Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Složité soužití rozvedených manželů v malém bytě rozděleném na dvě domácnosti tragicky ukončí smrt paní Rusové, která léta bojovala se závislostí na alkoholu. Zemřela na následky dlouhodobého pití? Toxikologický rozbor ale potvrdí přítomnost metanolu v lahvi, která byla nalezena vedle těla poškozené. Vrátil se do oběhu otrávený alkohol? Stala se žena další obětí metanolové kauzy? (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tomáši, nazdar!" No nazdar... Dvojka Víťa+nová členka je hodně bizár, ale nakonec docela vtipná a Víťova záliba pro jednou výrazně pozitivně nakopne vyšetřování. Zároveň vidíme, jak nová a nová byrokracie víc a víc okrádá o čas dělat něco užitečného. Zvláště když pro některé kariérní řídící kádry (alias "krizové manažery") jste prostě "vopruz". První dva díly vlastně pořád připravují půdu pro další vývoj a jsem zvědavý, kam to zamíří. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filmařsky skvělé řemeslo. Obsazením a prosazováním nových tváří na úkor tradičních je toto téměř jiný seriál. Seriál, kde se mi nové osoby nelíbí a těším se na ty původní. Ale i z nich zbývá pouhý stín. Případ je jinak zajímavý, byť závěrečná konfrontace zaváněla naivitou. Oldřich Navrátil byl fajn a těším se alespoň na návrat Korejse. Barbora Bočková mluví jako opilá a Juraj Loj ať raději nemluví vůbec. ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo neviděl první díl a nastoupil do jedoucího vlaku, tak musí být jednoznačně rozladěn Lojem a jeho češtinu se slovenským přízvukem (První díl - narážky Pražáka na jeho jazyk). Ani postava Čulíkové nebo jak se jmenuje to jeho parťačka zatím moc sympatií nemá. A nemyslím sympatie ala Korejs ale jako postavu. Ale už se začíná postupně klubat její povaha, její zádumčivost, opatrnost i trochu úzkostlivost, aby snad zapadla mezi chlapy a neselhala. Škoda, že Anděl je tak upozaděn. Alespoň Martin se tam víckrát mihne. A chápu ten střet vzdělanosti vs zkušenosti a určitá zakomplexovanost. Konec opět perfektní. Martin a vychutnání si vraha a výborné dlouhé pohledy vraha. A Netík konečně - sice až na konci - výborné emoce - sice bez řečí, ale v té tváři se dalo číst mnohé - mluvím o scéně, kdy Pražák gratuluje Čulíkové. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě zatím nejslabší díl seriálu. Pořádné grády to nabralo až při závěrečné konfrontaci Pražáka s pachatelem, ale do té doby Víťová vyšetřování na totální náhodu skrze otravnou modelářskou vsuvku moc netáhlo. U nových postav vidím dva zásadní problémy. Lój se sice typově hodí, ale není prostě až tak dobrý herec, jako ostatní. Bočková působí jako dobrá herečka, ale jako anorektička nepůsobí ani za mák věrohodně jako policajtka. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No  nějak  to  není  ono .  Jo  případ  je  spletitý  ,  všichni  vyšetřují  ,  ale  něco  tomu  chybí .  Sršenˇ  je  tam  nějak  divně  vykreslen , trochu  jako  jelito . Juraj  rovněž . A  mladá  vyšetřovatelka  takový  omyl  scénaristů . I  ten  patolog  nebo  koho  hraje  Malý  ,  nemá  nějak  tu  svou bývalou  jiskru . SNAD  se  to  jěště  rozjede  příchodem  Hanuše ,  kterého  Kozák  nemusí  .  A  řekněme  si  kdo  jo ? To  usvědčení  bývalého  manžele  ,  dost   dobrý . Zatím  dám  ** a půl * . ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Při natáčení této epizody padla první klapka 3. série seriálu. Došlo k tomu 20. května 2021 v pražských Lipencích. Jedná se o scénu, ve které poručík Sršeň (Miroslav Vladyka) a kapitánka Adéla Čulíková (Barbora Bočková) přicházejí na návštěvu za vedoucím modelářského kroužku (Vlastimil Venclík). (fallrock)
  • V epizodě se mluví o obsahu metanolu 5-6 g/l a že v kauze „Metanol“ byl poměr metanol/etanol asi 1:1 a ve flašce asi 1:2,5 - 1:3, což by ale odpovídalo množství metanolu 286-300 g u 40% alkoholu. Tolerované množství metanolu dle EU směrníce je 15-18 g metanolu ve 100% etanolu, což odpovídá asi 7 g metanolu ve 40% kořalce. (Syky78)
  • Sršeň (Miroslav Vladyka) si půjčuje knihy „Vojenská letadla – letadla současnosti“ a „Vojenská letadla – letadla druhé světové války“ od autora Václava Němečka. (sator)

Reklama

Reklama