Reklama

Reklama

Hitchcock/Truffaut

  • USA Hitchcock/Truffaut (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1962 se Alfred Hitchcock s Françoisem Truffautem zavřeli na týden v Hollywoodu, aby společně pronikli do tajů filmové režie. Kromě původních magnetofonových nahrávek z tohoto setkání, které posloužily jako materiál pro Truffautovu legendární knihu Rozhovory Hitchcock - Truffaut, nabízí nový dokument také fotografie z té největší lekce filmového řemesla všech dob a zavádí diváky do strhujícího světa tvůrce Psycha, Ptáků a Vertiga. Hitchcockova úžasně moderní tvorba je zde rozebrána a objasněna jedněmi z nejuznávanějších režisérů dneška. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (28)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když jsem se podíval na tenhle snímek, řekl jsem si, že si v první řadě musím sehnat knihu, která je vlastně důvodem, proč tohle bylo natočeno a kterou napsal Truffaut po rozhovorech s Hitchcockem. Zde je jako bonus ještě to, že známí a zajímaví filmoví tvůrci rozebírají díla těchto dvou velkých osobností. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda, která ke knize nepřidává v podstatě nic navíc - pokud tedy za tu přidanou hodnotu nebudeme považovat žvanění různých lidí od fochu, kteří zde prezentují své roztodivné názory, z nichž mi většina přišla dost jalových. Podle mě je ten dokument ztráta času a lepší je si rovnou přečíst knihu, anebo ještě lépe - seznamovat se rovnou s Hitchcockovou filmografií a udělat si názor zcela sám. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čaká nás niekoľko zaujímavostí ohľadom starších Hitchových filmov, ktoré sme si mysleli, že nikde neuvidíme. Inak názov klame, toto je skoro celé o slávnom Angličanovi, teda aspoň z troch štvrtín. Vyvrcholením sú samozrejme popisy a komentáre k filmom Vertigo a Psycho, ale to sa dalo asi čakať a vlastne ani by to inak nemalo logiku. Škoda toho, že sme sa nedozvedeli viac aj o Francoisových filmoch, ale aj o ňom určite nájdeme nejaký vyčerpávajúci dokument. Pozrite si aspoň dokument o jeho konfrontácii s Godardom, už si nepamätám, ako sa volal. Či mohli ísť Fincher alebo Scorsese viac pri komentovaní filmov do hĺbky, sa môžeme dohadovať, ono Jones zrejme chcel, aby bol jeho dokument najmä zrozumiteľný. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Perfektní záznam rozhovorů dvou největších režisérů dvacátého století, doplněný názory současných režisérských es na tvorbu Alfréda Hitchcocka. Pánové Truffaut a Hitchcock na sebe skvěle reagují a i mně se velmi líbily rozbory Vertiga, Psycha a Ptáků. Hodlám si přečíst knížku těchto rozhovorů a musím si pustit aspoň Vertigo. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Výstižnejší názov by bol Hitchcock by Kent Jones. Truffautova kniha slúži viac ako podklad pre exkurz Hitchcockovou filmárčinou než objekt skúmania. Dúfal som, že sa dozviem viac zo zákulisia interview a okolnostiach vzniku publikácie. Namiesto toho som dostal subjektívne celebritné analýzy Hitchovej tvorby, z ktorých najtrefnejšie priniesol nie Fincher či Scorsese, ale prekvapivo režisér James Gray. V súlade s obdobnými "docs for dummies" doprial Kent Jones z Hitchovej filmografie najväčší priestor Vertigu a Psychu (čo je zcela pochopiteľné), no priam šokujúco odbaví zásadné projekty ako Rear Window či North by Northwest jedným alebo dvoma zábermi v montáži bez komentára. Napriek mojim výtkam, musím uznať, že i tak je to celé zábavnejšie ako rozhovory Truffauta s Hitchcockom. Tie sa na môj vkus tvária príliš akademicky, chýba im šťava a deklasuje ich Truffautova bezhraničná adorácia legendárneho tlouštíka. V kategórii režisérskych one-on-one interviews preferujem duo Bogdanovich/Welles. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama