Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Xeno.morpH 

všechny recenze uživatele

Transhumanistická vize nedaleké budoucnosti. Britové opět nezklamali, oldschoolové Sci-Fi s hutnou atmosférou a podmanivou zvukovou kulisou. Výborná je zvláště Caity Lotz, která svou roli roli robota zvládla tak excelentě, že by se od ní i starej Terminátor mohl učit :) Vůbec roboti i implantovaní jsou velmi dobře vymyšleni, i s jejich efekty, podivnou řečí a chováním - toto je spolu s Caity Lotz největší deviza filmu. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Slušný námět, koktavě odvyprávěn, skvělé efekty, ale zatraceně se jimi šetří. Bohužel se čisté robotické ohrožení střídá s citovkou - takže vědec se dá do služeb armády, aby vyvinul vojenského robota-zabijáka, ale experimentuje na veteránech s těžkými zraněními, odměnou mu bude vyléčení jeho dcery s nějakou neurochorobou, možná, když se mu podaří ji snad proměnit na robota, asistentky mu mřou jak mouchy, nejnovější objev mu taky dlouho nevydrží, vyrobí si z ní robotku ... zmateně se to vine dál ve stejném duchu, najednou je tu zlotřilý snad generál nebo co, střídá se akce s romantikou a logika už dávno emigrovala do nepřátelské Číny. Ani se jí nedivím. Nejrušivější na celém filmu jsou oni veteráni-kyborgové, kteří často hovoří "jazykem budoucnosti", což je takové bzzzum bzzzum bez titulků. Těžko říci, co sdělují a komu, rozhodně nic divákovi. A protože každý film stojí a padá divákem, tento bohužel padá. ()

Reklama

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Tohle není vůbec špatné. 10 let před boomem AI zatím v podobě aplikací a jazykových modelů typu ChatGPT. Co bude za dalších 10 let? Sci-fi se může stát realitou. Hodnotícím tady chybí životní zkušenosti, kterými by docenili palčivé otázky, které film předkládá lidstvu i jedinci, v tomto případě rodiči. Na mě trochu moc temné, ale taková budoucnost klidně může být. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Filozofické sci-fi o pokročilých robotoch, ktorých vyvíja dobrácky vedec vo vojenskom komplexe, takže okrem vedeckej stránky sa to bude srať kvôli zámerom armády. Drvivú väčšinu filmu sa hlavne kecá. Bohužiaľ postavy nie sú príliš prepracované a ani nejakých hlbších myšlienok nad ktorými by sa dalo zamyslieť tu veľa nie je. Aj akčné finále je skôr sklamaním, pritom aj napriek nízkemu rozpočtu by z toho lepší režisér vydoloval pôsobivejšiu akciu. Výsledkom je po každej stránke podpriemerné sci-fi u ktorého okrem iného aj hodnotenie dvíha hlavne krásna Caity Lotz. 4/10. ()

erased 

všechny recenze uživatele

The Machine je další z řady sci-fi tvořených nezapřenými nadšenci a fanoušky žánru a jeho novodobých klasik. Jenže jak už tomu tak u těchto filmů je, jejich rozháraný a nerozhodný obsah i struktura by ohromil ve videohře, ve filmu už to taková sláva není. Přestože se ale mezi takové fanoušky řadím i já a ty chyby jsem s klidem přehlížel, kýžené zábavy jsem se nedočkal. Naštěstí Toby Stephens ani jeho stroj a celá futuristická konspirace za devadesát minut ani nestihnou začít nudit, po všech stránkách zasloužený průměr jim tedy sluší. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama