Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyšetřování podezřelého z vražd tří taxikářů pokračuje. Důkazů přibývá. Ve stejné době je ale v tramvaji č. 17 nalezena zastřelená důchodkyně. Stala se další obětí taxivraha? Nebo po Praze běhá víc šílenců se zbraní v ruce? Tato možnost je pro policisty ve chvíli, kdy veřejnost i média prahnou po odpovědích, noční můrou. Zdá se, že v takové situaci pomůže už jenom zázrak. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V předchozí řadě se na pokračování hledalo tělo k vraždě, tentokrát to vypadalo, že se budou tvůrci delší dobu věnovat případu vraha taxikářů, ale přelstili mě a celou záležitost ukončili dříve, než jsem čekal. V sedmé epizodě mě ale mnohem více zaujala vražda v tramvaji, a to z toho důvodu, že kriminalisté často konstatují, že dokonalý zločin neexistuje. No, a tady se ukázalo, že to asi nebude tak úplně pravda, protože je zjevně možné provést dokonalou vraždu, pokud je člověk spontánní. Pokud všechno v této kauze proběhlo alespoň přibližně takovým způsobem, jakým tvůrci celou záležitost prezentovali, pak to pro mě byla neuvěřitelně bizarní záležitost. Jak mi někdo řekne, že ho opravdu fest bolí záda, volám preventivně policii. / Poučení: Vždy dbej na to, abys nebyl ve špatném čase na špatném místě. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěr byl naprosto šílený a docela by mě zajímalo, do jaké míry se zde tvůrci inspirovali skutečností a do jaké míry šlo o dramatizaci. Každopádně jsem se hodně nasmál. Skvělé a nečekané vyústění jednoho úžasného šprýmu a velké odlehčení atmosféry předchozího případu se sérií vražd taxikářů. Krásná ukázka, jak je někdy těžké kohokoli usvědčit bez přímých důkazů a vůbec hezky byl nastíněno samotné shromažďování důkazů. Rozhodně lepší než první část. [75 %] ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finišuje případ Taxivrah, který ale je tu spíše okrajově. Řeší se případ zastřelené důchodkyně v tramvaji a s vrahem mám problém - to byl naprostý magor. Vtipné ale je, proč se přišel přiznat. Pořádně mě nasírá Vetchého nadřízená, ta je na podržce - strašná baba. Strošku slabší díl. PS: potěší malá role bývalé herce Slováckého divadla Petra Čagánka ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně řečeno, jsem trochu v rozpacích z tolikeré chvály adresované tomuto dílu. Už jenom proto, že s případem sériového vraha taxikářů kriminalisté v podstatě téměř nehnuli, a i přesto byl vyřešen k jejich plné spokojenosti. No a pachatel vraždy v tramvaji se ve skutečnosti sice přišel udat sám, ale až o pár let později, avšak ne z důvodu, který je tu poněkud naivně prezentován. Měl zkrátka výčitky svědomí, jak už to tak někdy bývá. (65%) ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další perfektní díl. Škoda, že z Víti dělají pořád takového troubu. Taky chápu, že takoví Sršňové na pracovištích existují. A to nejen u policajtů. Ale normálně by člověk z jeho schopnostmi byl dávno pryč nebo byl zašitý na jiném místě, protože jisté skills nejde naučit a buď je člověk má nebo nemá. Ale zase znám bohužel plno lidí, kteří jsou setrvačně udržováni v práci a mnohdy na seniorních pozicích jen díky době, kterou mají odslouženou. Takže jsem si vlastně odpověděl, že to je korektní, že tam pořád takový ňouma je. I když je pravda, že někdy se ukázal. A v tomto díle dokonce setrval a nezpanikařil. To se cení. A je pravda, že Víťu tady scénaristé mají i pro odlehčení dusna. I když někdy je toho víc, než by muselo. Jinak přiznání pachatele mě dostalo a hláška "Pane majore, tak B)buď jsem blbý já nebo vy." mě uzemnila. Ještě by mě zajímalo, kdo bude nástupce ředitele. Tak dedukcí Korejs to nebude už proto, že za rok jde do důchodu. Ale mám podezření, že by to mohla být "krizová manažerka". Navíc by to krásně dávalo kontext, kdy Mareš (scénarista) taky odcházel kvůli ředitelce. Chápu, že Kozák není Mareš, i když tu jistá podoba je. Taky není řečeno, že i Kozák nakonec odejde. Jen mi to krásně zapadá. Navíc by to fungovalo i s Pražákem nebo Netíkem jako nástupci Kozáka. Ale kdo ví. Taky Korejs neřekl poslední slovo. Apropos hláška "To neděláš dobře s tím jablkem (sirkou)" mě pobavila. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • V díle zazní pojmenování „basman“, což znamená „muž v base“, tedy ve vězení. (sator)
  • Pachatel Jan Holman zastřelil v únoru 2014 kvůli penězům cestující v pražské tramvaji číslo 17. Za loupežnou vraždu byl odsouzen k 17 letům vězení. (sator)

Reklama

Reklama