Reklama

Reklama

Sam pracuje v reklamní agentuře a jen pomalu se vzpamatovává z náhlé smrti svého syna. Když se probírá chlapcovými věcmi, narazí na nahrávku, díky které se k synovi dostane daleko blíž a pozná ho i z jiné strany. Sam je úspěšný ředitel reklamní agentury. Osud mu však zasadí krutou ránu, když náhle zemře jeho syn Josh. Sam se snaží přežívat na lodi v přístavu, kde hledá útěchu na dně sklenky. Jednoho dne, když se probírá věcmi, které mu po synovi zbyly, narazí na krabici plnou demo nahrávek a textů ke skladbám, které Josh napsal. Díky nalezeným písním Sam pozná svého syna ještě lépe než dřív. Dokonce se je rozhodne zahrát v místním baru. Po krátkém vystoupení se dá dohromady s mladým Quentinem a společně založí kapelu Rudderless. Ta oběma, i když každému jinak, pomůže překonat těžké životní situace. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (94)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Podle popisu u filmu byste čekali úplně jiný film, než jaký nakonec dostanete. Musím říct, že to byl jeden z nejpůsobivějších a nejlépe napsaných snímků, které jsem letos viděl, a to i díky skvěle napsané a do filmu zakomponované hudbě. Skvělé herecké výkony, duo Crudup - Yelchin fungovalo perfektně a jestliže jsem před chvílí u Ricki and the Flash spílal na to, že film byl víc hudební videoklip než film, tak tady musím říct, že "videoklipy" posouvaly děj dál a vyprávěly velice zajímavý příběh. Opravdu, ale opravdu hodně zajímavý příběh o jedné životní perspektivě. 90 % a víc takových filmů, prosím. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

V poslední době začínám mít pocit, že u hudebních filmů nabývám prožitků, jaké mi žádný jiný žánr ani z poloviny nenabízí... Bez kormidla je film, který Vás vtáhne do života jednoho zlomeného člověka, který objevil v hudbě novou životní sílu. Parádní snímek, kterému vévodí naprosto parádní Billy Crudup, který zde toho typického sarkasmu nerozdává tolik, ale i tak jasně táhne (z mně nepochopitelného důvodu je v obsazení uveden až na zahanbující třetí pozici). Spokojený život jednoho kravaťáka skončí se sesype činem třetí osoby, kdy navíc scénář si dost dává záležet, aby divák hned od začátku nebyl úplně zorientovaný, co že se vlastně stalo.. Není to velkej film, není to ani typicky šablonovitej hudební příběh, naopak vymyká se prvkem ostřílenýho kravaťáka, kterej si seskupí boyband. Mimořádně potěší pár takovým milých datailů, který jakoby někdo schválně přidal, abych se nad nimi usmál (pšeničné pivo nebo Paparazzi). Hudebně jde o parádní práci, kterou podporuje překvapivě výborně zpívající Billy Crudup. Naprosto vyhovující good-feel zážitek, kde jsem za pár babek dostal super film, ke kterému bych se rád ještě někdy vrátil. 80% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Terapii a vyrovná(vá)ní se s nesmyslnou smrtí svého potomka (střelba ve škole - ale hůř) zprostředkují pro zničeného otce dema synových písniček, které se po letech odhodlá pustit, naučit i hrát na pódiu - a díky nimž se z mladých muzikantů (plus on) stanou lokální hvězdičky. Pohodový feeling se závažným podtónem podporují velice povedené folk-rockové songy a jejich texty. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Na režijní a scénáristickou prvotinu Williama H.Macho to rozhodně nebylo špatné, dokonce se tam sám objeví. Já mám tuhle muziku ráda, tak nevidím důvod, proč bych to měla potopit jen kvůli některým prkotinám a příliš bombóznímu konci, ale vzápětí to Sam vyrovnal posledním songem. ()

burton-ka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak malý, že ho možná přehlídnete, jenže příběh je tak silný, že ho nemusíte vůbec pobrat. A bohužel se to může stát každému z nás a neuděláte s tím vůbec nic! Ve filmu dostanete takovou sodu pocitů, která s Vámi tak zamává, že se začnete vlastně stydět jak jste dokazali být někdy tak jednoznačně přímočarý, když pravda má hned několik stran, barev a pocitů. Ovšem důležitý je, že z mnoha věcí nás vytáhne nebo zatáhne hudba. Je to lék na veškeré bolístky i radosti. Stejně tak i tenhle film po celou dobu provází hudba díky příběhu o jednom klukovi co napsal silný texty, který zpívá jeho táta. Ovšem celý příběh je jak pomeranč, pomalu odlupujete slupku za slupkou až se dostanete k jádru věci a TA! Ta Vás jednoznačně posadí na zadek! Za mě velmi milé překvapení, že tak malý film dokáže vykouzlit něco, co každý druhý film v distrubuci kin nemá ani v titulkách, a to včetně kamery i herců jako Billy Crudup a Anton Yelchin a otázkou zůstává jestli známe svoje děti? Emotikona like ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení začalo 21. dubna roku 2013, filmovalo se ve městě Oklahoma City a Guthrie v USA. (willy1)
  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Sundance v lednu 2014. (Terva)
  • Na začátku filmu ve scénách na univerzitě je několikrát vidět název školy, například na plakátech a bráně u vchodu, tam stojí zkratka UCO, kterou používá University of Central Oklahoma. Později ve zprávách o střelbě na univerzitě je však napsáno, že se škola jmenuje Central Plains State University, což je v rozporu se zkratkou i nápisy v předchozích záběrech. (hansel97)

Reklama

Reklama