Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Z tolika barev, tak rychle se za sebou střídajících mě bolela hlava a oči. Ať už nazveme tento počin jakkoli - psychedelický, surrealistický, dadaistický - je to jedno. Prostě ve filmu šlo hlavně o písně Beatles, které zbožňuju a o ty barvy. Co se týče děje, asi tam měl nějaký být, ale já ho teda moc nepostřehla. Píseň Yellow submarine se vám ale vryje do hlavy po zbytek večera. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Když se řekne psychedelie, hned vedle kaleidoskopických obrazců se mi vybaví beatlesácký animák Yellow submarine. Slavná čtyřka vyráží v kreslené podobě do podmořského království, které čelí útoku modrých hnusáků. Fascinující je například proplouvání mořem času, při kterém hraje nezapomenutelná When I'm Sixty-four. ()

Reklama

Kriklan49 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší z Beatlesovských filmů. Pravda je, že ve všech jde především o písničky, ale příběh Žluté ponorky, který si na nic nehraje, je příjemně infantilní a prostý. Z celého filmu tak plného barev vyzařuje dobrá nálada a atmosféra 60. let. Já osobně mám z celého filmu nejraději píseň Nowhere man a k ní tak nádhernou scénu, při které vám připadá, že každou chvíli musíte minout jehlu gramofonu, protože máte pocit, jako byste se točili na desce s touto skladbou. A ruku na srdce, koho nechá chladným, když se Kapela klubu osamělých srdcí seržanta Řízňáka pustí do hraní stejnojmenné písně? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Úspěšně jsem se tomuto snímku Beatles vyhýbal, ale jsem konečně rád, že jsem se k němu dostal. Jasně, že to nejlepší na ně jsou písně, které zde zazní, mnohé skutečně známé, jiné méně, ale i absurdita samotného příběhu a krásně divná animace mu dívají svoje a film se stává celkem nezapomenutelným zážitkem. ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

Absolutně skvělý film a to nejen díky písničkám. I přes zdánlivé roztržité přeskakování mezi jednotlivými šílenými místy se zde najde určitá nit nebo spíše motiv, který diváka provází celou dobu. Některé dialogy jsou naprosto geniální a typický britský humor vás také dostane do kolen. Vzpomínky z dětství se vracejí po celou dobu a to je jenom dobře. Jeremy, Hillary, Boobe, PhD??? ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Filmový plakát k tomuto snímku obsadil podle magazínu Premiere 20. příčku mezi 25 nejlepšími filmovými plakáty všech dob. (ČSFD)
  • Modří mizerové, hlavní záporné postavy filmu, mají na každé ruce šest prstů. (ČSFD)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama