Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tento animák rozhodně za střízliva nelze sledovat. Je to halucinační jízda oblohou a snovým světem za doprovodu hudby Beatles. Myslím si, že píseň Lucy in the Sky with Diamonds vše vyslětluje. Btw. poslední futurama film má na začatku krásnou citaci/parodii - Benders Game! ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Krásný a velmi nápaditý příběh který musí oslovit jak děti, tak i většinu dospělého publika. Tým výtvarníků pod vedený německým výtvarníkem Heinzem Edelmannem vytváří barevný, hravý svět pro tento ,,květinový" film s četnými písničkami této legendární kapely. Ve žluté ponorce pod záštitou psychedelických obrázků, vizí, různých proláklin, barev všeho druhu cestují a prožívají nejedno surrealistické dobrodružství. Cestují do ráje hippies Peperlandu, aby jej osvobodili od nepřátel hudby a lásky ,,modrých mravenců". V závěru filmu je všem příznivcům této kapely, přeci jenom dopřána jedna věc? A to sice ta že můžou konečně vidět své miláčky a jejich skutečnou podobu i když jenom na mžik. Jejich čtvrtý film pro mně přeci jenom dopadl o něco lépe než jejich předchozí Magical Mystery Tour. Nejlepší písně ze soundtracku k filmu krom první strany kde byla v režii jejich producenta a manažera George Martina, speciálně zkomponována orchestrální hudba jen pro tento film tak jednoznačně tenkrát ve své době, vlastně i dnes velice poplatné píseň All You Need Is Love, a ještě se mi líbila třeba Hey Bulldog. Pro Eddarda? Ano já to slyšel, jako fanoušek Beatles a vůbec celých šedesátých let jsem o této písničce dávno věděl. Píseň ale ve filmu nezazněla, byla z roku 1967 a Beatles ji tenkrát tuším vydali současně s albem nebo přímo na albu Sergant Pepper's.Za 4* prostě skvělá LSD atmosféra. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

asi nejslavnější Beatlesácký film, i když jak tu čtu, tak s ním neměly moc společného. Přesto se v něm hodně projevila doba, kdy vznikl - hippísácké období, psychedelické nálady, hodně barviček ... to všechno spojené s velmi nápaditou animací. Příběh mě tak nezaujal, ale své kouzlo má a 3 hvězdičky si ode mě zaslouží. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 2 /// STYL: 3 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná, správně netradičně animovaná, hippie-LSD atmosférou šmahnutá (mimochodem, kdo z vás slyšel, že písnička Lucy in the Sky with Diamonds je o acidu?:-), infantilní a přitom dospěle vtipná filmová hříčka, či muzikál chcete-li. Pokud máte jako já rádi pozdní tvorbu Beatles a mevadí vám komediální ujetiny, bude se vám ponorka určitě líbit. 80% ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Skvělé spojení výtvarně dobře pojatých surrealistických scén (ukažte někomu jediný obrázek z tohoto filmu a snímek bude indentifikován) a hudby z nejlepšího období Beatles. Je to ale zbytečně dlouhé. Krásno přestane bavit i toho největšího estéta asi do hodiny a scény mezi písněmi by mohly být mnohem rychlejší co se týče posunu děje. Každopádně v omámeném stavu to funguje perfektně a ani ta stopáž pak nevadí. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Písnička All Together Now léta sloužila jako znělka pro Televizní kursy angličtiny v České televizi. (Robbi)
  • Modří mizerové, hlavní záporné postavy filmu, mají na každé ruce šest prstů. (ČSFD)
  • Skladba Hey, Bulldog byla podle samotných členů skupiny jen jakýmsi "odpadem z natáčení". Lennon ji hodnotil jako "nicneříkající odvaz", Paul jako legrácku podobnou samotné Yellow Submarine. (Robbi)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno