazů. (ČSFD)

Související novinky

The Legend of Zelda putuje do filmu

The Legend of Zelda putuje do filmu

11.11.2023

Nejspíš to bylo jen otázkou času. Po letošním obrovském úspěchu snímku Super Mario bros ve filmu, jenž se díky miliardě a dalších 362 milionech dolarů stal nejúspěšnější herní adaptací vůbec, studio… (více)

Třetí Labyrint se odkládá na neurčito

Třetí Labyrint se odkládá na neurčito

01.05.2016

Zranění Dylana O'Briena, tahouna filmové ságy Labyrint, jsou závažnější než se původně myslelo. O'Brien se zranil 17. března, když ho na natáčení třetího dílu srazilo auto, studio 20th Century Fox… (více)

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama