Reklama

Reklama

Zvonilka a piráti

  • USA The Pirate Fairy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ze světa Petra Pana přichází do našich kin snímek Zvonilka a piráti, velkolepé dobrodružství o Zarině, chytré a ambiciozní víle, která je ohromena neuvěřitelnými možnostmi modrého kouzelného prášku. Když se kvůli svým odvážným nápadům dostane do potíží, uteče ze země víl a spojí své síly s piráty, kteří z ní udělají kapitánku své lodi. Zvonilka se společně se svými přáteli musí vydat na dobrodružnou pouť, aby Zarinu našli a společně pak zkřížili meče s bandou pirátů pod vedením plavčíka Jamese, ze kterého se má záhy stát legendární Kapitán Hook. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (85)

misterz 

všechny recenze uživatele

Grafické spracovanie ako obyčajne veľmi pekné, príbehovo to však bolo narozdiel od predchádzajúcich častí trocha slabšie. Možno to je aj tým, že tu chýbalo nejaké výraznejšie detské poučenie a hudobný doprovod nebol tak chytľavý. Aj dievčatám sa táto časť páčila asi najmenej zo všetkých. 60/100 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pro dívky předškolního věku momentálně jedna z největších srdcovek. Třpytivé a skrz naskrz pozitivní Zvonilce to v kině sluší i tentokrát, takže dospělý doprovod neusne. Milá animace a rytmické songy potěší, nekomplikovaný příběh odsýpá, postavičky jsou sympatické a malé divačky se tak budou vrtět blahem. Když už se objeví nějaká dramatická situace, tvůrci z ní rychle vybruslí, aby to dívky v kinosále unesly. A možná právě to se mi na Zvonilce líbí. Dokáže si diváka získat (především) pozitivní energií, které z těchhle milých vílích slečen srší. Stačí několik dobře míněných experimentů, které se ne úplně povedou, a z vílího ostrova je chaos na druhou. Slečna, která za pohromou stojí, ztrácí post strážkyně vílího prachu, naštve se a o nějakou dobu později už kope na straně pirátů, pro které ukradne zdroj prachu, aby se staly nejmocnějšími piráty široko daleko. Zvonilka a její juchající kamarádky to tak samozřejmě nenechají. Bum bác, nápad následuje jiný, líbivá písnička, nějaké to ponaučení, bum bác. Toť vše. V sérii přibylo na akčnosti, to rozhodně. Vzniká i víc konfliktů (prohození magických schopností nicméně potěší). Kvalitu to nijak nesráží. A to se počítá. ()

Reklama

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Zvonilka a pirátska víla prekvapujúco nedosahuje vysoké hodnotenia ako predchádzajúce časti, ale to vôbec nevadí. Podľa mňa vôbec nestráca na kvalite, práve naopak. Divákov, ktorí si radi pozrú jednoduché kreslené rozprávky, čo vedia vyťažiť maximum i z krátko metrážneho animáku si prídu na svoje i teraz (síce sa táto časť nedá považovať za krátkometrážnu, no jej predchodcovia skôr áno). Ja si skôr myslím, že spojitosť animáku Zvonilka: Tajemství křídel s Pirátskou vílou tvorí jednu veľkú kúzelnú rozprávku. 4* ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pro cílovku holky 4-10 let, je nejspíš Zvonilka a piráti stejně zábavná, jako předchozí tři filmy. Ale na tom by se nic nezměnilo, ani kdyby víly nedělaly 90 minut nic jiného, než se jen chichotaly a prozpěvovaly si nějakou univerzální melodii. Přestože je tato cílovka nejméně náročná na myšlenku a jakýkoliv přesah nad rámec chichotání, zpěvu a líbivosti je ultrabonus, předchozí filmy něco navíc oproti stupiďárnám, jako jsou Barbie a Winx měly. Byly o sounáležitosti o pomáhání si, o přátelství…o základních věcech, které malé děti ovlivňují. Bylo tam to, co dělá pohádku jedním z nejdůležitějších manuálů pro život. Jenže tady se stalo něco podobného, jako u Jak vycvičit draka 2. Tvůrci se chtěli ubírat cestou vpřed. Zvonilka už není malá naivní víla, která se učí a která poznává skrze dobrodružství sebe, přátele i celý svět. To naivní, bezelstné, jak by někdo řekl dětinské, to už je pryč…jako kdyby si scénáristi řekli, že teď je potřeba děti poučit, jak to chodí doopravdy. Nic proti tomu, ale na to je potřeba opatřit si aspoň trochu dobrý scénář, protože tady už si se zmiňovaným chichi a lalala nevystačí. Příběh, jehož zápletka je tak plytká, že si scénáristi museli vypomoct banální záměnou (spoiler: talentů), aby se dělo aspoň něco málo rádobysměšného, ostře kontrastuje s jednoduchým, ale o to čistějším příběhem Zvonilky a tajemství křídel. Je smutné, že malé děti nepoznají, že dostaly sacharin místo medu. A proto jsem v hodnocení neobjektivně tvrdší. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krásná animace, která se od Disneyho prostě očekává, celkem pěkný příběh, kterému se hlavně daří vytvářet nějaké základní události pro Petra Pana a jeho příběh. Jsou zde docela dobré narážky. Tohle je vlastně o zrození kapitána Hooka. Je to trochu klišovité, ale překvapivě ne tolik, jak by se dalo čekat. Tenhle film děti určitě neurazí a vzhledem k jeho délce ho mohou snést i rodiče. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Malý krokodíl, ktorý sa vo filme vyliahol, je ten istý, ktorý v Petrovi Panovi trápil Kapitána Hooka. Je vidieť, ako krokodíl zhltne hodiny a naháňa Jamesa. (Eeve)

Reklama

Reklama