Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 2

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (85)

Castrator 

všechny recenze uživatele

Dokument zajímavý (dle hodnocení asi nejen pro příznivce posilování nebo kulturistiky), ale o profesionální kulturistice není, ukazuje jen přípravu na soutěž, a to především v posilovně a lehce škrtne o stravu. O tom dalším-steroidech, které jsou součástí i té "amatérské" kulturistiky, ani slovo, což je jako natočit dokument o Tomáši Rosickém a nezmínit ve dvou hodinách jediné jeho zranění. Kulturistika není sport, jako není sportem modeling. Sportovní aktivita, v tomto případě posilování, je prostředkem, samotné soutěžení sportem není. Dalšími prostředky k dosažení cíle-ideální postavy, jsou již zmíněné steroidy (užívané v mnohem větší míře než u jiných sportů) a přežírání se, které dává zabrat orgánům natolik, že o zdravém životním stylu nelze hovořit. Suma sumárum dokument ukazuje hlavně to hezké a ušlechtilé ze světa kulturistiky a někdo by mohl nabýt dojmu, že je to aktivita sice šílená, ale svým způsobem neškodná, což není pravda a dokument jako takový v tomto ohledu selhává. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi kulturistiku, asi je celkem jasné, že vás tohle zaujme. Jinak je to pohled na muže, kteří se o něco ve svém životě snaží a možná toho nikdy nedosáhnou. Chápu jejich snahu, chápu jejich úsilí, ale docela by mě zajímalo, co dělají tihle borci v šedesáti, sedmdesáti, pokud nejsou Arnold nebo Lou. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Po "Pumping Iron" tu máme "Generation Iron", který divákovi přináší daleko více kreatinu a testosteronu - inu, doba se mění a kulturisté s ní. Zatímco v prvně zmiňovaném snadno uvěříte například Arnoldovi, že by stihnul doběhnout ujíždějící autobus, zatímco v novém dokumentu pánové Heath a Greene podle mě potřebují asistentku už i například u konání velké potřeby. Nicméně příjemně natočený dokument a jelikož mám k posilovně blízko, hodnotím kladně........moje hodnocení = 8 z 10. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dokument výborný, ale chyběla mi tam problematika stravování a hlavně steroidů + dalších látek na podporu tvorby svalů. Jinak osobně kulturisty moc neuznávám, podle mě je to psychická porucha vycházející z nějakých komplexů z dětství podobně jako třeba anorexie, akorát na rozdíl od anorexie je kulturistika lépe prodejná. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Kulturistika spadá do unikátní kategorie, je to sport, je to zábava, je to životní styl a je to taky umění. Takže musíte mít cit sochaře a vytesat svoje tělo." - Arnold Schwarzenegger ...Arnie slovy zkušeného profíka vystihl hlavní myšlenku a já jako úplný neználek nahlédla do světa namakaných, upocených, soupeřících samců. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Generation Iron měl v USA premiéru 20. září 2013, tedy 9 dní před zahájením Olympia weekendu, který se koná od 26. září do 29. září 2013 a jehož součástí je soutěž Mr. Olympia. (RadimX)
  • Na konci závěrečných titulků k filmu Generation Iron se objeví postarší muž, Mike Katz, jež rovněž účinkoval ve filmu Železný Schwarzenegger (1977), kde mu coby mladému kulturistovi ukradnou červené tričko, které v této scéně stále hledá. (Platom)
  • Vlad Yudin řekl, že nejtěžší natáčení bylo s Kaiem Greenem v jeho malém bytečku v Brooklynu, kam se muselo vtěstnat až 15 pracovníků filmového štábu. (RadimX)

Reklama

Reklama