Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První epizoda druhé řady kriminálního seriálu Případy 1. oddělení se vrací k mediálně známým kauzám. Vrah, který utloukl dvě pracovnice advokátní kanceláře v centru Prahy, byl usvědčen vyšetřovacím pokusem, který se zapsal do dějin domácí kriminalistiky. Příběh už byl jednou televizně zpracován, ale tentokrát ho uvidíte s důrazem na skutečný průběh vyšetřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fantasticky zahral Vladimír Javorský, výborne zahral negatívnu postavu takisto p. Jiří Štrébl = zahrať takéhoto zákerného ožralého hnusáka musela byť pre neho krásna úloha. Vraj negatívne postavy hrajú herci radšej, viac sa tam vedia realizovať. Slepá koľaj ohľadom OK bydlení pomohla, veľmi pekne zahral aj Miroslav Vladyka, jeho Víťa Sršeň je príjemným komediálnym spestrením každého dielu seriálu. Na konci kvalitne "nastřílel" aj mjr.Plíšek... Nastupuje nám Dušan Vrána a jeho metodickosť. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O skutečném případu jsem nikdy nic nečetl, ani neviděl v žádném jiném seriálu, takže jsem byl docela překvapený, jeho průběhem i samotným vyřešením. „Slepý“ Vladimír Javorský podal velmi přesvědčivý výkon a pachatel si sám zvolil svůj osud. Asi každému je jasné, že tohle bylo „na zakázku“ někoho jiného, ale tahle brutálně umlátit dvě ženy – to chce mít hroší kůži, takže žádné slitování. Korejs je čím dál tím větší zmrd a ani se nedivím ostatním, že pod ním nechtějí dělat a rádi by se ho zbavili…Uvidíme, co nám přinese nový stážista, každopádně „výpomoc“ při střelbách Polívkovi (potažmo jeho postavě) zcela chápu… ()

Reklama

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na výborné výkony Vetchého a spol. už jsme si tak nějak zvykli. Ale Vladimír Javorský byl naprosto dokonalý (smekám a kvůli němu jsem si díl pustil ještě 2x) to prostě doplnil, že si celek prostě zaslouží 5*... A také ten námět z pera života. A jako zvukař mám rád lidi, kteří mají také v pořádku uši a nespoléhají se jen na oči :-) ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Návrat do pražské mordparty ve velkém stylu. Stále stejná sestava, která se v závěru rozrůstá o dalšího člena a hned je jasno, jaký asi bude. Prostě a jednoduše otravný už nebude jen Korejs, ale také příchozí Vrána alias Igor Chmela. První díl řeší smrt dvou advokátek. Tradičně je případ napínavý až do konce a zde naprosto uchvátí svým rozřešením. Oceňovat styl myšlení a jednání, jakým řeší parta vraždu je opravdové nošení dříví do lesa. Jedinečné. Silný první případ jako celý seriál má sílu v dialozích, jež jsou skvělé a je v nich i kapka humoru. Co je ovšem třeba říct a opakovat je také síla herecká. Z oněch stabilních výkonů, kde hlavně v prvním dílu září dvojka Vetchý - Polívka a ani Miroslav Vladyka není pozadu, se tady naprosto vymyká Vladimír Javorský, ve vedlejší, ale za to klíčové roli poloslepého inženýra Štětky. Případy potvrdili svou jasnou pozici jedničky na poli domácí krimi. 95%. Vedlejší role: Jiří Štrébl, Vladimír Javorský. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kozák je borec. Major Korejs je odporná figurka bravůrně zahraná. Šefíkové se opět ukazují jako byrokratický psychouši. Práci zase udělaj pěšáci, a plácat po ramenou se budou ty s tím postavením? Tady to je vidět jak to chodí. Oceňuji "zmínění" příšerného případu OKD. Skvělý svědek. Igorek Ch. se pěkně ukázal. I když chvilku. Opět zrada kamaráda. Velice zajímavý případ. Provaz některým sluší. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Scenáristovi Josefu Marešovi na ztvárnění případu slepého svědka vadilo, že představitel pachatele Jiří Štrébl byl proti skutečnému vrahovi menší a starší, takže působil méně hrozivým dojmem. Kozák (Ondřej Vetchý) se také v jednu chvíli otočí k podezřelému zády, což by z bezpečnostních důvodů rozhodně neměl. (melica)
  • Vražda, která se stala předlohou epizody, se odehrála v červenci 1999 v pražském Karlíně. Po shromáždění důkazů byl do vazby vzat advokát, který měl kancelář hned vedle zavražděné advokátky a měl k ní blízký vztah. Ve vazbě se pak muž, který před rokem 1989 pracoval pro komunistickou StB, pokusil o sebevraždu, když se podřezal sklíčky z rozbitých brýlí. Tenhle pokus byl však demonstrativní. Napodruhé to však obviněnému už vyšlo – v pankrácké vazbě se oběsil na prostěradle. (sator)
  • Když je mjr. Kozák (Ondřej Vetchý) s advokátem doktorem Hřebíkem (Jiří Štrébl) ve své kanceláři a dozvídá se o nálezu lešenářské trubky, otvírá šuplík s pistolí. Pod ní jsou vidět desky s nadpisem „ČST Ostrava - Skladový areál / Rozpočtová část / 010 Komíny a Kouřovody“ které do kanceláře vyšetřovatele jistě nepatří. (azcr)

Reklama

Reklama