Reklama

Reklama

Městečko prokletých

  • Česko Vesnice prokletých (více)
Trailer

Na anglické městečko Midwich zapůsobí tajemné silové pole, které způsobí, že všichni v dosahu jeho účinku usnou. Každá žena v produktivním věku poté otěhotní, včetně dospívajících dívek a žen, jejichž muži nebyli v té době přítomni. Všechny porodí blonďaté, mimořádně inteligentní děti, které ale trpí naprostým nedostatkem emocí. Když se pak vesničané ve strachu spojí, děti prokáží neobyčejnou schopnost kontrolovat jejich vědomí a semknou se proti všem, kdo by je chtěli ohrožovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci námet i vizuál. V čiernobielom prevedení azda vynikajú žiarivosvetlé deti ešte lepšie ako vo farbe. Starosvetské šokujúce pohľady i zlovestná hudba - to všetko sú znaky kvalitného čiernobieleho hororu. Bohužiaľ film nemá ucelené dávkovanie napätia a "storytelling" je strašne zastaralý. Film budí dojem akoby ani strašiť nechcel a i počas tej kratučkej minutáže neraz upadne do nudy. Carpenterov remake je záživnejší. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Námět dalece převyšuje provedení, které je poněkud toporné a neozvláštněné. Poplach, který ve mně vzbudil naprosto nezvládnutý začátek, se naštěstí časem uklidnil a ke konci už to bylo jen lepší a lepší. A vyšplhalo se to až k velmi slabým čtyřem hvězdám, protože ta myšlenka je zkrátka strašně chytlavá a starším filmům na to dokážu naletět. Po zhlédnutí Carpenterovy zpackané verze jsem tuto ještě o něco víc docenil. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Podmanivá a děsivá adaptace Wyndhamova románu, který jsem bohužel zatím nečetl, ale po zhlédnutí filmu mě začíná lákat. Film je místy dost děsivý, když se zamyslíte nad lidskými vyhlídkami do budoucna, které se kvůli ,,zvláštním" dětem dost zhoršily. No, dej bůh, aby se takový super smradi nikde neobjevili, byla by to pěkná polízanice. PS. Carpenterův remake nesahá tomuto filmu bohužel ani po kotníky. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na rok výroby a krajinu pôvodu sa tento vynikajúci kúsok nedostal do tohto nášho výberu. Tématicky však na tieto počiny naväzuje a v mnohom ich aj prekonáva, takže by ste o jeho existencii mali vedieť. Mrazivé komorné sci-fi o netypickej mimozemskej invázii má remake z dielne Johna Carpentera, no pôsobivosti originálu sa mu nepodarilo dosiahnúť. 9/10 ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Když stělesňují zlo ti nejmenší, přijde mi to vždycky hodně děsivé. Mladí caparti, kteří si ještě nestačili vybudovat v sobě kousek soudnosti a zásahem prazvláštních jevů shůry postrádají v sobě navíc jakékoliv emoce, ve svých uskutečnitelných představách, jak se zbavit lidí kolem, téměř neznají mezí... Tyto staré černobílé horory z Anglie či Ameriky mě skoro vždy dostanou perfektně vybudovanou atmosférou. Po úvodních mysteriózních událostech ve městě sice na nějakou dobu sice napětí utichne, ale vyvrcholení v druhé polovině mě opět spolehlivě naplno přikovalo a pronásledující pohledy na bloňdaté chlapečky a holčičky se svítícími okály mě dokázaly po celý čas mrazit. Originální mysteriózní zápletka, působivě napínavá atmosféra, přímočáré vyvrcholení a celkově příjemná stopáž mají podíl na tom, že jsem v rámci žánru spokojen. [75%] ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Předlohou pro film byla kniha "The Midwich Cuckoos" od Johna Wyndhama. (Chatterer)
  • Film chtěl již v roce 1957 natočit Ronald Colman, ale MGM zrušila projekt kvůli kontroverznímu neposkvrněnému početí dětí. (Chatterer)
  • Film byl natočen v obci Lechtmore Heath poblíž Watfordu. Asi 12 km od Londýna. (Chatterer)

Reklama

Reklama