Reklama

Reklama

Vzpomínky na budoucnost

  • Západní Německo Erinnerungen an die Zukunft (více)
Dokumentární / Sci-Fi / Mysteriózní
Západní Německo, 1970, 92 min

Režie:

Harald Reinl

Předloha:

Erich von Däniken (kniha)

Kamera:

Ernst Wild

Hudba:

Peter Thomas

Obsahy(1)

Filmový vědecko-fantastický dokument vznikl podle napsaného bestselleru od Ericha von Dänikena, který hledá důkazy o mimozemských bytostech na všech kontinentech a také se snaží hledat stopy jiných forem života. Opírá se především o různé tajemné a záhadné nálezy dávno zaniklých civilizací a božstev. Zkoumá staré architektury a srovnává texty z Bible či jiné starověké textové odkazy místních legend. Podle Dänikenovy teorie na naší planetě v minulosti přistáli vyslanci z cizích hvězdných soustav. Děj se prolíná křížem krážem celým světem a pátrá po dosud nevysvětlitelných jevech a záhadách lidstva. (tahit)

(více)

Recenze (73)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nevím, co je zrovna na tomhle tak kontroverzního, když všechno, co tam je, je v podstatě pravda. Ještě mě nebičujte, neříkám že všechno. Já sice věřím v UFO, ale myslím, že zrovna Däniken to s tou svojí vírou lehce přehání. Ale pokud jde o pyramidy (nejen v Gíze), tak s mimozemskou prací nadšeně souhlasím a neskrývám to... Naopak zase, pokud jde napříkald o sochy Moai, tak v tom bych mimozemšťany neviděl (což dokázal i Pavel Pavel), ale na tom dokumentu se mi nejvíc líbí právě to, jak hledá co nejvíc důkazů o tom, že za všechny ty stavby můžou návštěvníci z jiných světů (což je například i případ obrazů a maleb, tam je to neesporné) a pak nám to předhodit jako jediný přijtelný závěr. Jinak je to moc pěkně natočené, procestujeme celý svět a všechny významné historické památky a divy světa a i informační hodnota je veliká (i pro normální lidi, kteří se i z dokumentu tohoto typu dozví spoustu informací o tom, kde zrovna proletěla vesmírná loď). Já jako fanatik do všeho nevysvětlitelného přesně z této oblasti jsem z dokumentu nadšen, ale přece jen to na plný počet není a co si budeme nalhávat, i ten prastarý eurokimácký Brno dabing je dost špatný, takže zhruba ale tak jak pode mnou říká Radyo. A teď mě omluvte, jsem na výletě s mimozemšťany a čekám na Poselství bohů. 86%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dokument podle knih Ericha von Dänikena, který je i přes své stáří velmi zajímavý, ale nepředkládá žádné důkazy, pouze navrhuje - jednu jedinou myšlenku: že byla Země v minulosti navštívena mimozemskou civilizací. Pokud lze věřit určování stáří nejrůznějších předmětů, na čemž je celá Dänikenova hypotéza postavená, tak zní výsledek dost přesvědčivě. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zmatený a lehce povrchní dokumentární film o slavné knize Ericha von Dänikena mě moc neoslovil. Vůbec nereflektuje vnitřní soudržnost knihy, naopak vrší jednu zajímavost na druhou, bez ladu a skladu. Aniž bych chtěl rozhodovat jestli má pan spisovatel ve svých teoriích pravdu, pokud bych měl soudit jen podle argumentů předložených ve snímku, tak bych jeho představy okamžitě odmítl. A to přesto že vydedukoval konkrétní rok kdy se ona bájná návštěva mimozemských bohů odehrála. Přesný den neuvedl, ale stejně, je to pašák. Malé plus dávám za zajímavou hudbu, která mi, možná i díky osobě pana režiséra, připomněla Vinetoua. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

S Erichem von Dänikenem jsem byl obeznámen již před zhlédnutím tohoto dokumentu, neboť jsem si ušima přečetl audioknihu Šok z bohů. Tento dokument pro mě byl tedy spíše takovým malým opáčkem a drobným rozšířením. Zpracování je samozřejmě úměrné době vzniku, nicméně zajímavé úvahy a šílené souvislosti jsou k vidění na každém rohu. Dokument se zaobírá velice pravděpodobnou myšlenkou, že naše zaostalé obyvatelstvo bylo v historii již nesčetněkrát navštíveno vyspělejšími kamarády z Vesmíru. Této myšlence nasvědčuje výrazně více důkazů a pozůstatků, než by nasvědčovalo antitezi. S úplně celým obsahem nesouhlasím, nicméně je k vidění opravdu mnoho úvah, které jsou hodny minimálně prudkého zamyšlení. Ať už je řeč o původu prapodivných maleb na zdech různých budov, chrámů a jeskyní, nebo o alternativní výklad Bible. Postupem času mi stále více souvislostí do sebe parádně zapadá. Slabší 4 kousky. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Přes čtyřicet let starý dokument natočený podle knihy starýho pardála Ericha Von Danikena. Je to zase dobrý, inu archeoastronautika je věru zvláštní věda a pan Daniken si toho kvůli svým názorům vyslechl víc než dost, ale nepochybuju o tom, že něco (a jestli ne vůbec všechno..) na těch jeho řečech bude. Nicméně poslední hvězdičku nedávám, protože novější Vetřelci dávnověku jsou v tomhle směru bezkonkurenční. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama