foto

Jiří Štrébl

  • nar. 11.11.1958 (62 let)
    Praha, Československo

Biografie

Divadelní a filmový herec, kvůli špatnému kádrovému profilu nemohl na střední školu, vyučil se prodavačem a po večerech si střední školu dodělával. Protože prodavač byla dělnická profese, měl paradoxně kladné body, díky kterým se posléze dostal na vysokou školu. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou a má titul Ing. Ve druhém ročníku ho jeho kamarád pozval na zkoušku amatérského divadla, kde už zůstal. Další rok už dělal konkurz do souboru A - studia divadla na okraji (nyní A-studio Rubín). Poté hrál dva roky ve spolku Kašpar, až ho cesta zavedla do divadla Komedie, kde dohromady hrál osmnáct sezon. V rámci 6letého období na tzv. volné noze působil téměř na každé pražské divadelní scéně. Byl také v angažmá u Městských divadel pražských. Je znám také z řady filmů a seriálů, např: Modelář, Polednice, Místa, Pouta, Milada, Alois Nebel, Bez vědomí, Vodník, Terapie.

Anna Miklošová

Herecká filmografie

Filmy

2020 Modelář
Past (TV film)
Ulice v karanténě (TV film)
2019 Hra
Sněží!
Špindl 2
2018 Neptun
Zlatý podraz
2017 8 hlav šílenství
Milada
2016 Lída Baarová
Polednice
2015 Správnej dres (TV film)
2014 Listopad
Místa
2013 Maria Stock (studentský film)
Případ pro rybáře (TV film)
2012 DonT Stop
2011 Alois Nebel
2010 Hlava-ruce-srdce
2009 Pouta
1999 Nevěsta pro Paddyho (TV film)
1997 Trampoty pana Humbla (TV film)
1994 Diamantové meče
Vlak (studentský film)
1991 Nedělejte nic, pokud k tomu nemáte vážný důvod (studentský film)
1988 Proces s vrahy Martynové (TV film)

TV seriály

2021 Anatomie života (TV seriál)
Na konci cesty (E10)
V kómatu (E09)
Těžký život celebrit (E08)
další epizody (9)
Kukačky (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
další epizody (5)
2020 Herec (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
Místo zločinu Ostrava (TV seriál)
Všechny barvy léta (E11)
Poldové a nemluvně (TV seriál)
Malorážka (E01)
2019 Bez vědomí (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 1 (E01)
Vodník (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Živé terče (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Terapie (TV seriál)
Epizoda 33 (S03E33)
Epizoda 25 (S03E25)
2018 Profesor T. (TV seriál)
Dvojí život (E04)
Vzteklina (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Dáma a Král (TV seriál)
Smrt favorita (S02E06)
Specialisté (TV seriál)
Lidský faktor (S02E28)
2017 Specialisté (TV seriál)
Vražda taxikáře (S01E02)
Svět pod hlavou (TV seriál)
Rodinná záležitost (E08)
Mordparta (TV seriál)
Klášter (S02E03)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Palebná síla (S02E07)
2016 Drazí sousedé (TV seriál)
Fatální chyba (E26)
Šátek od šejka (E25)
Smím prosit? (E24)
další epizody (26)
Já, Mattoni (TV seriál)
Bahno (E04)
Modré stíny (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Pět mrtvých psů (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 1 (E01)
Atentát (TV seriál)
Spravedlnost pro všechny (E18)
Síla myšlenky (E17)
Past na vražedkyni (E16)
další epizody (5)
Doktor Martin (TV seriál)
Staré lásky (S02E08)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Slepý svědek (S02E01)
2015 Atentát (TV seriál)
Šifra (E10)
Chobotnička (E09)
Bezdružice (TV seriál)
Kájínek (E10)
Doktor Martin (TV seriál)
Konec doktorů v Beskydech (S01E16)
Ohrožený druh (S01E15)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 3 (S01E03)
Policie Modrava (TV seriál)
Blondýnka na hřbitově (S01E14)
Čertův mlýn (S01E10)
Mrtvý v řece (S01E05)
Případ pro exorcistu (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Na nejvyšší úrovni (E12)
Budu v tvých vzpomínkách (E11)
Mrtvý v síti (E10)
další epizody (12)
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
Toužím (S01E10)
Pruhovaná vášeň (S01E07)
Svatební košile (S01E06)
2013 České století (TV seriál)
Zabíjení soudruha (1951) (E05)
Všechnu moc lidu Stalinovi (1948) (E04)
Škoda lásky (TV seriál)
Družička (S01E09)
2010 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Miluj bližního svého (S02E04)
2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)
Vyplouváme (E01)
2007 Světla pasáže (TV seriál)
Loučení (E17)
Odpuštění (E16)
Nechte mě na pokoji (E15)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Už vám nevěřím (S02E22)
2005 Ulice (TV seriál)
Ranč U Zelené sedmy (TV seriál)
Jak jsme se vším praštili (S03E01)
2004 Redakce (TV seriál)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Trosečník (E03)
Šípková Růženka (TV seriál)
Konec pohádky (E10)
Karlův most (E08)
1998 Motel Anathema (TV seriál)
Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
Překvapení (E04)
1997 Pražský písničkář (TV seriál)
Život za písničku (E05)
1991 Velmi uvěřitelné příběhy (TV seriál)
Podržel souseda (E02)

Dokumentární

2018 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Renaty Kalenské (S15E11)
2017 Aktiv (studentský film)
2016 Filantrop (TV seriál) - vyp.
Viliam Sivek (E13) - vyp.
Libor Winkler (E12) - vyp.
Adam Walach (E11) - vyp.
další epizody (13)
2014 Gottland
Sexuální boj zboží
2013 Peter Scherhaufer (TV film) - vyp.
2008 Efekt přihlížejícího (TV film)

Hudební videoklipy

2019 Miroslav Kemel - Za naší stodolou (hudební videoklip) - a.z.

Divadelní záznam

2013 Antiklimax (divadelní záznam)
Blonďatá bestie v blázinci (divadelní záznam)
Hodina, ve které jsme o sobě nevěděli (divadelní záznam)
Nadváha, nedůležité: Neforemnost (divadelní záznam)
Petrolejové lampy (divadelní záznam)
Poslední chvíle lidstva (divadelní záznam)
Srdce temnoty (divadelní záznam)
Utrpení knížete Sternenhocha (divadelní záznam)
2004 Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor zlý pes! (divadelní záznam)
1992 Zločin a trest (divadelní záznam)