Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 1

Recenze (137)

Honzus 

všechny recenze uživatele

Jedním z důvodů, proč bych se chtěl vrátit do doby, kdy mi bylo pět, je nechat se s rozzářenýma očima znovu fascinovat Blbounem, Kočkou Šklíbou, Srdcovou královnou a dalšími postavami fantastické říše divů. Objektivné velmi nadprůměrná, pro mě osobně však nejkouzelnější a nejnostalgičtější disneyovka. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tento druh filmu mi prostě nesedl. Rozhodně za to ale nemůže Disneyho animace. Podobný problém jsem měl i s hranou verzí z roku 2010. Jen místo Johnyho Deppa, který se postupně propadá stále k větším zoufalostem, zde máme kresleného Kloboučníka, a místo dvacetileté Alenky její podstatně mladší verzi (což je správně). Jinak se jedná o stejnou šílenost, plnou psychověcí, relativně bez příběhu a ani písniček už není tolik, co v ostatních Disneyovkách. Ačkoliv má snímek pouhou hodinku a čtvrt, myslím si, že je to stopáž maximální. Delší dobu bych asi nedal. Výsledné hodnocení: Slabší přůměr. ()

Reklama

tempus 

všechny recenze uživatele

Až uvidíte tento film, tak nemusíte ani číst předlohu. Z obojího mám stejné pocity (je to tak trochu zmatek,ale tak nějak správňácky příjemný). Úprava: před Burtonovskou Alenku jsem si oživil vzpomínky na tuhle Alenku v této říši divů. Protože si myslím, že vystihuje myšlenku a atmosféru (Alenka je v krajině, kterou si vysnila, ale když se tam pohybuje a poznává jeho obyvatele, které nejdříve jí přijdou zajímavý, a pak, jak je poznává, jí přijdou protivný - výjimkou je kočka Šklíba). Po delším promýšlení, jestli nezvednout hodnocení (není to můj oblíbený film, ale přijde mi to dostatečně svůj) jsem se přiklonil k zvýšení *. I když před dospělejší, smutnější (bloudění v lese) části se zpěvnějšími písničkami, je části dětská, slabší s blbounem a mrožem. PS: bylo by přehnané tvrdit, že domluvit se se zajícem Doupňákem a Kloboučníkem, je kafkovské? ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Nadčasová Disneyovka, ktorá možno nie je až tak populárna ako Snehulienka a sedem trpaslíkov alebo Leví kráľ, ale má niečo, čo klasické (Disneyho) rozprávky nemajú - vtipné psychopatické postavy a bezchybné psychedelické scény, ktoré si síce samy o sebe maximálne hodnotenie zaslúžia, ale Alici v krajine zázrakov, ako celku, musím jednu hviezdičku strhnúť za miernu nevyváženosť. Inak to však bola vynikajúca zábava, najmä scény s dvojicou "Kloboučník" - "Březňák". ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nepřetržitých 70 minut šíleností a surreálných scén (kam se hrabe Burton)! Film nemá vlastně žádný děj, bezstarostná Alenka putuje od jednoho extrémního blázna ke druhému, společně si zazpívají a jde se dál. Bez motivace, je jenom zvědavá. Trochu mě postava zaujala snad až ke konci, kdy už má sama po krk neustálých potrhlostí a chce se konečně dostat pryč. Kvalita animace a fantazie výtvarníků ale nemá konkurenci ani dnes. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)
  • Alici prepožičala hlas vtedy trinásťročná Kathryn Beaumontová, ktorá dabovala aj Wendy z Petra Pana. (Hystory)
  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)

Reklama

Reklama