Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Ukázky mě navnadili a doufal jsem, že Paranormal Activity konečně dostane ten správný "bubácký" směr a náboj, který mě konečně bude děsit. Bohužel malé zklamání, jelikož je to prostě série docela nudy a nepřekvapuje skoro ničím. Oproti předešlému dílu, ale konečně není nuda a neustále se něco děje, za co jsem rád, takže nuda nebyla až tak velká a díky malé stopáži je film stravitelný, ale nevyděsí, což je škoda. Této sérii chybí pořádný réža, který by tomu dal svůj um a pořádný kus děsivosti. Bohužel to točí neustále někdo nezkušený a mladý, který si s tím neví až tak dokonale rady. Občas tam vznikne i něco dobrého, ale v sérii tolika dílů, to už je celkem zapomenutelné. Doufám, že se do série dostane už konečně i někdo šikovný, kdo nám ukáže, že tato série se dá zvednout a ne se motat neustále na hranici průměru či podprůměru a nudy. Za tento díl 50%. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Chápu, že drtivá většina z vás nemá pro mé zalíbení v handy cam divočinách pochopení a není se čemu divit. Je to do jisté míry velmi specifická a také poměrně úzká filmařská odbočka, která sotva bude sedět každému, ba co víc, rychle se okouká a vyčerpá svůj potenciál. Mě to baví a pokud to není úplně debilní, bez nápadu či vyložene recyklační, rád se nechávám strhnout hrou na reálný strach z reálných věcí. Ono člověk stále dychtí po něčem tajemném a nadpřirozeném, takže tohle je pomyslná spojnice mezi filmovým uměním a možnou realitou, takže krom hrůzostrašných historek, které si vyprávíme cesou z koncertů (náš basák vidí mrtvé lidi :D), je tohle další způsob, jak si užít něco dalšího ne úplně umělého. Pátý díl PA chytl druhej dech, nové lokace, noví lidé a zdánlivě nový příběh rozšiřující a umocňující ty předešlé. Je to svěží, napínavé a zábavné. Mám to prostě rád, tenhle díl vrátil found footage zpět do hry, takže kdo se bojí, sere v síni, kdo se nebojí, posere se na chodbě! :D ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Scénárista Christopher Landon se tentokráte posadil na režisérskou stoličku a jal se pokračovat v Paranormálních aktivitách, které mě již mimochodem začínají připadat vlastně už jen normální, protože jsem se smířil s faktem, že Amerika je prostě posedlá a basta. Zpočátku, přestože stopáž je přímo ubíjející (viděl jsem 101 minutovou verzi), sledujeme vyšetřování nepodobné REC a zcela určitě se jedná o ty nejzvládnutější scény. Postupem času, kterak se dopředu začíná drát opět jakási posedlá sekta pro mě začíná být děj zcela o ničem. Tedy ne že by se do té doby jednalo o jakkoliv senzační film. Herci jsou fajn. Kamera v případě selhání jakékoliv elektroniky běží dál a závěrečná scéna nás prakticky vrací do událostí prvního filmu. Obdivuju scénaristickou odvahu jak stále děj zahušťují a moc se těším na slibovaný 20. díl, ve kterém se dozvím zase trošku více. 40% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak první letošní premiéra za mnou. Hned od začátku se ukázalo, že to bude vzdálenej příbuznej týhle série, žádný domácí video a kamery na stojanu, ale pravej venkovní found footage z prvního pohledu. Od tý zhruba půlky, ani ne, kdy začali komunikovat s démonem se to pořádně rozjelo. Ve velkým stylu nám tu nahodily ten čarodějnickej okultismus a to tomu ještě přidalo na intenzitě. A ve finální 15-minutovce, kdy s každým pohybem kamery můžem čekat jenom to nejhorší, se vyplnilo. A závěr, možná přehnanej, ale nějak se to propojit muselo. I když se tenhle datadisk do příběhu nijak extra nepočítá, tak to rozhodně patří k těm lepším PA. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tak jsem čekal, jestli nám třeba ten spin-off nebude chítt vysvětlit něco z předchozích dílů... Ne, jenom tam nacpali postavy z minulých dílů (Katie, Micah, Ali, malá Katie a Kristi) a čekali,že to klapne. Ten film nepřinesl sérii nic a ještě se hloupě soustředí na její nejslabší část, což je ta čarodějnická. Paranormal Activity je o paranormální aktivitě, tak kde sakra byla? Jako jo aspoň to vedle PA4 nenudilo, ale špatný je to stejně. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o první díl série, ve kterém aktéři filmu drží po celou dobu kameru v ruce. (MikeCool)
  • Protože se výroba o pár měsíců protáhla (natáčení skončilo až koncem července), nebylo možné stihnout původně plánovanou premiéru filmu na americký svátek Halloween, kdy měly premiéru i ostatní díly. Jedná se tak o jediný díl série, který byl do kin uveden až v lednu. (SidneyP)
  • Film sa v októbri 2016 podľa webu PrettyFamous umiestnil na 79. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama