Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Co se škádlívá, rádo se mívá. Britský komediální seriál, jehož středobodem jsou dva stárnoucí gayové, kteří po osmačtyřiceti letech společného života tráví čas neustálým hašteřením (anglický výraz bitching to vystihuje mnohem lépe). Freddie (Ian McKellen) býval a stále je nepříliš známý herec, Stuart (Derek Jacobi) pracoval jako barman. Ansámbl doplňuje kamarádka Violet (Frances de la Tourová), která absolutně odmítá brát na vědomí svůj věk a nový soused v domě Ash (Iwan Rheon), mladík, který obrátí všem zúčastněným život naruby. Vedle výborně napsaného scénáře je hlavní devízou seriálu samozřejmě herecké obsazení, kdy především představitelé ústřední dvojice Ian McKellen a Derek Jacobi předvádějí – uchýlíme-li se k oblíbenému klišé, které je zde ale zcela na místě – doslova herecký koncert. (Česká televize)

(více)

Recenze (107)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekal jsem od setkání dvou hereckých legend - a jak vyzkoušeno i velkých srandistů - něco víc. Ano, je to dokonale britské a britsky břitké, ale dokonale předvídatelné. Čímž nechci říct, že by scénář byl špatný, to ne - ale jede jasně danou linii, takže míra unešenosti je přímo úměrná míře divákových zkušeností. Takže prosím Vás pěkně, nejsou to Black Books nebo IT Crowd, ale rozhodně to stojí za vidění. Magneto s Claudiem se natírají naprosto brutálním způsobem:) 80% ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Sarkastický seriál u kterého se nebudete válet smíchy. Místo toho spíš budete obdivovat hlavní postavy, protože ty jsou naprosto splendidní. Seriál nejvíce funguje, když na place jsou všichni najednou a naopak lehce zklamává když opakuje pořád ty samé stereotypy, které už později nejsou ani vtipné. Nebroušený diamant, to je mé kýčovité hodnocení. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Jsem opravdu rád, že jsem tenhle malý seriálový poklad nalezl, protože jeho shlédnutí opravdu stojí za to. Jak napovídá název, tak se dočkáme klasického jízlivého a zlomyslného britského humoru. Skvěle obsazená ústřední čtveřice mezi sebou roztáčí kolotoč neskutečně vtipných hlášek a to v takovém rytmu, že sotva stíháte všechny vstřebat. Je to jeden z mála seriálů, kde se smích v pozadí opravdu hodí, protože co věta, to perla. Navíc to má neskutečně nakažlivou znělku. Prvních 7 epizod mi uteklo jako nic a s chutí jsem se pustil do druhé řady. *** Druhá řada nepolevuje v humoru a hlášky se tady střídají ve vysoké frekvenci. Zatímco první série byla převážně konverzační a odehrávala se hlavně v bytě Freddieho a Stuarta, tak ve druhé se podíváme i do jiných lokací a také je o něco víc vedlejších postav, což ani trochu nevadí. Jak Freddie, tak i Stuart jsou super a Violet či Ash za nimi nezaostávají ani o kousek. Ještě jednou, skvěle obsazené a nacpané hláškami od začátku do konce a závěrečná epizoda dokonce i dojme. Doufám, že se dočkáme i řady třetí. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Sitcomy už nepozerávam, ale tomuto obsadeniu sa nedalo odolať. A áno, je to pecka. Scenáre nie sú žiadne veľdiela, ale tí dvaja (a aj všetci okolo nich) si to nehorázne užívajú a dokážu predať aj priemernú hlášku, akoby to bol vtip storočia. Tá vzájomná chémia a zmysel pre dokonalý timing vtipov (McKellenovo "Shit!" ma vždy posiela do kolien) to nakopávajú do sitcomového neba. Hosťovačka Judi Dench v poslednej časti prvej sezóny božská. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Brutálně jízlivé partnerské přestřelky, které fungují zejména díky umění Iana McKellena a Dereka Jacobiho. Bez nich by seriál nebyl ani poloviční, protože ty dva "hnijící" dědky prostě nejde nemilovat. K tomu přidejte bezelstného souseda Ashe (s přizvukem, který nedokážu identifikovat, ale je ohromně roztomilý) a drahou přítelkyni Violet. Co na tom, že se vtípky opakují, když si z nich v závěrečné epizodě krásně vystřelí. Jen málo sitcomů mě přimělo se opravdu zasmát, Vicious patří mezi čestné výjimky. Těším se na pokračování a pětihvězdu zatím nechávám v záloze. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (7)

  • 5. 2. 2013 během natáčení druhé epizody v londýnském studiu ITV na South Bank se zrovna přes řeku v House of Commons, tj. parlamentu, hlasovalo o zákoně umožňujícím rovnost před zákonem párům stejného pohlaví. Dopadlo to 400 pro ku 175 proti. Producenti to sdělili hlavním představitelům a ti to poté sdělili publiku. Ian poklekl a "požádal" v nadsázce Dereka o ruku. Sitcom byl ovšem uváděn v době, kdy bylo téma homosexuality přemítáno v USA, Francii i jinde na světě. Producenti jsou si toho byli vědomi a doufali, že sitcom bude nejen průlomový a přispěje nejen k diskusi, ale že může posunout i hranice. (Misabarry)
  • Sitcom před jeho premiérovým uvedením koupila australská Seven Network. (Misabarry)
  • Když se Freddie (Ian McKellen) připravuje na roličku v Panství Downton, pojmenuje svou postavu Thomas. Každý mu ale odvětí, že v této minisérii je již jedna stejně pojmenovaná postava. Shodou okolností je postava Thomase z Panství Downton stejně jako postava Freddieho homosexuál. (Stanislaus)

Související novinky

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

07.09.2013

Putování Středozemí má definitivně za sebou a zatímco čekáme na X-Men: Days of Future Past a další sezónu výtečného sitcomu Vicious, ve kterém „Gandalf" hraje s Derekem Jacobim obstarožné… (více)

Reklama

Reklama