Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Co se škádlívá, rádo se mívá. Britský komediální seriál, jehož středobodem jsou dva stárnoucí gayové, kteří po osmačtyřiceti letech společného života tráví čas neustálým hašteřením (anglický výraz bitching to vystihuje mnohem lépe). Freddie (Ian McKellen) býval a stále je nepříliš známý herec, Stuart (Derek Jacobi) pracoval jako barman. Ansámbl doplňuje kamarádka Violet (Frances de la Tourová), která absolutně odmítá brát na vědomí svůj věk a nový soused v domě Ash (Iwan Rheon), mladík, který obrátí všem zúčastněným život naruby. Vedle výborně napsaného scénáře je hlavní devízou seriálu samozřejmě herecké obsazení, kdy především představitelé ústřední dvojice Ian McKellen a Derek Jacobi předvádějí – uchýlíme-li se k oblíbenému klišé, které je zde ale zcela na místě – doslova herecký koncert. (Česká televize)

(více)

Recenze (107)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Spousta povedených vtípků, ale ještě víc je tu těch nejtrapnějších narážek na homosexualitu, stáří, vztahy a další společenská témata, při kterých se člověku u většiny amerických sitcomů otevírá pomyslná kudla v kapse. Jenže on je rozdíl, když podobné hlášky hodné odsouzení vypouští texaský buran či otylá, rádobyvtipná hospodyně a nebo když se s nimi vytasí taková esa, jako jsou sir Ian McKellen a sir Derek Jacobi, za mohutné podpory Frances de la Tour a Iwana Rheona. Možná nejsem sám, kdo si myslí, že tohle obsazení by do červených čísel vytlačilo i Troškovy Kameňáky. Občas jsem až žasl, čemu se všemu směju. Jeden z nejlepších sitcomů vůbec. 90% ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Sarkastický seriál u kterého se nebudete válet smíchy. Místo toho spíš budete obdivovat hlavní postavy, protože ty jsou naprosto splendidní. Seriál nejvíce funguje, když na place jsou všichni najednou a naopak lehce zklamává když opakuje pořád ty samé stereotypy, které už později nejsou ani vtipné. Nebroušený diamant, to je mé kýčovité hodnocení. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Seriál si mě získal po pár minutách, kdy mě oba dva pánové naprosto okouzlili :) Jejich neustálé popichování, "tajnůskaření" před matkou a narážek na jejich vztah v tomto případě můžou trvat do nekonečna :) Skvělé obsazení, vynikající herecké výkony a jen čekání na další díly, kdy jen doufám, že se všichni původní herci dožijí dalšího natáčení :) ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Kvalitné herecké výkony dvoch hlavných predstaviteľov Iana McKellena a Dereka Jacobiho je presne to, čo je na tomto seriály príťažlivé a čo mu dodáva punc výnimočnosti. Často sa opakujúce hlášky niekedy na hranici trápnosti sú totiž nimi podávané na takej úrovni, že vám takými neprídu a vy sa pri tom všetkom uzavretom, jednotvárnom a komornom neuveriteľne zabavíte a tešíte sa na ďalšiu časť. Len dúfam, že nová séria bude predýchanejšia tak ako naznačilo možno symbolické odkrytie okna v závere prvej série. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Staří, vynikající, herci ve staromilském sitkomu, jakoby vypadlém z osmdesátých let. Jen pár lokalit, skoro trapné přehrávání a nahraný smích. Tahle už, jak se zprvu zdá, přežitá stará škola ale umožňuje užívat si infantilní a občas už nekorektní srandu na plné koule. Kvalita se pozná, i když je - zdánlivě - zakrytá v ubohosti. A lehce z toho mrazí: předsudky, prohry, zoufale marná snaha po štěstí a uznání přece stále funguje. V jiných pořadech děsně cool a sexy. V tomhle ne, staromilská fasáda dovoluje zobrazit tyhle odvěké touhy naivně legračně a zároveň děsně smutně. ___ Když toho máte jen velmi málo, ještě to neznamená porážku. Důležité je, jak oslovující a silné to málo je. A tohle dokáže překřičet mraky a mraky seriálů vytuněných penězi a přiblble předstírajících hlubokomyslnost. /24. 11. 13./ ()

Galerie (164)

Zajímavosti (7)

  • Když se Freddie (Ian McKellen) připravuje na roličku v Panství Downton, pojmenuje svou postavu Thomas. Každý mu ale odvětí, že v této minisérii je již jedna stejně pojmenovaná postava. Shodou okolností je postava Thomase z Panství Downton stejně jako postava Freddieho homosexuál. (Stanislaus)
  • Freddie (Ian McKellen) se na soutěžním tanečním večeru objeví v kostýmu kočky a tvrdí, že mu zůstal z účinkování v muzikálu „Cats“. McKellen si o pár let později zahrál jednu z postav koček ve filmové adaptaci Cats (2019) od režiséra Toma Hoopera. (Stanislaus)

Související novinky

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

07.09.2013

Putování Středozemí má definitivně za sebou a zatímco čekáme na X-Men: Days of Future Past a další sezónu výtečného sitcomu Vicious, ve kterém „Gandalf" hraje s Derekem Jacobim obstarožné… (více)

Reklama

Reklama