Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

genetique 

všechny recenze uživatele

Poriadna psycharčina a veľmi kvalitne zobrazená posadnutosť. Príbeh naberá grády až začiatkom druhej polovice príbehu očami doktora, ktorý bol obeťou šialenej erotomanky. Všetko sa odrazu otočí o 180stupňov a prekvapivých zvratov je tu "až" príliš. Chýbalo mi viac napätia, vynahradila mi to však perfektná Audrey. 65%. ()

Yomega 

všechny recenze uživatele

Kdyby film skončil o 20 minut dříve scénou v sanitce, kde Angélique chytla Loica za ruku, bylo by to skoro na pět. Takhle mě konec přišel lehce překombinovaný. I když závěrečná scéna s překvapením za skříní je skvělá, přece jenom mě posledních 20 minutek trošku kazí zážitek z jinak výborného filmu. Ovšem to je v podstatě jediná výtka kterou mám. Bavil jsem se znamenitě a Audreyta je prostě úžasná. Když se usměje, vypadá jako nejhodnější člověk na světě, ale pohled když viděla jak Loic říká své ženě „miluji tě“ naznačuje, že v jejích temných očích se skrývá něco jiného než dobrosrdečnost.Na ní stojí tento film85% ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Existuje hodně filmů o lásce ale tento ukazuje, že může jít vlastně i o docela děsivou věc. V tomto komentáři ale asi budu spíše trochu nekonkrétní, protože bych se rád vyhnul většímu popisování děje, páč by to bylo moc složité a taky bych nerad spoileroval. Takže na to půjdu opatrně.  V prvních čtyřiceti minutách jsem si nejvíce užíval kukadla Audrey.  Jenže pak ouha, přišel zvrat v podobě sledování celého předchozího dění z pohledu jiné postavy a všechno bylo jinak. Najednou i těch prvních čtyřicet minut začalo dostávat svůj smysl a ve druhé polovině už jsem mnohdy napětím ani nedýchal a dějem se docela pohltil. Závěrečná pointa moc pěkná. Sice se možná jedná o takovou hru s divákem než nějaké vysoké úmění ale já nejsem vysoký úmělec a divácký zážitek to byl dobrý a o to šlo. Obsazení Audrey Tautou byl zajímavý nápad, zahrála to celkem dobře, jen ji mám asi moc spojenou s Amélii, což mi ale dojem nezkazilo.  Tentokrát jsem ji ale  moc nefandil, roztomilé psychopatce, jedné, která si ovládla nejen celej hlidanej dům.   Jen bacha, když nebudete sedět můžete chytnout covid (a to nechcete) když se do vás zamiluje Amélie, tak to chcete, pokud tentokrát tedy Amélie nestuduje výtvarnou školu. V tom případě tu lásku radši potlačte. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Nejdřív to vypadá jako kdyby se zamilovaná studentka nechtěla smířit s tím, že pro jednoho kardiologa nebyla velkou láskou, ale pouhou milenkou, aby nakonec vyšlo najevo, že nebyla ani tou milenkou, ale namísto toho psychicky narušenou ženou. Ha a kosa uhodila na kámen. Nemůžu si pomoci, ale k jemnému obličeji Audrey Tautou, kterou mám navíc navždy zafixovanou jako Amélii, mi takováhle role příliš nesedí. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Romantický psychothriller, přinejhorším jeden z těch lepších. Nebýt Audrey, asi by o něm nevědělo tolik lidí. Nebýt Audrey, fungovala by druhá, temnější část příběhu o chlup spolehlivěji. Když je jenom roztomilou „servírkou odnaproti“, je radost ji sledovat, protože svou roli z Amélie obohacuje o nové, živelnější aspekty. Bohužel právě její roztomilost do druhé poloviny filmu vůbec nesedí. A se stále novými, na povrch vyplouvajícími zrůdnostmi stále méně a méně věříte v její vinu. Možná to byl úmysl režisérky, snaha podtrhnou dvojznačnost filmu, kdy věci zdánlivě krásné nabývají děsivých proporcí. Potenciál „zlomového“ filmu dvou tváří mohl být každopádně využit lépe. 70% Zajímavé komentáře: Lima, Rex Mundi ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama