Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vražda taxikáře v pražských Kunraticích přivede policisty k překvapivým souvislostem mezi několika zločiny. I nejzkušenější policisté občas chybují, což může zkomplikovat vyšetřování. Kriminální seriál podle reálných případů uplynulých dvaceti let pokračuje vraždou taxikáře na opuštěném místě v pražských Kunraticích, která souběžně zaměstnává hned několik policejních týmů v hlavním městě, než se vše spojí v jeden případ. Pachatel s mimořádnou dovedností, díky níž dlouho uniká dopadení, byl odsouzen na doživotí. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Nalimator

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen 2. díl druhé série, ale nevěřil jsem vlastním očím. Chvílemi jsem se musel smát. Policisté tam jsou vylíčení jako málo myslící neschopáci, kteří se hlavně hádají mezi sebou.Pak je taky hodně baví šikanovat a urážet svědky, co přišli podat na policii vysvětlení. Vymydleného bezdomovce jde do maringotky zatknout zásahovka a dostanou ho náhodou na to, že neumí čísla. Tak to snad ne, ten bezďák je tam celou dobu tahal za fusekli a vypadal chytřejší než celý policejní sbor, to spíš bych věřil že jsou analfabeti mezi policisty. Zkusím ještě jeden díl a uvidíme, ale byl to zážitek. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl patřil podle mého k těm slabším. Samotný případ nic moc, pořádně ho vytáhne až závěrečný "mistrovský" výslech Sršně "Ať chcípnu, jestli lžu - To bys byl za ten výslech 5x mrtvej, debile" Hodně prostoru tu dostane Igor Chmela, a jeho šíleně upjatý a všemožných pravidel se držící kriminalista, který viditelně od první chvíle svým přístupem štve, a jeho zase štvou ostatní. Dost kontraství postava vůči ostatním, jelikož tomuto tématu, tedy dodržování legislativy apod se tvůrci spíš věnovali z toho pohledu, jak policajty zdržuje a otravuje. Dostane se nám také vysvětlení Víťova příběhu u policie, zajímalo by mě, jestli je ve skutečnosti něco takového opravdu možné...Postavit kariéru, ikdyž třeba nechtě, na svojí vlastní neschopnosti, a dostat se tak v podstatě na vrchol žebříku. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sršňův informátor ala Žiga co neumí psát ani číst, neměl chybu – horší je, že skutečný vrah taxikáře byl (vlastně je) vážně takový dement i ve skutečnosti + k tomu dva pokusy o vraždu. Šéfův popis jak se Sršeň „vyšplhal“ až na vraždy, byl rovněž humorný a vlastně tomu i věřím – ti dva si můžou podat ruky. Chmela tu taky hraje blbečka, ale nějak zásadně mi nevadí. Tuhle skládačku na první pohled nesouvisejících případů bych ale fakt řešit osobně nechtěl – bylo to propletené až běda… ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Poměrně zábavná epizoda o jednom cigošovi, který rád pomáhal policejnímu sboru s vyšetřování vražd za pětikilo. Docela zajímavý propletenec několika zločinů, kterých se negramotný cigoš stihl dopustit v rekordně krátkém čase. Zatím mě v rámci této série docela baví Igor Chmela, který vnáší do policejního sboru to správné napětí a rozkládá ho zevnitř. [75 %] ()

frantisekly 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby som Petra Buchtu nevidel predtým hrať, tak by som prisahal že režiséri stiahli z ulice nejakého pernikára a naučili ho text. Pekne spojené tri prípady - na prvý pohľad nesúvisiace a potom to išlo do skladačky. Ako v románoch Van Gulika. A to ja rád. Ešte jeden poznatok. Čas kráča nemenným tempom a buď je operatívec v teréne, alebo šuští papierom a stopy chladnú. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Místo zločinu taxikáře se točilo v Praze-Dubeči. (sator)
  • Policejní informátor a mnohanásobný recidivista Slovák Luboš Miko popravil taxikáře a pokusil se zabít dvě ženy, za což byl doživotně odsouzen v roce 2011. (sator)

Reklama

Reklama