Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hm, nič také čo by tu doteraz nebolo. Akurát to prostredie je za každým inšie, no forma zostáva rovnaká. Ďalší z filmov o (ne)dôvere, zrade, chamtivosti a ďalších dominantných vlastnostiach mnohých ľudí. Iné sa v podstate ani nedalo čakať. Takže to je prvoradý dôvod, prečo ma to nijako obzvlášť nenadchlo. Inak, hneď ako sa tam objavil motív šachu v úvode filmu som tušil, že tá symbolika sa objaví ešte aj v ďalších fázach vývoju (a tak aj bolo). Najväčším plusom celého filmu je aj taj podľa mňa Ewan McGregor (veď ako inak). No a Brenton Thwaites mi bol v tomto filme strašne nesympatický, až je pre mňa neuveriteľné, že takej ustráchanej postave ako JR by zverili takú zodpovednosť. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Austrália vykradla všetko čo sme v danom žánri už stokrát videli a napchala to jedného totálne nudného a po všetkých stránkach priemerného filmu s pubescentom v hlavnej úlohe. Ewan síce pôsobil dôveryhodne aj v takejto preňho neobvyklo drsnej úlohe, ale ja predsa len nie som na zlých chlapcov. Takže ako to tu už niekto napísal, snímok vhodný len na to, ak Vás pri nespavosti už nebaví rátať ovečky. ()

Reklama

rowdys 

všechny recenze uživatele

Austrálsky heist a la GTA V si miestami nesie štipky inšpirácie zo starších žánroviek ako Heat či Die Hard 3, no vo svojom jadre hrá vlastnú caper hru, na ktorú sa veľmi dobre pozerá. Ewan McGregor strúha kvázi-nekompromisnú sviňu, na ktorú má príliš sladkú tváričku, takže mu to nikto úplne nezožerie. Rovnako tak cigánča Brenton Thwaites nie je žiadny Niko Bellic, ale zaľúbený puberťák s M60kou, no i napriek tomu to táto dvojka dobre potiahla. Na to, že sa jedná o Averyho prvý celovečerák to bola hutná zábava a budem pevne dúfať, že z neho vyrastie nový Michael Mann, lebo tie kontúry sa tam v pozadí začínajú pekne rysovať. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Něco uvnitř mě něco jasně říká, že se jedná o průměrný film, ale pak je tam ještě to druhé já, které je spokojené, protože ve mně evokoval jiné úsměvné situace, týkající se konkrétně zlatých cihliček:-) Je to klasika se vším všudy, trochu šmrncnutá romantikou. Jednohubka s chlapem jak víno, samozřejmě myslím Ewana a hudbou, kterou budu dohledávat, jak byla nádherná. Na Alicii Vikander jsem se také těšila, ale přiznávám, že například ve filmu Milovaná mě zaujala přece jen víc. Je to jeden z těch filmů, kde se nebudu divit jakémukoliv hodnocení. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Australané za rok 2014 váleli a i tahle akční žánrovka se dá pokládat za velký úspěch. Pěkně vymyšlené, chytlavé, zábavné se sympatickými herci, fajn akcí s parádním závěrečným zvratem a to vše podtržené solidním tempem. Za mě tedy velké nadšení a to jsem dokonce váhal, zda si film pustit. Díky Flipnicovi za tip. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Film je inšpirovaný knihou „The Post Card Bandit,“ ktorej autorom je Brendan Berichon – učeň známeho bankového lupiča Brendena Abbotta. (MikaelSVK)
  • Ve filmu zazní píseň „Enter One“ od Sol Seppy. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno