Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Příběh, který mi nápadně připomíná kombinaci Útěku do divočiny a kamarádského dobrodružství z filmu Stůj při mně, o kamarádech, kteří se rozhodnou téct o svých rodinných problémů a žít spolu v lesích. Jak už to tak bývá, vždycky je za tim ženská a tak nepřekvapí, že je tomu tak i tady a ženská je tím elementem, který partu rozvrátí. Jinak je to příjemný letní film plný ideálů, které ne vždy najdou naplnění. P.S. Biaggia bych za kamaráda asi nechtěl, mě by šíleně děsil.. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Snímek, který zanechá lehké dojmy, ale po čase si vlastně nebudete pořádně schopní vybavit, o co tam konkrétně šlo. Jo, bylo to fajn. Byla tam ta skvělá střelené postava Biaggia, která tam měla neskutečný momenty, ale to nějak vše. Cítíte lehkou nostalgii, protože skoro každý toužil, a nebo touží, po tom takhle snadno vypadnout z domova a žít na vlastní pěst. Uchvátí vás ty záběry přírody a rozesměje pár scén. Jenže nic extra velkého to v divákovi nezanechá. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

S ohledem na téma se přímo vybízí srovnání s letošním Mud. Na rozdíl od Nicholsova nesentimentálního návratu do klukovských let se ale zdá, jako by Kings of Summer byl naivním výletem klučiny do emocionálního světa dospělých. A postavy tomu odpovídají, tak jednoduché archetypální postavy bez vývoje by totiž člověk pohledal. S tím by ani nemuselo být nic špatně, jenže by se k tomu museli vybrat představitelé odpovídajícího věku, ne prváci na střední, kterým jsem stavění bunkru a lítání po lese s meči ani na vteřinu nevěřil. Ale vem to čert, bez srovnávání, přemýšlení a snahy pod tím vším něco najít (hlavně logiku nebo uvěřitelnost), to pozlátko pro oči i uši docela funguje a odsýpá. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Jo, jasné... Má to předem odhadnutelný příběh a postavy jsou zjednodušené archetypy. Nic nového, nebo nedej bože objevného se nekoná, ale stejně jsem si to užil. Nevím, zda za to můžou nostalgické vzpomínky na dobu, kdy jsem si podobně naivně představoval "dokonalý život bez rodičů". Já jsem ovšem v té době navštěvoval první stupeň základky a ve snímku mě ta naivnost odrostlejších dětí trochu mátla, ale co já o dnešních teenagerech vím... 3-4* velkoryse zaokrouhlené nahoru pro filmek s fakt pěknou atmosférou :-) ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Film s hromadou chyb a debilním nedokončeným koncem, ale i přesto 4*. Proč? Protože to je úžasně uvolňující příjemná komedie, u které se skvěle zabavíte a skoro celou dobu se usmíváte a máte u toho dobrý pocit x) K tomu potěšila účast Gabriela Bassoa, kterej hraje stejně skvěle jako v Big C a potom menší role Alison Brie, to jsou taková malá plus, ale co jsem nečekal a strašně mě překvapil byl Moises Arias, kterýho si vybavuju jen jako Rica z Hanny Montany... ehm né že bych na to někdy koukal, ale no radši nic.... Prostě v Kings of Summer hraje naprosto úžasně a role naprostýho magora mu strašně sedí! Bavil mě celej film a hlavně díky němu 4*. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v amerických státech Severní Karolína a Ohio. (Terva)
  • Ve sceně, kdy chlapci hrají s Kelly (Erin Moriarty) monopoly, mají Joe (Nick Robinson) a Biaggio (Moises Arias) zapálené doutníky. Když se ale kamera zaostří pouze na Joa, je vidět, že jeho doutník není zapálen. Vzápětí ale vydechuje kouř. (lili_jane)
  • Po záverečných titulkoch ešte nasleduje jedna krátka scéna s Biaggiom (Moises Arias). (MikaelSVK)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama