Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jakožto skalní fanda série PA, jsem si nemohl samozřejmě i tento díl nechat ujít. Z počátku se to zdálo spíše jako přihlouplé domácí video dvou puberťáků, postupem času se z toho začal vyloupávat solidní duchařský horor, kde jsem se párkrát dobře lekl. Čekal jsem totální průser, ale nakonec to nebylo špatné. 65% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak po minulém průseru byl tento kousek docela v pohodě. Spin-off se podle mě vyvedl jak jen nejlépe mohl. Od začátku se na nás sypou příhody dvou mexických kluků a je to nehorázná prdel. Od půlky se objevuje démon a to v častých dávkách. Sice jsem se ani jednou nelekl, ale u pár scén jsem zařval sprosté slovíčko. Konec potěšil a lecos vysvětlil. Jenom proto, že mě baví příběh, mám tuto sérii rád. Hezký průměr. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V určitých momentech to má hodně hutnou atmosféru a pojetí filmu jako homevideo mi sedí. Kamera byla přesto relativně klidná, takže mě nebolely oči jako z jiných found footage filmů. Je to jiné, než předchozí Paranormal Activity. Především v tom, že paranormálno je vyměněno za jakési démony a čarodějnice, které při určitých podmínkách (půlnoční osamocené sledování) umí vyděsit. Hvězdu navíc za to, že mě snad poprvé rozjezdová (neděsivá) vata vcelku bavila. Přesto jsou to spíše slabší 3*. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

tak bylo to zajímavější než předešlý díl z roku 2012 (to byla asi čtyřka), ale jinak rezervy tam jsou velké. Člověk nesmí moc zapínat mozek. Tady je fajn, že zase jen nejsme v nějakém baráku a že se střídají prostřihy z různých statických kamer. Tady to natáčí kluk na ruční kameru, takže jsme furt v pohybu. V reálu by jí sebou asi furt takhle netahal. Co jsem tak pochopil, mezi předešlými díly měla být snad i nějaká souvislost, která mi ušla. Jestli je tady nějaká, tak mi uniká opět. Společným jmenovatel je ale minimálně herečka Katie Featherson. Být ta série zajímavější, zjistím si to, ale takhle je mi to celkem fuk. Jinak ve filmu se nic pořádně nevysvětluje, a závěr je nicotný. Očividně šlo jen o to udělat pár dalších lekaček a pak to pustit do kin. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

To byl zase jednou horor. Horory se přeci točí proto, aby člověka vyděsily, aby mu navodily pocit úzkosti a beznaděje, měly by útočit zpravidla na všechny rozličné povahy souměrně. Takže by mělo být jedno, jestli jste satanistický rebel, který má na krku přívěšek ze zubů svých obětí, otírá si podrážky výhradně o dětské hlavičky, snídá kovošrot a po večerech šuká smrtku do prdele, nebo ulízaný buzerant v růžovým tričku, co si posere tangáče pokaždé, když se někdo zmíní o Gargamelovi. Já osciluji někde mezi oběma skupinami, takže si poseru tangáče pokaždé, když sním kovošrot, ale u této sračky jsem se v poklidu vrtal v nose a srovnával si chuť jednotlivých holubů. Ti z pravé dírky chutnají víc jako kuře. Propříště, když se budu chtít opravdu vyděsit, si raději pustím video z mého porodu. Tak hnusnou vytahanou kundu člověk jen tak neuvidí. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Protože se výroba o pár měsíců protáhla (natáčení skončilo až koncem července), nebylo možné stihnout původně plánovanou premiéru filmu na americký svátek Halloween, kdy měly premiéru i ostatní díly. Jedná se tak o jediný díl série, který byl do kin uveden až v lednu. (SidneyP)
  • Film sa v októbri 2016 podľa webu PrettyFamous umiestnil na 79. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Producent Oren Peli se nechal slyšet, že tento díl není ani tak sequel nebo spin-off, ale spíše "bratranec" původní série. (SidneyP)

Reklama

Reklama