Reklama

Reklama

Dřív než půjdu spát

  • USA Before I Go to Sleep (více)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Thriller / Psychologický
Velká Británie / USA / Francie / Švédsko, 2014, 88 min

Christine při nehodě před několika lety utrpěla poškození mozku, při kterém se jí během noci pokaždé vymaže paměť. A každé ráno musí znovu a znovu zjišťovat, kým je, co v životě prožila, koho miluje a s kým žije. Její manžel Ben jí denodenně trpělivě pomáhá za pomoci fotoalb a vyprávění. Druhým Christininým průvodcem v mlhách její vlastní minulosti je psychiatr Edmund Nash (Mark Strong), s jehož pomocí si hrdinka vede videodeník. A ten jí jejím vlastním hlasem jednoho dne varuje: „Nevěř nikomu!" Deníkový záznam spustí sérii událostí, které mají strašlivé následky. Christine začíná pochybovat o všech, kteří se zdáli jí pomáhat. Otázky, kdo ve skutečnosti Christine je, co se skrývá v její minulosti a co způsobilo její poruchu, přinesou šokující odpovědi. Christine zjišťuje, že pravdu je lepší někdy zapomenout. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (301)

Figu 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebyl špatný pokus! Mysteriózní thrillerek o třech postavách, zapomínání a neustále stejně opakujících se dnech. Trojce hlavních postav byla navíc královsky obsazena. Strong je klasický vedlejšák v úspěšných filmech, který odvede vždy práci na jedničku. O Kidman a Firthovi asi ani netřeba mluvit. Borci svého řemesla. Jinak rozuzlení filmu lehce předvídatelné, ovšem originálně podané. 75% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍM SI VZPOMENOUT…" /// Atmosféra nevědomí a strachu. Jak dlouho to může fungovat? Dokuď mi nevyslepičej všechny informace? Naštěstí přicházej vzpomínkový fragmenty … a všichni hrajou s Nicole a se mnou hru na čuráku. A my chvíli fakt ani jeden nevíme! Firth je v poho, Nicole má tyhle typy v malíku už z kurzů u Triera, a tak jen překvapuje, že knižních 368 stránek může bejt pro filmovej příběh tak řídkejch. Nebo že by za to mohl někdo jinej? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2011 napsal S.J. Watson, číst nebudu. 2.) Stará simuluje ztrátu paměti. 3.) Thx za titule ,,tsusho“ a ,,jives“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Ve filmu hodně vládne mysteriózní atmosféra a to se mi na tom hodně líbilo. Je to film k zamyšlení, jelikož toho víte asi tak jako hlavní postava Christine v podání Nicole Kidman. A tak si stejně jako Christine vybíráte komu máme věřit a komu ne. Závěr mě docela překvapil, i když jsem Colina podezírala od začátku, ale tohle jsem nečekala. A konec byl jak se patří dojemný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Úvod nás vťahuje vďaka zaujímavej mysterióznej premise priamo do deja a my sme napätí, ako to bude pokračovať ďalej. Pokračuje to tak nejak podľa očakávaní, len začína byť zrejmé, že divák musí byť stále viac a viac pred Christine, aby z filmu niečo mal. No a ono aby to nevyzeralo ako úplný bordel, tak začnete mať dojem, že aj ona si pamätá na včerajšie a predvčerajšie veci, pričom základ zápletky spočíva v tom, že to nedokáže. Logiku to teda nakoniec nedáva, tvorcovia sa ale mohli blysnúť nejakým poriadne cynickým záverom, ale na to nenašli odvahu. Alebo možno našli, ale štúdio bolo proti. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dvě věci jsou jisté. Postava Nicole nejspíš nezná filmy Nolana, jinak by místo kamery používala tetovací strojek a Colinovi, otrávenému soužitím s trefenou Bridget a nošením svetrů s šílenými vánočními vzory, musely ty nervy jednou rupnout.. Přiměřená stopáž, hvězdné obsazení, všední režisérské pojetí a vzhledem k počtu postav omezené možnosti ve vývoji děje nakonec vygenerují výsledek, na který si druhý den ráno nevzpomenete, i kdyby vedle vás ležel Firth v pyžamu.. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Jedná se o poslední film, který byl natáčený na 35mm film firmy Fuji, která v době filmování zastavila jeho výrobu. (Dr. Hawkeye)
  • V knihe si pre seba Christine (Nicole Kidman) píše denník, vo filme však nahráva videá. (Astonko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno