Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři bratři, kteří si říkají Černý korzár (Kabir Bedi), Zelený korzár a Červený korzár, žijí touhou po pomstě vraždy svého otce. Cílem jejich pomsty je muž jménem Van Gould. Zelený a Červený korzár nevydrží čekat na příjezd bratra, vydají se za Van Gouldem sami, ale Van Gould a jeho muži je nečestným způsobem přemůžou a zavraždí. Nenávist a odhodlání Černého korzára zabít vraha svého otce a bratrů je obrovské. Když zjistí, že žena, do které se bezhlavě zamiloval, je dcerou Van Goulda, musí se rozhodnout, co je pro něj důležitější, pomsta nebo láska… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Spomienka na na roky mladosti, dokonca až detstva. Ani po rokoch nie som z úrovne filmu sklamaný, lepšie ako iné pirátske filmy tých čias. Kabir Bedi vo svojej klasickej filmovej úlohe, ako napr. v Sandokanovi. Dobrá hudba v podaní bratov De Angelis. A nakoniec celkom sympatický záver, motív lásky zvíťazil. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Roztomile naivní starší filmeček, kladní hrdinové jsou kladní se vším všudy, záporní jsou taky čistě záporní, květnaté promluvy, které by v dnešních filmech šly ihned na odstřel, působí sice křečovitě, ale takhle se to tehdy točilo, dnešní doba už chce víc rozporuplnější hrdiny (jak kdy, jak kdo, Amíci třeba ne). Hudba od bratří de Angelisů (Guido a Maurizio) je jedním slovem skvělá a hudební motiv Yary si pouštím pro zlepšení nálady. Kabir Bedi, dávný to lamač ženských srdcí, má sice dobrej kukuč, ale to jak zabíjí nepřátele po desítkách za minutu, tak takovouhle frekvencí se nemůže pochlubit ani Tarantinova Nevěsta! Tenhle film je už pouze nostalgie pro starou školu (kam nepatřím:-)) ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Já vím, je to nízkorozpočtové, (sou)boje by potřebovaly choregrafa, protože jsou často dost směšné, herecké (ne)výkony netřeba komentovat, jenže... Salgariho knihy mám v knihovně od dětství, když vycházely v edici KOD a nevyhodil bych je ani za příslib divoké noci třeba s Agátou H. Znáte to, přijde chřipka, musíte se zavrtat do postele, a Černý korzár nebo Sandokan jsou vždy dobrými společníky. A film dokázal přenést něco krásného z téch knížek na plátno. Nevím proč, ale korzárské přepadení lodi točené bez vody ve studiu na maketách je tady daleko napínavější než kdyby to bylo dělané počítačově, jak je tomu dnes zvykem. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem po nějakých 18ti letech shlédl snímek, ve kterém vystupuje jeden z hrdinů mého dětství. V hlavě mi uvízly pouze dvě scény, ale asi ty nejsilnější, první jak leze Černý Korzár ze sudu za doprovodu geniální vybrnkávané melodie. Druhou scénou byl závěrečný květinový pohřeb indiánky. I po letech se jedná o takový milý, hezký patos, kde nemusíme složitě rozlišovat dobro a zlo, a když se povzneseme nad pár maličkostí (například, že herci nemluví na sebe, ale do kamery:), užijete si ho. Nestyďme se unést dobrodružností a romantikou pirátského příběhu, kde ctnost a ušlechtilost vítězí nad zlem. Mnohem lepší pohádka, než ty moderní české. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když Kabir Bedi s planoucíma očima na ztemnělé palubě vyzývá satana, skoro až běhá mráz po zádech. Černý korzár je velmi slušná dobrodružná podívaná, ovšem mít na ni vzpomínky z dětství, asi by se mi líbila ještě víc. Vidět Sollimovu "westernovou" režii ve filmu z úplně jiného prostředí bylo nejzajímavější ze všeho. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Natáčeno v Kolumbii - v Cartageně (též Cartagena de Indias), pevnost je Castillo de San Felipe de Barajas. (Rattus Rattus)
  • Had, se kterým se hrdinové setkávají v džungli, je hroznýš královský (Boa constrictor). Tento škrtič dorůstá v zajetí 2,5-3 m, a i když dokáže bolestivě kousnout, dospělému člověku není nebezpečný. Ve filmu ovšem vidíme opak. (Prochy38)
  • Křestní jméno Černého korzára Emilio je personifikací spisovatele Emilia Salgariho, autora románové předlohy. (GilEstel)

Reklama

Reklama