Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 5

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 5

Recenze (137)

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Nápadité vyobrazení všudypřítomna ve světě za králičí norou, ale vyprávění je monotóní slepenec výjevů bez pravidel fikčního světa a doplněn o blbé písničky. Slyšel jsem, že kniha od Carrolla je v podání Disney osekáná až na kost. Napadalo mě však, že život ve světě bez logiky musí být strašně otravný. A otravný byl chvílema i můj zážitek z týhle pohádky. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem ten film viděl a poté asi až tak po 30 letech. Pak jsem si (v rámci Alenkovského šílentsví, které dodnes neskončilo, protože tady jsme všichni šílení!) ho pořídil a zjistil, že je absolutně geniální a scénáristi dokázali narvat do 75min. 3násobné množství toho, co je v knize, která sama o sobě je ultrageniální. I když neholduji muzikálům (až na 2 vyjímky), tak zde máme dohromady 15min. zpěvů a zbytek je už dnes....historie. Cz dabing není špatný, ale já přesto důr. doporučuji originál. Vzdávám ti hold Walte. Kdybys tak věděl, v co se promění tvá zn., tak by jsi nebyl potěšen. To fakt ne. P.s. a vznikla zde ta jedinečná verze Alenky, kterou i já (zapřísáhlý klasik) považuji za bernou minci, páč od tohoto roku, je většina adaptací (co se týče blonďaté holčičky v nebeskymodrých šatičkách) prostě prototypem, jak má vypadat správná Alenka. A já bych neměnil. I když má být opravdu přesně ve žlutých šatech. Ale to ví jen absolutní znalci pana génia Carrolla, protože v 1.bar. ilustrovaném vydání od sira Johna Tenniela, mají její šaty právě takovou barvu. Jo a samotná Alenka byla tmavovláska. To jen tak pro úplnost. A na závěr technická pozn. V kolonce scénář, jest uveden génius Aldous Huxley. Žel...napsal sice k této adaptaci scénář, ale nebyl použit. Tudíž je to zde nesprávně. Natočený materiál totiž sepsalo 13! lidí. A ti by zde měli býti uvedeni. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přesně nevím, čím to je, ale vůbec mi nevadí, že z příběhu zbylo to nejnutnější a film se soustředí hlavně na všechny ty zvláštní a zvláštnější nesmysly oživené pomocí metráků hravé fantazie, s nimiž se Alenka (mimochodem velmi sympatická a v původním znění s opravdu roztomilým hlasem) v říši divů setkává. Neznamená to však, že by film přišel o ducha Carollovy předlohy, protože přinejmenším scény s květinami, s Mrožem a Tesařem, s Březňákem a Kloboučníkem, s kočkou Šklíbou a samozřejmě se Srdcovou královnou ho mají vrchovatě. Kouzelné. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Moc hezké spracování příběhu a pokus, aby byl také co nejvíce stravtitelný těmi nejmenšími (i když si říkám, že to je stejně skoro nemožné). Některé vyzobrazení velice vystihující a podmaňující. Myslím, že povdeného je více než toho zkaženého. Hezky bláznivá podívaná ačkoliv to někdy může možná skřípat a haprovat (sladký Disney s fantasy utopicky absurdními scény pro větší čtenáře/diváky). 7,5/10 ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další mezera filmového vzdělání zaplněna. Alenka se mi velmi líbila, i když podobné filmy vůbec nevyhledávám a nechávají mě chladným. Imaginace a představivost tvůrců je nevídaná (alespoň v dnešních filmech americké produkce). Klasický příběh je zpracován v milé animaci a neustále se měnícím, překvapivém a správně "pomateném" příběhu. Podobně jak funguje dětská fantazie a sny. Ke shlédnutí doporučuji již jen proto, že na Alenku odkazuje velké množství dalších filmů. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Alici prepožičala hlas vtedy trinásťročná Kathryn Beaumontová, ktorá dabovala aj Wendy z Petra Pana. (Hystory)
  • Melódiu z úvodnej časti prepísali a použili v Petrovi Panovi, ktorý bol vo výrobe v tom istom čase. Pieseň dostala názov Beyond the Laughing Sky. (Hystory)
  • Jedná se o první Disneyho pohádku, ve které tvůrci u závěrečných titulků jmenovali také dabéry, kteří postavy dabovali. (Dlee)

Reklama

Reklama