Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Portrét sedmnácitileté dívky během čtyř sezón a čtyř písní.... Studentka Isabelle během léta v jihofrancouzském letovisku absolvuje svou první sexuální zkušenost. Prázdninová epizoda je však jen začátkem příběhu zvídavé dívky, která se po návratu do Paříže začne za peníze scházet s nejrůznějšími staršími muži. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (181)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Isabelle je velmi krásná přemýšlivá dívka, která co nevidět oslaví své sedmnácté narozeniny. K těm si dá sama dárek v podobě první sexuální zkušenosti, která však zklame její očekávání. Od té doby objevuje a hledá mezi staršími muži něco hlubšího, nepoznaného, co by ji naplnilo. Nevím přesně, co bylo záměrem scénáristů, zda poukázat na hluboké a složité myšlenkové pochody dospívající (každé?) dívky, nebo jen natočit líbivý snímek s krásnou hlavní protagonistkou, na jejíž prsa by se pak celý film dobře koukalo. Pevně doufám, že mnozí v tom našli tu hloubku, která ukazuje jistou syrovost a pragmatičnost hlavní hrdinky. Ta stoprocentně využívá všechna pozitiva, jež ji život staví do cesty a těch negativních stránek se snaží okamžitě zbavovat a ze života vytěsňovat. Zajímavý a pomalý film s jistou dávkou erotična. 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Unáhlené závěry musejí stranou. Na první pohled neškodný evropský zástupce, který na půl druhou hodinku hravě zaměstná divákovy smysly. Velkou zásluhu na tom má představitelka hlavní role příliš krásné prostitutky, svůdná a přesvědčivá Marine Vacth. Třiadvacetiletá herečka balancuje na hranici dětství a dospělosti, nudí se a neví, co s právě objevenou sexualitou. Vydá se tak hodně netypickou cestou. Stále zajímavý tvůrce François Ozon svůj melancholický portrét staví tak, že umožňuje pochopení z různých úhlů pohledu. Odsoudit zasněnou dívku nebude snadné. Pochopit také ne. S látkou Ozon pracuje obratně, protože dívčiny pocity a stavy si dokážeme z letmých náznaků domyslet. Samotný francouzský „znalec žen“ nicméně mohl „vysvětlovat“ v některých pasážích víc. Proto se v závěru nelze ubránit pocitu, že se drží v překvapivě mělkých vodách. I tak mi výsledek stačil. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerný snímok evokujúci slovenské poctivo sa učiace študentky vysokých škôl. Zdá sa, že aj na západe si dievčatá takto spestrujú ťažké hodiny strávené nad skriptami. Muž, otec, aby sa dnes obával, čo jeho slušne vychovaná dcéra môže tak robiť na internáte a mimo vyučovania. No čo asi, brigáduje v polohe ľah. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivě podaný snímek se zajímavou syrovou, přirozeně-nenápadnou atmosférou. Tím, že byly ve filmu trochu víc upozaděné emoce, než by se k tématu nabízelo (a pravděpodobně každý druhý režisér by to emocemi přerval až na půdu..), tím na mě celý snímek působil o to více realisticky. Možná trochu škoda těch několika časových skoků a hlubší vysvětlení několika vedlejších dějů by taky nebylo na škodu, protože takhle v celkovém kontextu ztrácí všechny ty drobné vycpávky význam. Herci byli dobří , celkově se mi to líbilo a určitě doporučuji. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, konanie hlavnej hrdinky pre mňa zostalo záhadou a to aj napriek tomu, že som žena. Nenapadlo ma žiadne uspokojivé vysvetlenie, a ešte k tomu som si žiadne nemohla potvrdiť ani vyvrátiť, pretože vodítka k nemu vo filme absolútne absentujú. Z tých pár náznakov sa naozaj veľa vyčítať nedá. Dokonca mám podozrenie, že ani sám scenárista a režisér v jednej osobe, tento dôvod nepoznal. Len si povedal, že natočí film na zaujímavú tému s krásnou hrdinkou, proste len tak. Len tak! To je ono! Veď tento dôvod býva vo všeobecnosti najčastejšou príčinou konania (údajnou), že ma to skôr nenapadlo! Až na to, že takmer nič sa nedeje len tak...a to je to čo tomuto filmu proste chýba. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Scéna, kdy se Isabelle a Alex dívají z mostu na Paříž, se odehrává na slavném Pont des Arts, který je často ve filmech využíván pro romantické scény. (claudel)
  • Přestože je hlavní hrdince Isabelle teprve 17 let, její představitelce Marine Vacth bylo v době natáčení již 21 let. (Nikitera)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama