Reklama

Reklama

Sedmiletá Libby Day (Charlize Theron) jako jediná přežila brutální masakr své rodiny. Matka a sestry byly zavražděny během rituálního satanského obřadu přímo před jejíma očima. Za strašlivý zločin byl na základě Libbyina svědectví odsouzen na doživotí její bratr Ben. O 30 let později se na Libby se obrátí tajný spolek s názvem Kill Club, který prošetřuje známé zločiny. Nutí ji přezkoumat události oné noci a znovu otevřít kapitolu života, ke které se již nikdy nechtěla vracet. Na povrch vyplouvají skutečnosti, které vnášejí trhliny do jejího tehdejšího svědectví. Libby začíná pochybovat o pravdivosti věcí, které jako dítě viděla. Znovu otevírá hluboko pohřbené vzpomínky na tragickou minulost. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (266)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vážně by mě moc zajímalo, co tak důležitého měla na práci madam Atmosféra, že si neudělala čas přijít do Temných koutů. Někdo vyvraždí rodinu včetně malých dětí a mě to objede větším obloukem než Jižní spojka centrum Prahy? Co je mi platná vydařená Charlize, když v ději se tu skáče jak z Vyšehradu, tipnout si správného vrahouna by nedokázal ani Copperfield, nic nepodpoří ani muzika a režijní ruka se Brennerovi třese víc než jak by se měl třást divák před tím, jak to všechno dopadne...? Buď si někdo přečetl jen obal knížky a řekl si, že to stačí anebo ten někdo přeskočil několik stránek slepených po předčasné onanii nad tím, že Temné kouty budou stejné bingo jako Zmizelá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý mohol skončiť ako udalosť sezóny, ale aj ako béčkový triler. A stalo sa zhruba niečo medzi tým. Brenner točí príliš nezúčastnene, akoby stačilo iba nakrútiť to, čo je v scenári a Charlize pred kamerou tomu automaticky dodá punc geniality. No nestačilo to, občas tápe aj ona, pretože sa po nej v mnohých scénach vyžaduje iba smutný výraz spod šiltovky. Finále je oproti nie príliš vťahujúcej atmosfére predchádzajúceho deja značne husté a drsné, ale skôr sa počas neho zamyslíme nad tým, prečo nemohol byť aj celý film intenzívnejší. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

První polovina není nějak extra úžasná, ale je slušná, prostě rozjezd, pro druhou polovina, která je naprosto nečekaný masakr a sled událostí, jenž mě absolutně nenapadl. Srovnávat tohle se Zmizelou je fakt píčovina největšího kalibru, ale prosím. Uznávám, že Zmizelá byla lepší, ale oba filmy mají jiné kvality a po stránce příběhu, hereckých výkonů a dalších prvků jsou skvělé. Chloë zbožňuju a vím, že je to někdo, kdo mě nikdy nezklame, to samé bych řekl o Charlize, ale strašně se mi líbili Nicholas Hoult a Christina Hendricks, které jsem viděl poprvé. A sakra musím si něco od Gillian Flynn taky přečíst, protože její knížky jsou fakt maso. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Temné kouty je příběh o jedné rodině,vraždě a nalezení sama sebe.Libby Day zažila v sedmi letech vyvraždění svojí rodiny a přesto ,že je z vraždy zavřen její bratr co zrovna propadl satanismu,tak nic není tak jak se zdá na první pohled.Film byl pro mě zajímavý hlavně co se atmosféry týče a musím se přiznat,že jsem téměř do poslední chvíle netušil kdo onen čin udělal.Co se týče Charlize Theron týče tak skoro jako vždy je výborná a táhne celý film,ale neméně dobré jsou i vedlejší role.Taková Chloe Grace Moretz roste film od filmu.Za mě tedy celkově 75% a čtyři hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Gilles Paquet-Brenner potěšil už Klíčem k minulosti a nezklamal mě ani tady. Sice obyčejně nemusím pomalý styl vyprávění, ale tady mi to sedlo i kvůli několika silnějším momentům a zneklidňující podivné atmosféře, která provázela celý film. Stejně tak nejsem fanouškem velkého počtu flashbacků, nicméně režie se snimi vypořádala s přehledem, takže člověk nijak netápe. Charlize Theron nemusela ani příliš hrát a přesto její projev bavil a nezklamali mě ani další herci. Snad jediná výhrada má jméno Tye Sheridan, který je mi silně nesympatický, ale i to se dalo přežít. Fincherova Zmizelá to sice není, ale jsem toho názoru, že i tady může být Gillian Flynn spokojená. 80% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Podle knížky má být dospělá Libby vysoká pouhých 148 centimetrů, její představitelka Charlize Theron však měří 177 centimetrů. (hansel97)
  • Stejnojmenná knižní předloha od autorky Gillian Flynn vyšla už v roce 2009 a v témže roce ji časopis Publishers Weekly označil jako Nejlepší knihu roku 2009. (Sevcik)

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Reklama

Reklama