foto

Filip Blažek

  • nar. 21.8.1973 (44 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

V roce 1992 absolvoval pražskou konzervatoř. První angažmá získal v mosteckém divadle, od sezony 1994–1995 se stal členem Divadla ABC, kde se profiloval jako představitel romantických hrdinů, ale i v jiných rolích, především tragikomických smolařů. Spojení s Divadlem ABC mu nebrání hostovat i jinde - Stavovské divadlo, spolek Kašpar, muzikál Donaha! v Divadle na Vinohradech. Řadu příležitostí mu nabídla televizní obrazovka – např. seriály Poslední sezona, Letiště, Velmi křehké vztahy, filmy Lišák, Azrael, anděl smrti, Lakomec. První hlavní filmovou roli vytvořil v pohádce Zdeňka Zelenky Nesmrtelná teta (1993), romantický vzhled mu přinesl úlohy i v dalších pohádkách O třech rytířích, krásné paní a lněné kytli (1996), O perlové panně (1997), nebo romantickém snímku Andělská tvář (2002). Zahrál si v rodinné tragikomedii Duše jako kaviár (2004), dívčí komedii Pusinky(2007).

Zdroj: Presskit k filmu "Na vlastní nebezpečí"

Herecká filmografie

Filmy

2017 Dukátová skála
2016 Instalatér z Tuchlovic
2014 Zejtra napořád
2012 Probudím se včera
Stín smrtihlava (TV film)
2010 Dešťová víla
Zatímco jsi psal (studentský film)
2009 Peklo s princeznou
2008 Kouzla králů (TV film)
2007 Muž a stín (TV film)
Na vlastní nebezpečí
Pusinky
2004 Duše jako kaviár
Prsten krále řeky (TV film)
2003 Komedie omylů (divadelní záznam)
Lakomec (TV film)
2002 Lišák (TV film)
2001 Andělská tvář
Manželka Ronalda Sheldona (TV film)
May Day (TV film)
Z pekla štěstí 2
2000 Hodina pravdy (TV film)
1999 Dámě kord nesluší? (TV film)
Ošklivá princezna (TV film)
Z pekla štěstí
1998 Hvězda života (TV film)
Kouzelný šíp (TV film)
O Johance s dlouhými vlasy (TV film)
Smůla (TV film)
1997 O perlové panně
1996 O třech rytířích, krásné paní a lněné kytli
Slavík (TV film)
Smrt v zahradě Girardinů (TV film)
1995 Azrael, anděl smrti (TV film)
Klekání zvoníme (TV film)
Pohádka o lidech a Boží lékárně (TV film)
1994 Duhová hora (TV film)
Poslední večeře U ptáka Noha
1993 Nesmrtelná teta
1989 Posledné hry (TV film)
1986 Ahoj sídliště (TV film)
Černé sklo (TV film)
1984 Vyhrávat potichu

TV seriály

2017 Přístav (TV seriál)
Pečené kuře (S04E24)
Terčíky (S04E23)
Alfons je Pepa (S04E22)
další epizody (23)
2016 Přístav (TV seriál)
Utopenec (S03E16)
Rybolap (S03E15)
Špičkové ženy (S03E14)
další epizody (49)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Poslední případ (S02E08)
Krádež století (S02E07)
Olizovač (S02E06)
další epizody (8)
2015 Přístav (TV seriál)
Tichá hospoda (S01E32)
Kýč z lásky (S01E31)
Had na prsou (S01E30)
další epizody (31)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Klubové barvy (S01E14)
Smrt novináře (S01E13)
Důvod k zabití (S01E12)
další epizody (12)
Svatby v Benátkách (TV seriál)
Toužím (S01E10)
Tak trochu ženatý (S01E09)
Mořský vánek (S01E08)
další epizody (10)
2012 Ententýky (TV seriál)
Ohňostroj vášně (E10)
Zamiloval jsem se, odcházím (E09)
Mejdan ve vaně (E07)
další epizody (9)
Policajti z centra (TV seriál)
Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Proces doktorky Kalendové (E07)
Archiv Felixe Burgeta (E06)
2011 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Zastavárník (S02E10)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Vražda poštovní doručovatelky (E05)
Zabijáci doktorky Kalendové (E01)
Cesty domů (TV seriál)
2009 Přešlapy (TV seriál)
2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy (TV seriál)
2007 Trapasy (TV seriál)
Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2006 Poslední sezona (TV seriál)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2001 Černí andělé (TV seriál)
1999 Z pekla štěstí (TV seriál)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)

Dokumentární

2014 Moto cestou necestou - Epizoda 1 (S02E01) (epizoda) - herec, vyp.
Moto cestou necestou - Epizoda 2 (S02E02) (epizoda) - herec, vyp.
Moto cestou necestou - Epizoda 3 (S02E03) (epizoda) - herec, vyp.
Moto cestou necestou - Epizoda 4 (S02E04) (epizoda) - herec, vyp.
Moto cestou necestou - Epizoda 5 (S02E05) (epizoda) - herec, vyp.
Moto cestou necestou - Epizoda 6 (S02E06) (epizoda) - herec, vyp.
2012 Film o filmu: Probudím se včera (TV film)
2011 Moto cestou necestou (TV seriál) - herec, vyp.
2009 Film o filmu Peklo s princeznou (TV film)
2007 Film o filmu: Na vlastní nebezpečí (TV film)

TV pořady

2017 A je to naše! (TV pořad) - mod.
2010 Kde bydlely princezny (TV pořad)
2004 Kinobazar (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)

Hudební videoklipy

2004 Blue - Breathe Easy (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace