Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahradě rodinného domu v pražských Strašnicích jsou nalezeny kosterní ostatky dvou mužů. Soudní lékař tvrdí, že těla zde byla pohřbena různě dlouho. Může jít o oběti sériového vraha? Vyšetřovacích verzí je několik, ale žádná z nich neladí s odborným lékařským posudkem. Tým 1. oddělení doplněný o nové tváře, vyšetřovatele Jiřího Netíka (J. Loj) a operativkyni Adélu Čulíkovou (B. Bočková), se v komplikovaném případu snaží odhalit, kdo je vlastně oběť a kdo pachatel. A to v situaci, kdy šéf oddělení Tomáš Kozák naráží na komplikovanou komunikaci s nadřízenými a nová pravidla korektního vyjadřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (105)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme se po mnoha letech dočkali, a tvůrčí parta Bebjak - Malinda - Mareš nám konečně nasypala další díly Případů...Inu první díl je podle mého spíš takové propojení mezi druhou a třetí řadou, abychom viděli změny, které nastali (Chmela ředitel, Anděl 4 děti wtf, noví kolegové, Korejs out...). Samotnej případ tak beru v tomhle díle spíš jako takové pozadí těch změn, které se dějou, ačkoliv nechápu, proč je Pražák najednou takový kokot, hlavně ke vztahu k novým kolegům, u kterých to vypadá, že jim spíš závidí...No hlášky opět naprostá špička ("Přišel jsem tam a on tam vařil č(Č)očku" "Čočka je doma pečenej, vařenej". V závěru výborní Chmela v jinak spíš otravné hyperkorektní lince, ale ten jeho pohled do TV za to stál :D A poté výborný Hanuš, kde vidíme velký potenciál velké pomsty... ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec nepochybuju, že jsem viděl nejkvalitnější seriál domácí tvorby vysílaný v tomto týdnu a jako jeho fanoušek se těším na pětihvězdičkovou záležitost, ale první díl byl hodně seznamovací a zatím tam trochu hodně věcí drhlo - chemie mezi postavami zatím nefunguje, z Blažka je nerudnej dědek s vizáží Dědy Mráze, Vetchý nějak moc fóruje na sílu a má džíny jak Obelix gatě, Stach nějak sešel, nový člen Loj aka kupec Sámo zatím prkený a na tu chudáka holku anoretickou je smutný pohled a nakonec bylo blbý, že jsem ten případ znal.. Aspoň, že závěr byl brilantní, ale doufám, že to nechytne syndrom Matáskova Poldy, kdy mne u kriminálky nezajímá krimi případy, ale pobaví mne všechno okolo. ()

Reklama

Nonna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ jsem předem znala, bohužel dost bulvárně podaný, takže jsem měla strach, jak ho 1. oddělení zpracuje a musím napsat, že nezklamalo. Navazovat na předchozí úspěšné série musí vždy být těžké, přece jen, je to závazek. Ale tentokrát se zdařilo. Stárneme s detektivy, jejichž postavy se přirozeně vyvíjí. No a co se případu týče - daleko hrůzněji, než vrahové samotní na mě působí skutečnost, když se tedy všude zdůraznuje, jak je seriál točený podle pravdy, že se v řadách elitních kriminalistů tak dlouho bezproblémově udrží takoví blbci, jako je Sršen nebo zmetkové jako Korejs. Pokud jsou i tyto postavy reálné (a proč by nemohly být), pak je boj se zločinem opravdu náročný. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najskôr normálne vyšetrovanie, ale na konci kuchárske okienko len pre silné žalúdky. Ešteže z toho všetkého strašného urobili komédiu aj v spolupráci so Šípom. Trochu politickej nekorektnosti vo vyjadrovaní v tejto príliš korektnej dobe nezaškodí. –––– Za slušnou mluvu odpovídá vedoucí, a to jsem já. Tak mě, kurva, neserte! –––– O pachatelích stačí říct, že to byli mladíci. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Start třetí série případů pražské mordparty byl pro mě po velmi kvalitní druhé řadě mírným zklamáním. Ale opravdu jen mírným. Nejsem zrovna velkým fanouškem Bolka Polívky, ale jeho major Václav Plíšek byl skvělý a tady mi citelně chyběl. Překvapilo mě i zmizení majora Dušana Vrány, to mi ale tvůrci v závěru vysvětlili k mé plné spokojenosti. Zase se mi jednou rozbublala krev v oběhovém systému, když mi bylo vysvětleno, na čem při vyšetřování vraždy skutečně záleží, a co je případně méně podstatné. Dopadení pachatele je pochopitelně důležité, mnohem důležitějším faktorem je ale zajištění toho, aby se nedostalo ven, že by mohl patřit k jakékoliv místní minoritě. Jo, jo, stále častěji si uvědomuji, že je pro mě současné politicko- aktivistické smýšlení záležitostí nadmíru záhadnou. No, alespoň zbyl nějaký ten prostor pro černočerný humor. / Poučení: Pokud si chceš krájet salám, nos si vlastní nůž. 4*- ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy pan Šťastný (Rudolf Kubík) nakupuje v potravinách, má zaplatit 690 Kč. Nevíme přesně, co vše nakoupil, ale již jen díky tomu kartonu cigaret značky Marlboro ta cena neodpovídá. Seriál se má odehrávat v současnosti, maximálně před pár lety, alespoň podle vozidel, a cena kartonu těchto cigaret je už několik let přes tisíc korun. (Ruda.neck)
  • „První díl třetí řady Případů 1. oddělení v průměru sledoval 1 milion a 321 tisíc diváků 15+, dosáhl tak podíl na sledovanosti 34,70 %. Případy se tak staly nejsledovanější novinkou podzimního pondělního krimi okna za posledních deset let,“ uvedla mluvčí ČT Karolína Blinková. (rakovnik)
  • Přímo v domě ve Strašnicích, kde došlo v roce 2004 k dvojnásobné vraždě, se narodil a dětství prožil režisér Jiří Menzel. (rakovnik)

Reklama

Reklama